Paulo Cesar Pereio

Acteur

Paulo Cesar Pereio is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Eu te amo

1982 | Drama

Brazilië 1982. Drama van Arnaldo Jabor. Met o.a. Sonia Braga, Paulo Cesar Pereio, Vera Fischer en Tarcisio Meira.

Pretentieus melodrama dat Sonia Braga in Brazili[KA3]e tot een ster maakte. Hoewel visueel erg verzorgd (een groot gedeelte van de film speelt zich af in een hypermodern, sjiek gestileerd appartement dat zo weggelopen lijkt uit de catalogus van Fernando Scarfiotti) is de film inhoudelijk leeg.

Ao sul do meu corpo

1982 | Drama

Brazilië 1982. Drama van Paul Cezar Saraceni. Met o.a. Paulo Cesar Pereio, Ana Maria Nascimento e Silva en Nuno Leal Maia.

Verwarde politiek-dramatische film over de hypocrisie van het links-intellectuele milieu uit Sao Paolo. Regisseur Saraceni deelt ook ijverig knipoogjes uit naar Hollywoodfilms en is er verder niet vies van om veel naakt in te lassen om zijn film ook commercieel aantrekkelijk te maken. Het geheel wordt zo te onevenwichtig om echt te boeien. Er circuleert ook een gecensureerde versie van 96m.

Os fuzis

1963 | Drama

Brazilië 1963. Drama van Ruy Guerra. Met o.a. Atila Lorio, Nelson Xavier, Maria Gladys, Leonidas Bayer en Ivan Candido.

Een keuterboertje die met zijn geoogste uien aankomt in een klein gehucht in het Zuiden van Brazilië, wordt geconfronteerd met de hongersnood van de plaatselijke bevolking. De regering heeft troepen gestuurd om de middenstand tegen overvallen te beschermen. De boer probeert de soldaten over te halen het voedsel onder de kreperende menigte te verdelen, maar hij moet dat initiatief met de dood bekopen. Een rondtrekkende priester weet uiteindelijk het conflict te beslechten. Realistische verfilming over grote sociale nood, die nog niets van zijn actualiteit heeft verloren. Gelauwerd op festivals, w.o. Berlijn. Scenario van regisseur Guerra en Miguel Torres. Achter de camera stond Ricardo Aronovich. Deze inmiddels klassiek geworden film hoort tot de Cinema Novo.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Paulo Cesar Pereio op televisie komt.

Reageer