Canada Lee

Acteur

Canada Lee is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Cry, the Beloved Country

1951 | Drama

1951. Drama van Zoltan Korda. Met o.a. Charles Carson, Canada Lee, Geoffrey Keen, Sidney Poitier en Reginald Ngeabo.

Een zwarte dominee uit de provincie gaat naar de stad om zijn zoon te zoeken die op het misdadigerspad is. De eerste film die de Apartheidspolitiek en de ellendige woonomstandigheden van de negers in Zuid-Afrika aan de kaak stelt. Het boek van Alan Paton vormde de basis voor het toneelstuk en de filmmusical Lost in the Stars.

Lost Boundaries

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Alfred L. Werker. Met o.a. Beatrice Pearson, Mel Ferrer, Richard Hylton, Carleton Carpenter en Susan Douglas.

Een negerfamilie gaat voor blank door in een stadje in New England, totdat hun afkomst duidelijk wordt. Een van de eerste films over het rassenprobleem; niet slecht.

Body and Soul

1947 | Drama, Film noir, Sportfilm

Verenigde Staten 1947. Drama van Robert Rossen. Met o.a. John Garfield, Lilli Palmer, Hazel Brooks, Anne Revere en William Conrad.

De meeste boksfilms verbleken bij deze klassieke film met Garfield die zijn weg omhoog werkt op een gemene manier en daardoor de beroemde kampioen wordt. Prachtig camerawerk van James Wong Howe. Francis Lyon en Robert Parrish kregen een Oscar voor hun montage. Scenario van Abraham Polonsky. Opnieuw gemaakt in 1981.

Lifeboat

1944 | Misdaad, Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1944. Misdaad van Alfred Hitchcock. Met o.a. Tallulah Bankhead, William Bendix, John Hodiak, Mary Anderson en Walter Slezak.

Indringende onthullingen over overlevenden van een scheepsramp, die eenzaam rondzwalken in een reddingsboot tijdens WO II. Bankhead is opmerkelijk als een verwend rijk meisje en Slezak speelt een mooie rol als de nazi die aan boord is genomen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Canada Lee op televisie komt.

Reageer