Pamelyn Ferdin is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Toolbox Murders

1978 | Horror

Verenigde Staten 1978. Horror van Dennis Donnelly. Met o.a. Cameron Mitchell, Pamelyn Ferdin, Wesley Eure, Nicholas Beauvy en Aneta Corsaut.

Een film die precies geeft wat de titel belooft: aanschouwelijke slachtpartijen van jonge vrouwen door middel van diverse gereedschappen.

A Tree Grows in Brooklyn

1974 | Drama

Verenigde Staten 1974. Drama van Joseph Hardy. Met o.a. Cliff Robertson, Diane Baker, James Olson, Pamelyn Ferdin en Nancy Malone.

Een met liefde geregisseerde nieuwe versie van de klassieke film uit 1945 met een puntgave rol van Robertson en prima werk van de anderen. Scenario van Blanche Hanalis, Tess Slesinger en Frank Davis.

Lassie: Joyous Sound

1972 | Familiefilm

Verenigde Staten 1972. Familiefilm van Jack Wrather. Met o.a. Larry Pennell, Pamelyn Ferdin, Jay W. McIntosh, Kevin Brodie en John Lassel.

Angst en spanning als de hoofdrolspeelster Lassie haar jonge bazin begeleidt naar het ziekenhuis, waar zij geopereerd moet worden, zich uit balans laat brengen en in de stad verdwaald raakt. Na een avontuurlijke belevenis worden de heldhaftige hond en zijn jonge meesteres weer herenigd.

Wanda June Happy Birthday

1971 |

1971. Mark Robson. Met o.a. Pamelyn Ferdin, George Grizzard, William Hickey, Don Murray en Susannah York.

Angst en spanning als de hoofdrolspeelster Lassie haar jonge bazin begeleidt naar het ziekenhuis, waar zij geopereerd moet worden, zich uit balans laat brengen en in de stad verdwaald raakt. Na een avontuurlijke belevenis worden de heldhaftige hond en zijn jonge meesteres weer herenigd.

The Forgotten Man

1971 | Drama

Verenigde Staten 1971. Drama van Walter Grauman. Met o.a. Dennis Weaver, Anne Francis, Lois Nettleton, Andrew Duggan en Pamelyn Ferdin.

Ontsnapte uit Noord-Vietnam keert terug naar huis, maar zijn vrouw is hertrouwd, zijn zaak verkocht en zijn dochter geadopteerd. Gefilmd op locatie. Goed acteerwerk.

The Beguiled

1971 | Drama, Oorlogsfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1971. Drama van Don Siegel. Met o.a. Clint Eastwood, Geraldine Page, Elizabeth Hartman, Jo Ann Harris en Darleen Carr.

Tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog raakt yankee-korporaal John McBurney (Eastwood) gewond. Hij wordt opgelapt in een afgelegen kostschool voor meisjes, waarna hij als krijgsgevangene overgedragen zal moeten worden aan het zuidelijke leger. Maar McBurney hoopt dat hij de bewoonsters kan charmeren, zodat ze hem niet uit zullen leveren. Atypische western, met meer aandacht voor psychologie dan voor vuurwapens. Zo nu en dan wordt het wel erg barok en freudiaans, toch is dit een van de interessantste films die Siegel en Eastwood maakten.

Happy Birthday, Wanda June

1971 | Komedie

Verenigde Staten 1971. Komedie van Mark Robson. Met o.a. Rod Steiger, Susannah York, George Grizzard, Don Murray en William Hickey.

Toneelmatige, maar goed te genieten film naar Kurt Vonneguts toneelstuk over een chauvinistische ontdekkingsreiziger die na zeven jaar thuiskomt, zijn vrouw volwassener vindt geworden (en ook nog ge├źngageerd) en zijn eigen waarden verouderd. Goede vertolking van Vonneguts leuke situaties en dialogen met zwarte humor; Hickey is heel erg grappig als Steigers vriend.

Smoke

1970 | Familiefilm

Verenigde Staten 1970. Familiefilm van Vincent McEveety. Met o.a. Ron Howard, Earl Holliman, Andy Devine, Jacqueline Scott en Pamelyn Ferdin.

Een jongen wantrouwt zijn stiefvader, maar hij vindt zijn liefde bij een herdershond. Aardig kinderverhaal van Disney- studio's. Camerawerk van William Snyder. Scenario van John Furia Jr. naar een verhaal van William Corbin.

A Boy Named Charlie Brown

1969 | Familiefilm, Drama, Animatie, Komedie

Verenigde Staten 1969. Familiefilm van Bill Melendez. Met o.a. Glenn Gilger, Peter Robbins, Pamelyn Ferdin en Andy Pforsich.

De stripfiguren van Charles Schulz in een verrassend tekenfilmdebuut met ingenieuze visuele idee├źn die het des te plezieriger maken. De absurde liedjes van Rod McKuen zijn het enige minpunt.