Aoua Sangare

Acteur

Aoua Sangare is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Gito l'ingrat

1992 | Komedie

Zwitserland 1992. Komedie van Leonce Ngabo. Met o.a. Joseph Kumbela, Marie Bunel, Aoua Sangare, Louis Kamatari en Bahaga.

Kumbela sluit zijn studie in Parijs met goed gevolg af en belooft zijn vriendin Bunel, dat hij haar snel zal laten overkomen zodra hij een ministerspost heeft in zijn Afrikaanse geboorteland, Boeroendi. De werkelijkehid valt tegen en Kumbela ontmoet jeugdliefde Sangare met wie hij gaat samenwonen. Bunel vindt alles te lang duren en neemt het vliegtuig. Kumbela moet alles in het werk stellen om beide aanbidsters uitelkaar te houden. Weinig oorspronkelijk verhaal tegen een originele achtergrond. Het scenario is van regisseur Ngabo en Patrick Herzig. Matthias Kaelin stond achter de camera.

Yeelen

1987 | Romantiek

Mali 1987. Romantiek van Souleymane Cissé. Met o.a. Issiaka Kane, Aoua Sangare, Niamanto Sanogo, Balla Moussa Keita en Soumba Traore.

Betoverend magisch-realistisch epos, doordrenkt met West-Afrikaanse folklore rond geboorte, verval en herrijzenis. Niankoro (Kane) is een jonge Bambara in Mali die zijn moeder verlaat op de vlucht voor een dodelijke vloek van zijn vader, een gevreesd magiër (Sanogo). Onderweg naar zijn oom en opgejaagd door zijn vader, ontwaken Niankoro's eigen spirituele krachten. De internationaal gerenommeerde cineast Cissé (1940) maakte van Yeelen een intens Afrikaanse film die internationaal resoneerde dankzij universele thema's als de bevrijding van knellende religieuze en ouderlijke banden. Yeelen kreeg de juryprijs in Cannes en werd tevens genomineerd voor een Gouden Palm. Internationaal uitgebracht als Brightness.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Aoua Sangare op televisie komt.

Reageer