Alberto Mariscal

Regisseur, Acteur

Alberto Mariscal is regisseur en acteur.
Er zijn 18 films gevonden.

Forajidos en la mira

1986 | Western

Mexico 1986. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Sergio Goyri, Silvia Manriquez en Fernando Casanova.

Als hij de wrede moord op zijn ouders heeft gewroken, krijgt een cowboy de reputatie van snelle schutter en men biedt hem een contract als sheriff aan. Zijn eerste opdracht voorkomt dat een bende een bank berooft. Zeer goede sfeertekening, goede regie en een niet onaardig scenario.

Bloody Marlene

1982 | Western

Mexico 1982. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Hugo Stiglitz, Héctor Bonilla, María Navarro en Jorge Russek.

Een zeer strenge rechter moet met behulp van 'Marlene', een mysterieus wapen dat raak kan schieten in het donker, een schurk het hoofd bieden.

Xoxontla, tierra que arde

1976 | Drama

Mexico 1976. Drama van Alberto Mariscal. Met o.a. Carlos Castanon, Arturo Benavides, Alfredo Gutierrez en Narcisco Busquets.

Felix Labastida, een student in de medicijnen, vestigt zich in het Mexicaanse provinciestadje Xoxotla. Hij zet zich in voor de armen, maar krijgt af te rekenen met een wondergenezer en een grootgrondbezitter.

Kaliman, el hombre increíble

1976 | Avonturenfilm, Sciencefiction

Mexico 1976. Avonturenfilm van Alberto Mariscal. Met o.a. Jeff Cooper, Nino del Arco, Adriana Roel en Jorge Rado.

De mysterieuze held Kaliman helpt een stel antropologen een Egyptische graftombe te vinden. Zij moeten het hoofd bieden aan bandieten en bovenaardse wezens. Een simpel gefilmde komedie, die door zijn naïviteit soms zelfs charme bezit.

El silencioso

1966 | Western

Mexico 1966. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Gastón Santos, Luis Aguilar, Adriana Roel en Emilio Fernández.

Een revolverheld wil wraak nemen en helpt een plattelandsfamilie tegen bandieten die een dorp tiranniseren. Deze western is duidelijk geïnspireerd op SHANE. Uitstekend geregisseerd, prima camerawerk en montage.

Bromas, S.A.

1966 | Komedie, Musical

Mexico/Peru 1966. Komedie van Alberto Mariscal. Met o.a. Mauricio Garcés, Gloria Marín, Manuel 'Loco' Valdés en Antonio Badú.

Een jonge journaliste keert terug naar haar geboorteplaats. Daar raakt ze door haar vrienden van vroeger betrokken bij diverse verwikkelingen. Het optreden van 'Loco' Valdés is nog wel de moeite waard, verder een zwakke komedie.

Cruces sobre el yermo

1965 | Drama

Mexico 1965. Drama van Alberto Mariscal. Met o.a. Julio Aldama, Sonia Infante, Eric del Castillo en Narciso Busquets.

Een man wil wraak nemen op de moordenaar van zijn vader en wordt ondertussen verliefd. In deze film wordt kritiek geleverd op het machismo, hetgeen zeldzaam is voor de Mexicaanse cinema van die tijd. Een genietbare film.

Crisol

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Julio Aldama, Sonia Infante, Fernando Almada en Norma Mora.

Een man ziet zich, na allerlei verwikkelingen, genoodzaakt het op te nemen tegen een bandiet en zo een dorp van de terreur te bevrijden. Een aardige film, met een vlot tempo en goede dialogen.

Pistoleras de la frontera

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Jorge Rivero, Regina Torné, Wolf Ruvinskis en Sonia Infante.

Het vervolg op JINETES DE LA LLANURA. Een geslaagde film, goed script dat op een vakkundige manier is verfilmd. Bestaat uit drie episoden.

Los hijos del condenado

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Fernando Casanova, Fernando Almada en Lilia Prado.

