Pavel Nový

Acteur

Pavel Nový is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Spiklenci Slasti

1996 | Komedie, Fantasy, Erotiek, Experimenteel, Animatie

Verenigd Koninkrijk/Tsjechië/Zwitserland 1996. Komedie van Jan Svankmajer. Met o.a. Petr Meissel, Gabriela Wilhelmová, Barbora Hraánová, Anna Wetlinská en Jiři Lábus.

Na Alice en Faust (de laatste werd in 1995 Rotterdam vertoond) kenmerkt Jan Svankmajers derde lange speelfilm zich wederom door een wervelende combinatie van 'normale' speelfilmelementen, animatietechnieken en een onnavolgbare eigen invulling van het surrealistische idioom. Svankmajer maakte een film waarin niets wordt gezegd, maar des te meer uitgebeeld.

Märchen und Narren

1988 | Familiefilm, Avonturenfilm

Servië en Montenegro 1988. Familiefilm van Karel Kachyna. Met o.a. Radim Špaček, Pavel Nový, Milan Šimáček, Robert Hradecký en Michal Bočan.

Een film over een dertien-jarige jongen zonder moeder en een zielige vader uit een arme buurt in Praag. Hij is bevriend met een man die het verstand van een kind heeft en de gestalte van een reus, een gemakkelijk slachtoffer voor een valse beschuldiging. Als er ergens brand uitbreekt gaat de domme reus de bak in, maar hij breekt uit. De jongen ontvlucht zijn ouderlijk huis en verschuilt zich op een geheime plaats die alleen hij en zijn vriend kennen. Samen binden ze de strijd aan tegen de maatschappij en bewijzen zij de onschuld van de naïeve kolos. Ondanks het valse sentiment en de gemeenplaatsen is het onderhoudend voor de jeugd van een veteraan regisseur met meer als dertig jaar ervaring in kinderfilms.

Když v ráji pršelo

1988 | Drama

Servië en Montenegro 1988. Drama van Magdalena Pivo[KA5]nkova. Met o.a. Ivana Vavrová, Zdenek Podhurský en Pavel Nový.

Een interessant debuut van deze regisseuse, gebaseerd op een populaire roman van Jan Otcenasek in een bewerking van Pavel Hajný. Een poëtische studie van een jong stel dat de stad ontvlucht om in een oude molen op het land te gaan wonen. De vrouw heeft te kampen met eenzaamheid en de alledaagse problemen van het leven in een nieuwe omgeving, maar ze wil toch samen met haar man de strenge winter door zien te komen.

Južna pošta

1988 | Drama

Servië en Montenegro 1988. Drama van Stanislav Párnický. Met o.a. Peter Zeman, Jiři Bartoška, Gábor Koncz, Iczhak Finci en Pavel Nový.

Nostalgische herinneringen uit een dorpje aan de Tsjechisch- Hongaarse grens in 1945. De zoon van een officier sluit vriendschap met de ongeneselijk zieke Dulo. De vader van Dulo is smokkelaar en als hij medicijnen voor de stervende jongen probeert te smokkelen, doodt hij de wacht. Een vrij traag, maar ontroerend verhaal, waarin de gewelddadige wereld van volwassenen gezien wordt door de ogen van een kind.

Papilio

1987 | Drama, Oorlogsfilm

Servië en Montenegro 1987. Drama van Jiři Svoboda. Met o.a. Milan Knažko, Filip Renč, Pavel Nový, Ivana Chylková en Lenka Skopalová.

Een verhaal over moreel verval dat zich afspeelt in een klein Tsjechisch stadje tijdens WO II. De jonge František is gefascineerd door de cynische versierder die 'de Graaf' wordt genoemd. Deze leert hem 'het beste van het leven te maken'. Tenslotte verwerft hij zich de bijnaam 'Vlinder'. Als de jongen erachter komt dat 'de Graaf' verklikker was voor de nazi's vermoordt hij hem met een zelfgemaakt pistool. Een wrange en naargeestige visie op de groei naar volwassenheid.

Postav dom, zasad strom

1979 | Drama

Servië en Montenegro 1979. Drama van Juraj Jakubisko. Met o.a. Pavel Nový, Jana Brezinová, Ondrej Pavelka, Gustav Opocenský en Zdenek Dusek.

Matige film waarin een jongeman in een dorp aankomt en algauw sympathie wint bij de bewoners. Als hij echter zijn eigen huis wil gaan bouwen, gaat hij in de fout door het stelen van bouwmaterialen. Hij weet niet van ophouden en wordt aangegeven. Om onduidelijke redenen wordt de film buiten het Westen gehouden en heeft zelfs in Tsjechoslowakije een beperkt roulement. Volgens Jakubisko bevat de film kritiek, niet tegen het socialisme, maar tegen de slechte kanten van de samenleving.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pavel Nový op televisie komt.

Reageer