Renate Geissler

Acteur

Renate Geissler is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Haß im Kopf

1994 | Drama

Duitsland 1994. Drama van Uwe Friesner. Met o.a. Markus Johannsen, Gerhard Olschewski, Renate Geissler, Thomas Lawincki en Ulrike Pans.

De zeventien-jarige Johanssen heeft het moeilijk. Zijn ouders zijn aan de drank en hij is werkloos. Hij sluit zich aan bij een extreem-rechtse groepering waar hij de aandacht krijgt die hij thuis niet vindt. Zijn liefje Pans went niet aan het nieuwe vriendenclubje, dat steeds driester wordt. Wanneer de Russische baas van een discotheek bij een aanslag in de vlammen omkomt, tracht Pans de jongens tevergeefs tot rede te brengen. Gedraaid en geschreven door Friesner die zich eerder ook tot de marginalen in de maatschappij aangetrokken voelde. Hier vertelt hij hoe men in de jaren 1990 skinhead en neo-nazi wordt in Duitsland. Camerawerk van Jörk Jeschel.

Paule

1986 | Drama

DDDE 1986. Drama van Edgar Kaufmann. Met o.a. Gert-Hartmut Schreider, Heidrun Welskop, Dieter Wien, Klaus Bamberg en Hans-Peter Maus.

Paule, een automecanicien, is ongelukkig in zijn kinderloze huwelijk en wordt in de steek gelaten door zijn maîtresse Inge. Om haar te bewijzen dat hij snel geld kan verdienen, verkoopt hij een defect chassis en veroorzaakt een dodelijk ongeluk. Een weinig pretentieus, saai melodrama.

Dach überm Kopf

1980 | Drama

DDDE 1980. Drama van Ulrich Thein. Met o.a. Renate Geissler, Dieter Franke en Udo Schenk.

Een vrouw besluit haar leven radikaal te veranderen. Ze vertrekt van het eiland in de Oostzee waar ze als kokkin werkt en gaat naar Berlijn om onafhankelijk te zijn, ver weg van de familie. Een weinig opwindende film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Renate Geissler op televisie komt.

Reageer