Horst Gentzen

Acteur

Horst Gentzen is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Tausend Melodien

1956 | Muziek, Drama

Duitsland 1956. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Martin Benrath, Gardy Granass, Helmuth Schneider, Bibi Johns en Heli Finkenzeller.

Hooghartige jonge violist Martin Hoff (Benrath) met talent - net cum laude geslaagd aan het conservatorium in Heidelberg, slaat een verantwoord commercieel aanbod van schlagerzangeres Irina Servi (Johns) af om samen op tournee te gaan. Met de centjes die bedoeld zijn als ondersteuningskrediet van de houtzagerij van zijn broer organiseert hij zijn eerste concert dat faalt. Dit drijft hem letterlijk en figuurlijk in de armen van Irina. Combinatie van 'Heimat und Musik' dat een hedendaagse kijker nog weinig zegt. Het clichématige scenario is van Hanns H. Fischer en Rudolf Dortenwald. Fritz Arno Wagner bediende de camera met groot plichtsbesef. Willy Mattes was verantwoordelijk voor de muzikale omlijsting, maar voor nostalgiegangers zijn er nog de nodige klanken dansmuziek uit vervlogen tijden.

Man spielt nicht mit der Liebe

1949 | Muziek, Komedie, Familiefilm

Duitsland 1949. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Lil Dagover, Albrecht Schoenhals, Bruni Löbel, Paul Klinger en Georg Thomalla.

Een jonge vrouw wil haar ouders voorstellen aan haar toekomstige echtgenoot, als het gelukkige paar bij uitstek. Hij staat na een mislukt huwelijk sceptisch tegenover een nieuw huwelijk. Bij het bezoek, dat als een verrassing komt, blijkt dat er ook bij de ouders onenigheid is... Lichte filmkost uit de tijd na de oorlog.

1-2-3 Corona

1948 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1948. Drama van Hans Müller. Met o.a. Eva-Ingeborg Scholz, Lutz Moik, Piet Clausen, Ralph Siewert en Horst Gentzen.

Berlijn in het jaar 1945. Twee jeugdbendes die met elkaar overhoop liggen sluiten vrede, om een circusartieste te helpen die mishandeld is. Zij zorgen voor haar tot ze beter is en bouwen een nieuw circus voor haar op. Realistische, met bescheiden middelen gemaakte circusfilm, waarin enkele jonge acteurs hun eerste rol speelden, die later veel succes zouden hebben.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Horst Gentzen op televisie komt.

Reageer