Tom Wlaschiha (1973) is acteur.
Er zijn 4 films en 1 serie gevonden.

Das Boot

2018 | Drama

Duitsland 2018. Drama van Johannes W. Betz en Tony Saint. Met o.a. Vicky Krieps, Tom Wlaschiha, Thierry Frémont, Alexis Wittgenstein en Leonard Scheicher.

Eltern und andere Wahrheiten

2017 | Komedie

Duitsland 2017. Komedie van Maria von Heland. Met o.a. Silke Bodenbender, Tom Wlaschiha, Nina Petri, Ben Stiehler en Iva Ljuba Simic.

Wanneer Nina na haar ouderschapsverlof terugkomt op haar werk, kan ze haar werkgever met een geniaal idee van een faillissement redden. Het enige probleem is dat ze moet doen alsof ze alleenstaande is, want de opdrachtgever heeft een hekel aan werkende moeders. Noodgedwongen stelt ze haar man Torsten voor als haar broer. De gevolgen van haar leugentje om bestwil zijn al snel niet meer te overzien.

Mr. Turner

2014 | Biografie, Drama

Verenigd Koninkrijk 2014. Biografie van Mike Leigh. Met o.a. Timothy Spall, Paul Jesson, Dorothy Atkinson, Marion Bailey en Lesley Manville.

Aangrijpende biopic over de Britse schilder William Turner (1775-1851), die - blijkens deze film - even briljant als contactgestoord was. Acteur Timothy Spall speelt de rol van zijn leven als de getormenteerde schilder, die zich in gezelschap soms zo ongemakkelijk voelt dat hij alleen nog maar kan grommen. Zoals bij alle films van Leigh werd er maandenlang gerepeteerd voordat met de opnamen begonnen werd. Het resultaat is dat alle personages levensecht zijn en Mr. Turner nooit voelt als een stoffig kostuumdrama. Camerawerk, production design en de kostuums werden genomineerd voor Oscars en BAFTA's.

Tatort - Das letzte Rodeo

2000 | Mysterie

Duitsland 2000. Mysterie van Pete Ariel. Met o.a. Dominic Raacke, Stefan Jürgens, Wolfram Teufel, Kai Scheve en Lars Gärtner.

In Berlijn overvalt een commandogroepje, dat zich de Pr[KA3]ugelknaben noemt, met de regelmaat van de klok souteneurs en drugsdealers. De slachtoffers worden beroofd van hun ruime recettes, die naar een liefdadig doel gaan en de politie wordt telefonisch gewaarschuwd om hen te komen bevrijden uit hun benarde positie. Het openbaar ministerie bij monde van Staatsanw[KA3]altin Meisel (Weisgerber) kan natuurlijk niet lijdelijk toezien en keurt het recht in eigen handen nemen af. Till Ritter (Raacke) en Robert Hellmann (Jürgens) worden op de zaak gezet en vermoeden dat iemand bezig is een monopolie op te zetten in de Berlijnse drugshandel en prostitutiebusiness. Het is altijd een plezier om wilde Raacke en charmante Jürgens aan het werk te zien en misdaden op te lossen. Jammer dat Jürgens ermee op zou houden, maar hij kreeg een goede opvolger. Het scenario is van Horst Freund en Thomas Wittenburg. Aflevering 446.

No One Sleeps

2000 | Thriller, Sciencefiction

Duitsland 2000. Thriller van Jochen Hick en Jochen Hick. Met o.a. Tom Wlaschiha, Irit Levi, Jim Thalman, Richard Thalman en Richard Conti.

Student in de medcijnen en homo Stefan Hein (Wlaschiha) wil de ontstaanstheorie van AIDS van wijlen zijn vader, een wetenschapper uit de DDR, toetsen op de werkelijkheid en na een gedegen onderzoek bevestigd zien. Volgens zijn vader, die in 1989 in L.A. op een conferentie gesproken had, vlak voor de val van de Berlijnse muur, zou AIDS ontstaan door experimenten met gevangenen in een gevangenis in Maryland, die werden ingespoten met een besmet schapenvirus. Stefan krijgt een uitnodiging om naar San Francisco te komen, waar hij zijn onderzoek wil doen. Hij gaat op zoek naar informanten die het begin-tijdperk gekend moeten hebben. In het park wordt hij toevallig geconfronteerd met een dode, die het slachtoffer is geworden van een seriemoordenaar, die het op seropositieve personen heeft voorzien. Zo maakt hij kennis met Officer Louise Tolliver (Levi), die de zaak onderzoekt. Via tochten door de rosse buurt langs homobars in San Francisco wordt hij gewaar dat een huurmoordenaar het voorzien moet hebben op overlevenden van de experimenten. Ook hier loopt hij weer tegen Tolliver op. Tegelijkertijd krijgt hij de gelegenheid om op een bijeenkomst over de theorie van zijn vader te spreken. Hoewel hij geen bijval krijgt, zegt een zekere Dr. Richard Burroughs (Conti), dat hij Stefans spreekbeurt hoogst interessant vond. Als Burroughs vermoord wordt, blijkt die in het bezit geweest te zijn van een lijst, waarop de namen staan van de slachtoffers. Stefan heeft de lijst inmiddels en ziet de theorie van zijn vader bevestigd. De FBI arresteert hem, pakt de lijst af en draagt hem over aan Tolliver, die hem vrij laat. Het spel van Wlaschiha, Levi en Conti is heel goed, terwijl de bijrollen amateuristisch zijn en te veel schmieren. Behendig mengt Hick het perverse uit het homowereldje met spanning, waardoor de film vooral voor een bepaalde doelgroep boeiend is. Het scenario van regisseur Hick is verder heel ver gezocht, maar hij zaait best de nodige twijfels met zijn intrigerende, sinistere, onwaarschijnlijke theorie. De co-titel NESSUN DORMA verwijst naar een aria uit de opera van Puccini Turandot over een Chinese prinses, die haar potentiële huwelijkskandidaten een raadseltje opgaf; losten zij dit niet op werden ze onthoofd. De aria is favoriet bij Dr. Burroughs. Het camerawerk van Thomas M. Harting en Michael Maley is onopvallend.