María Luisa San José is acteur.
Er zijn 20 films gevonden.

La Sombra del ciprés es alargada

1989 | Drama

Spanje/Mexico 1989. Drama van Luis Alcoriza. Met o.a. Emilio Gutiérrez Caba, Fiorella Faltoyano, María Luisa San José en Claudia Gravy.

Het verhaal speelt zich af rond 1900 in de Castiliaanse stad Avila waar een negenjarige jongen en zijn voogd in het huis van mijnheer Mateo gaan wonen. Deze bewerking van de beroemde roman met de gelijknamige titel van Miguel Delibes, is een slappe en zeer saaie co-produktie, literair in de ergste zin van het woord. De film markeert het verval van Luis Alcoriza, medewerker en leerling van Buñuel, die verschillende klassiekers van de Mexicaanse cinema op zijn naam heeft staan.

Teo, 'el pelirrojo

1986 | Drama

Spanje 1986. Drama van Paco Lucio. Met o.a. Alvaro de Luna, Ovidi Montllor, María Luisa San José en Luis Escobar.

Bij zijn sterven laat een man een erfenis en een geheim na in de handen van zijn kleinzoon, die een goede vriend van de opzichter is. Weinig later worden er vier lijken gevonden en alle verdenking valt op de opzichter. Het eerste werkstuk van deze regisseur. De vertolking van de Luna is lang niet slecht.

A la pálida luz de la luna

1985 | Komedie, Drama

Spanje 1985. Komedie van José María González Sinde. Met o.a. José Sacristán, Fiorella Faltoyano, Emilio Gutiérrez Caba, María Luisa San José en Esperanza Roy.

Het ironische, nostalgische verslag van de jaren tachtig in Spanje. Ondanks de zeer slechte regie, reageerde het publiek niet afkeurend, wat hoofdzakelijk te danken is aan de vele knipoogjes en aan de rolbezetting waarin we onder anderen ook nog Héctor Alterio, Agustín González, Esperanza Roy en Luis Escobar aantreffen.

La Gran quiniela

1981 | Komedie

Spanje 1981. Komedie van Joaquín Coll Espona. Met o.a. María Luisa San José, Eva León, Máximo Valverde en Emilio Gutiérrez Caba.

Het leven van een meisje verandert, nadat zij een lot uit de loterij wint. Een volledig verpest thema.

El Gran secreto

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Perdo Mario Herrero en Pedro Mario Herrero. Met o.a. Francisco Rabal, María Luisa San José, María Asquerino, Emilio Gutiérrez Caba en Charo López.

In een verlaten pension wacht een groep mensen op de aankomst van een onbekende. Een knoeiwerk met allegorische en metafysische pretenties, dat op een enorme mislukking uitliep.

El Hombre que yo quiero

1978 | Romantiek

Spanje 1978. Romantiek van Juan José Porto. Met o.a. Arturo Hernández, María Luisa San José, Antonio Gamero en Vicente Parra.

Een liefdesgeschiedenis die zich afspeelt tussen Madrid en Granada. Een rampzalige film, boordevol irritante teksten.

El Diputado

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Eloy de la Iglesia. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, José Luis Alonso, Queta Claver en Agustín González.

In het Spanje van 1977 wordt een communistische afgevaardigde door extreem rechts gechanteerd omdat hij homosexueel is. Een onzinnig onderwerp dat echter niet afglijdt tot het belachelijke dankzij de persoonlijke betrokkenheid, het gevoel voor verhoudingen en het observatievermogen dat De la Iglesia bij de mise-en-scene aan de dag legde. Een belangrijke film uit de geschiedenis van de Spaanse cinema.

Más fina que las gallinas

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Jesús Yagüe. Met o.a. María Luisa San José, José Sacristán, Fernando Fernán-Gómez en Teresa Gimpera.

Een dorpeling gaat naar Madrid op zoek naar zijn vroegere verloofde, zonder te weten dat ze prostituée geworden is. Slecht en bovendien vol pretenties.

Más allá del deseo

1976 | Romantiek

Spanje 1976. Romantiek van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. María Luisa San José, Ramiro Oliveros, Mónica Randall, Patricia Granada en Francisco Valladares.

