Jean-Louis Vialard: camera.
Er zijn 7 films gevonden.

Voir du pays

2016 | Drama

Frankrijk​/​​Griekenland 2016. Drama van Delphine Coulin en Muriel Coulin. Met o.a. Soko, Ariane Labed, Ginger Roman en Karim Leklou.

De twee vriendinnen Aurore en Marine keren samen met hun eenheid huiswaarts na een missie in Afghanistan. Ze maken een korte tussenstop in een vijfsterrenhotel op Cyprus voor wat het leger 'decompressie' noemt. Het contrast met het leven aan het front kan niet groter zijn.

17 filles

2011 | Drama

Frankrijk 2011. Drama van Delphine Coulin en Muriel Coulin. Met o.a. Louise Grinberg, Juliette Darche, Carlo Brandt, Roxane Duran en Esther Garrel.

Coming of age-film over tienermeisjes die besluiten collectief zwanger te raken als Camille (Grinberg), de populairste van het stel, per ongeluk in verwachting blijkt. Een trend is geboren, want er volgen er meer. Onwaarschijnlijk? Helemaal niet, want gebaseerd op ware gebeurtenissen op Gloucester High, Massachusetts in 2008. Zwangerschap geldt in 17 filles als daad van verzet, als uiting van behoefte aan respect en zelfbeschikking. Levenslustige film met een tragische onderstroom. Genomineerd voor de César voor beste debuutfilm.

Qu'un seul tienne et les autres suivront

2009 | Drama

Frankrijk 2009. Drama van Léa Fehner. Met o.a. Farida Rahouadj, Reda Kateb, Pauline Etienne, Marc Barbé en Vincent Rottiers.

Ietwat filmschools artificieel verhalenmozaïek met de bezoekersruimte van een Zuid-Franse gevangenis als centraal decor. Algerijnse Zohra wil te weten komen waarom haar zoon is vermoord. Minderjarige Laure is voor het eerst verliefd, op een rebelse straatjongen die achter de tralies belandt. Simpelman Stéphane kan een pak geld verdienen als dubbelganger van een bajesklant. Regiedebutante Fehner, voormalig sociaal werkster in een gevangenis, wil vooral tonen hoe dierbaren van gevangen delinquenten vaak in het luchtledige hangen. Episode met de identiteitsverwisseling tart de plausibiliteit. Prix Louis Delluc 2009.

Dans Paris

2006 |

Frankrijk 2006. Christophe Honoré. Met o.a. Romain Duris, Louis Garrel, Joana Preiss en Guy Marchand.

Geschreven in de zomer van 2005 en voor een pomme en een oeuf opgenomen rond Kerst datzelfde jaar, dit neo-nouvelle vagueverhaal over twee zeer verschillende broers. Zoals gebruikelijk bij Honoré - autobiografische inspiraties zijn hem niet vreemd - is de familie weer gezellig disfunctioneel. Op de aimabele pa (Guy Marchand) na zou je geen enkel personage op de thee vragen. Met een zeer straffe borrel of twee zijn de zeurdialogen, doodgraversfotografie en het spel van de onkarakteristiek bebaarde Duris en druiloor Garrel best te pruimen. Gelukkig verhindert de tragikomische toon dat het zo deprimerend wordt als in Honoré's tenenkrommer Ma mère.

Tropical Malady

2004 | Drama, Romantiek, Fantasy

Thailand​/​​Frankrijk​/​​Italië​/​​Duitsland 2004. Drama van Apichatpong Weerasethakul. Met o.a. Sakda Kaewbuadee, Banlop Lomnoi, Huai Dessom en Sirivech Jareonchon.

Thaise regisseur Achipatchong Weerasethakul laat een bedeesde dorpeling en een militair op elkaar verliefd worden. Daarna verandert film radicaal in koortsdroom over geesten en angsten. De ondoorgrondelijke film Tropical Malady wist zelfs op het cinefiele festival van Cannes de toeschouwers de gordijnen in wisten te jagen. Toch noemt Weerasethakul de Hollywoodfilms uit de jaren zeventig en tachtig zijn belangrijkste inspiratiebron. 'Star Wars en vooral E.T. hebben mij enorm beïnvloed.'

The Sea

2003 | Drama

IJsland​/​​Noorwegen​/​​Frankrijk 2003. Drama van Baltasar Kormákur. Met o.a. Gunnar Eyjólfsson, Hilmir Snaer Gudnason, Hélène de Fougerolles en Sven Nordin.

The Sea, de IJslandse tegenhanger van bittere komedies als Festen en Familie, volgt het bekende recept van de op een ramp uitlopende familiereünie. De afwikkeling van het drama en de aard van de familiegeheimen laten zich raden, maar regisseur Kormákur weet toch te verrassen door kluchtige scènes te combineren met een cynische, sombere, haast verontwaardigde ondertoon.

Aldas

1994 | Drama, Romantiek

Rusland​/​​Frankrijk​/​​Mongolië 1994. Drama van Choymbolyn Jumdaan. Met o.a. Bayarsaikhan, Altankhuyagyn Sodgerel, Gombyn Raydan, Baatartsogt en Reginald Huguenin.

Film in de traditie van URGA over de cultuurkloof in het Aziatische deel van de Russische Federatie. Een Mongoolse boer, die grootgebracht werd door zijn traditioneel ingestelde grootvader, wil bokser worden. Hij gaat naar de grote stad, Ulan Bator, maar valt voor een wufte femme fatale, waardoor hij zijn training en kansen laat schieten. Hoewel het verhaaltje simpel is, weet de film te boeien en is het exotische van dit soort er nog (net) niet af. Scenario van Sorgodgiin Bayarsakhan en regisseur Jumdaan. Achter de camera stond Jean-Louis Vialard, die de film een extra 'kleurtje' gaf.