Carlos Lucena

Acteur

Carlos Lucena is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Gran sol

1988 | Drama

Spanje 1988. Drama van Ferran Llagostera. Met o.a. Carlos Lucena, Luis Iriondo, Paca Sagarzazu en Agustín González.

Een Baskische vissersboot vertrekt naar het zuiden van Ierland om te vissen. Het dagelijks leven van de bemanning leidt tot problemen. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Ignacio Aldecoa. Deze middelmatige film ontbeert zowel fantasie als technische vaardigheid.

Bandera Negra

1986 | Avonturenfilm

Spanje 1986. Avonturenfilm van Pedro Olea. Met o.a. Alfredo Landa, Imanol Arias, Virginia Mataix en Carlos Lucena.

Een meisje raakt, samen met haar vader, verwikkeld in wapensmokkel. Heel gebrekkige mise-en-scène voor een film waarmee de maker het niveau van de oudtijds goeie ouwe Amerikaanse avonturenfilms wilde bereiken. Helaas mislukt.

Interior rojo

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van Eugenio Anglada. Met o.a. Charo López, Enric Majó, María Martín, Carlos Lucena en Fernando Fernán-Gómez.

De tragische liefdesgeschiedenis van een anarchist en een prostituée in Barcelona aan het begin van deze eeuw. Een afschuwelijke film.

La Cripta

1981 | Komedie, Misdaad

Spanje/Mexico 1981. Komedie van Cayetano del Real. Met o.a. José Sacristán, Rafaela Aparicio, Carlos Lucena en Marta Molins.

In Barcelona roept een politieagent de hulp in van een schilderachtige figuur om een verdwenen meisje terug te vinden. Deze behoorlijke film is rijk aan erudiete vondsten met een knipoog naar de cinefielen.

Mater amatisima

1979 | Drama

Spanje 1979. Drama van José Antonio Salgot. Met o.a. Julito de la Cruz, Victoria Abril, Consuelo Tura, Jaime Sorribas en Carmen Contreras.

Een alleenstaande moeder raakt sociaal vervreemd doordat de opvoeding van haar moeilijk handelbare kind al haar tijd en energie opslorpt. Uiteindelijk zal ze, neurotisch van de voortdurende spanning, het kind vermoorden. Een sterk psychologisch drama dat op een tweede niveau ook kan worden geïnterpreteerd als een allegorie op het Spanje nà Franco. Die symboliek maakt het geheel pretentieus en zwaartillend. Scenario van Bigas Luna.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Carlos Lucena op televisie komt.

Reageer