Alex Somers is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Honey Boy

2020 | Drama

Verenigde Staten 2020. Drama van Alma Har'el. Met o.a. Shia LaBeouf, Lucas Hedges, Noah Jupe, Byron Bowers en Laura San Giacomo.

Acteur Shia LaBoeuf schreef het scenario van Honey Boy als therapeutische oefening in een afkickkliniek. De plot is goeddeels autobiografisch: hoofdpersoon Otis is ook een acteur die in een kliniek zit, waar hij terugblikt op zijn jeugd als kindster met een zwaar gefrustreerde vader. Debuterend speelfilmregisseur Har’el sleurt je meteen het verhaal in met een explosieve opening en houdt de aandacht daarna vast met poëtische beelden en meeslepend (melo)drama. Maar vooral het acteerwerk maakt indruk, met name van LaBoeuf zelf, die een versie van zijn eigen vader speelt.

Dawson City: Frozen Time

2016 | Documentaire, Historische film

Verenigde Staten 2016. Documentaire van Bill Morrison.

Regisseur Morrison maakt in zijn films vaak gebruik van 'found footage': audiovisueel materiaal dat hij heeft gevonden in filmarchieven en privécollecties, die hij dan in een nieuw kader plaatst. Dawson City: Frozen Time begint met journaalbeelden, waarop te zien is hoe in de Noordwest-Canadese goudstad Dawson City in 1978 een schat aan archiefmateriaal uit de jaren '10 en '20 werd aangetroffen. Wat volgt is een caleidoscopische vertelling van Morrison waarin ondermeer de goldrush van 1897, een verdreven Indianenstam, en de uitvinding van nitraatfilm voorbijkomen. De hypnotiserende muziek is van Alex Somers (partner van Sigur Rós-voorman Jónsi).

Captain Fantastic

2016 | Drama

Verenigde Staten 2016. Drama van Matt Ross. Met o.a. Viggo Mortensen, George MacKay, Frank Langella, Kathryn Hahn en Missi Pyle.

De anti-autoritaire, maar zelf heel dwingende Ben (Mortensen) leeft met zijn zes kinderen ver teruggetrokken in de bossen van Noord-Amerika. Wanneer hij hoort dat zijn vrouw, die eerst maanden in een ziekenhuis verbleef, is overleden, trekt hij met zijn kinderen de boze bewoonde wereld in. Om zijn vrouw te beschermen tegen de burgerlijke begrafenis die haar ouders voor ogen hebben. Wat volgt is een vaak erg grappige, tegendraadse film waarin tegen veel heilige huisjes wordt geschopt. Bovendien stelt Ross (bekend als acteur in de series Big Love en Silicon Valley) rake vragen over ouderschap, opvoeding en de huidige consumptiemaatschappij.