Als twee broers naar hun dorp terugkeren, horen ze dat hun vader van fraude beschuldigd is omdat hij probeerde de boeren te beschermen tegen de uitbuiting waaronder ze leden. De film bestaat uit drie episoden: Los hijos del condenado, Atrapados en La propuesta. Werd gevolgd door LOS DOS CUATREROS. De regisseur zei ooit zelf: 'Beide films zijn verschrikkelijk'. Hij overdreef niet.

Los dos cuatreros

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Fernando Casanova, Dacia González, Fernando Almada en Lilia Prado.

Het vervolg op LOS HIJOS DEL CONDENADO van dezelfde regisseur. De twee helden bevrijden hun vader uit de cel, bevechten een roversbende en worden ook nog verliefd. Even erg als de voorganger.

Jinetes de la llanura

1964 | Western

Mexico 1964. Western van Alberto Mariscal. Met o.a. Jorge Rivero, Regina Torné, Wolf Ruvinskis en Jorge Russek.

Een man die ten onrechte veroordeeld is (hij doodde iemand uit zelfverdediging), wordt huurmoordenaar. Goede sfeertekening, goede regie van de acteurs. De regisseur werd niet voor niets bekend door onder andere deze film. De film,bestaande uit drie episoden, kreeg een vervolg in PISTOLEROS DE LA FRONTERA.

El pícaro

1964 | Komedie, Sportfilm

Mexico 1964. Komedie van Alberto Mariscal. Met o.a. Amador Bendayán, Patricia Conde, Roberto Ramírez en Yolanda Ciani.

Een jongeman die net is ontslagen, wordt verliefd op de dochter van een gefrustreerde uitvinder en besluit al het mogelijke te doen om te zorgen dat diens werk wordt erkend. Deze eerste lange speelfilm van Mariscal speelt zich af in de voetbalwereld en zit vol met flauwe grappen.

El mundo de las drogas

1963 | Thriller

Mexico 1963. Thriller van Alberto Mariscal. Met o.a. Julio Aldama, Luz María Aguilar, Olivia Michel en Eric del Castillo.

Vorvolg op DIVISION NARCOTICOS, waarin dezelfde hoofdrolspelers drugshandelaren moeten opsporen. Even zwak als zijn voorganger.

División narcóticos

1963 | Thriller

Mexico 1963. Thriller van Alberto Mariscal. Met o.a. Julio Aldama, Olivia Michel, Noé Murayama en David Silva.

Twee detectives die verschillende methioden hanteren, proberen een netwerk van drughandelaren bloot te leggen. De film bestaat uit drie episoden: División narcóticos, Cadena mortal en El último eslabón. Het is de eerste van twee films over hetzelfde onderwerp; de volgende heet EL MUNDO DE LAS DROGAS. Een middelmatige film.

Qué hacer con mis hijos...

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Alberto Mariscal. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Norma Angélica, Miguel Manzano en Sonia Infante.

De problemen waar ouders mee te maken krijgen als hun familie aan lager wal raakt terwijl de kinderen meerderjarig worden. Zeer slecht en demagogisch; zelfs een beetje reactionair.

El Vengador solitario

1953 | Avonturenfilm

Mexico 1953. Avonturenfilm van Ramón Peón. Met o.a. Fernando Casanova, Gloria Lozano, Piporro en Alberto Mariscal.

Een gemaskerde redt zijn toekomstige schoonvader van de dood, maar deze wil hem zelfs dan nog niet met zijn dochter laten trouwen. De derde en laatste film van de destijds zo succesvolle trilogie over 'El Aquila Negra'.

Sueños de gloria

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Miroslava, Luis Aguilar, José Baviera en Alberto Mariscal.

De eigenaar van een garage probeert een door hem uitgevonden carburateur te verkopen aan een automagnaat. Een totaal onbetekenende film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alberto Mariscal op televisie komt.

Reageer