Een man wordt hartstochtelijk verliefd op een getrouwde vrouw. Het verval van een vroeger zeer interessante regisseur.

Hasta que el matrimonio nos separe

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, Mónica Randall, Cristina Galbó en Mari Carrillo.

Een verliefd stel kan om legale redenen niet met elkaar trouwen. Een film beneden alle peil, zeer slecht geregisseerd en met geen ander oogmerk dan het opportunisme.

Esclava te doy

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Eugenio Martín. Met o.a. Alfredo Landa, María Luisa San José, Josele Román en Mari Carmen Prendes.

Een man wordt door zijn vrouw in de steek gelaten als zij erachter komt dat hij er een minnares op nahoudt. Een onbeschaamde macho-komedie.

Emilia, parada y fonda

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Angelino Fons. Met o.a. Ana Belén, María Luisa San José, Francisco Rabal en Juan Diego.

Een knappe jonge vrouw heeft berouw van haar huwelijk met een koopman van hoge leeftijd. Een echt onuitstaanbare produktie.

El Bengador gusticiero y su pastelera madre

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van Forges. Met o.a. María Luisa San José, José Ruiz Lifante, Chus Lampreave en Fernando Delgado.

Een man die als jongetje in een klooster achtergelaten werd, gaat op zijn dertigste op zoek naar zijn moeder. Een produktie van de cartoonist Forges. Zwak gefilmd.

País S.A.

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Antonio Fraguas. Met o.a. María Luisa San José, Manuel Zarzo, Fernando Delgado en Francisco Algora.

Een paar amateurgangsters willen een machtige industrieel ontvoeren, die eigenlijk het land wilde ontvluchten om de belastinginspectie te ontlopen. De eerste film van een in Spanje zeer beroemde tekenaar van humoristische stripverhalen, vol met weinig cinematografische gags.

La Mujer es cosa de hombres

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Jesús Yagüe. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, Antonio Ferrandis en Rafael Hernández.

Drie mannen spreken met elkaar af dat zij er dezelfde minnares op na zullen houden. Een goed verhaal, niet besteed aan de regisseur en de vertolkers.

Mi mujer es muy decente, dentro de lo que cabe

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Antonio Drove. Met o.a. Conchita Velasco, José Sacristán, María Luisa San José en Antonio Ferrandis.

Een man heeft twee obsessies: vrouwen en vogels. Een zeer middelmatige komedie, waarmee Antonio Drove een stap terug heeft gedaan na zijn veelbelovende TOCATA Y FUGA DE LOLITA.

Los Nuevos españoles

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Roberto Bodegas. Met o.a. José Sacristán, María Luisa San José, Antonio Ferrandis, Manolo Zarzo en Amparo Soler Leal.

Nadat een Madrileense verzekeringsmaatschappij is opgekocht door een Amerikaanse multinational, moeten de medewerkers zich aanpassen aan de mentaliteit van hun nieuwe eigenaars. De beste film van Bodegas met een even sarcastisch als vermakelijk verhaal, een fantastische rolbezetting en een scherp gevoel voor observatie.

Jenaro, el de los 14

1974 | Komedie

Spanje 1974. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Alfredo Landa, María Luisa San José, Mari Carmen Prendes en Josele Román.

De dorpsomroeper verdient een fortuin in de voetbalpool, waardoor hij plotseling door alle meisjes hevig wordt begeerd... Een zeer slechte film, zoals alle komedies van Alfredo Landa uit de jaren zestig en zeventig.

Un Hombre en la trampa

1968 | Actiefilm

Spanje 1968. Actiefilm van Pascual Cervera. Met o.a. Antonio Pica, María Luisa San José, Susana Palmer en Angel Menéndez.

Een beeldschone avonturierster wordt door een groep gangsters als lokaas in dienst genomen. Een onbetekenend surrogaat van de Amerikaanse actiefilms.

El Milagro del cante

1966 | Komedie

Spanje 1966. Komedie van José María Zabalza. Met o.a. Rafael Farina, Luis Sánchez Polack en María Luisa San José.

Een Spaans dorpje wordt steeds meer door buitenlanders bezocht. Een op goedkope populariteit beluste exploitatie van het verschijnsel 'toerisme' in Spanje.