Nelly Corradi is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

La forza del destino

1949 | Muziek

Italië 1949. Muziek van Carmine Gallone. Met o.a. Nelly Corradi, Tito Gobbi en Gino Sininberghi.

Naar de opera van Giuseppe Verdi over Don Alvaro (Gobbi) die Leonora (Corradi) probeert te ontvoeren maar per ongeluk haar vader vermoordt. Leonora zoekt haar toevlucht tot een klooster en Alvaro voegt zich, na een hele reeks voorvallen, bij haar. Haar broer is ook van de partij en doodt hen allebei. Een weinig bijzondere operafilm van de melodrama-specialist Gallone.

Lucia di Lammermoor

1946 | Muziek, Misdaad

Italië 1946. Muziek van Piero Ballerini. Met o.a. Nelly Corradi en Loretta Di Lelio.

Opera gecomponeerd door Gaetano Donizetti over een hartstochtelijke romance met tragische afloop. Deze legende in operavorm speelt zich af in het middeleeuwse Schotland temidden van kastelen, meren en bergen. De rivaliteit tussen machtige, adellijke families vormt de hoofdmoot, in het bijzonder de tragische romance tussen Edgardo (Corradi) en Lucia (Di Lelio), beiden afkomstig uit rivaliserende families. De romance eindigt met bloedvergieten en Lucia wordt krankzinnig. Voor operaliefhebbers. De produktie is voortreffelijk vormgegeven en de kostuums zijn fraai, maar de regie is van middelmatige kwaliteit.

La zia smemorata

1941 | Komedie

Italië 1941. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. Dina Galli, Osvaldo Valenti, Nelly Corradi en Carlo Campanini.

Een jonge advokaat verdenkt zijn verloofde ervan een affaire te hebben met zijn vriend, een ingenieur, nadat beide twee dagen in een hutje in de Alpen hebben doorgebracht. Het gaat om een misverstand, maar tijdens het ontrafelen ervan wordt het meisje geleidelijk aan echt verliefd op de ingenieur. Een vermakelijke, middelmatige komedie met als moraal dat jaloezie pijn doet en verliest.

La signora di tutti

1934 | Drama, Romantiek, Fantasy

Italië 1934. Drama van Max Ophüls. Met o.a. Isa Miranda, Memo Benassi, Nelly Corradi, Tatiana Pawlova en Lamberto Picasso.

Gaby Doriot (Miranda), een filmster, herinnert zich in het ziekenhuis na haar zelfmoordpoging met welke intriges ze carri[KA2]ere heeft gemaakt, haar verantwoordelijkheid voor de dood van de vrouw van haar minnaar, het verspelen van haar kansen op een duurzame liefde. De regievondsten versieren een voor de vooroorlogse Italiaanse cinema ongewoon pessimistisch drama, waarbij het buitensporige opera-achtige acteren van de andere spelers werkzaam contrasteert met het ingetogen spel van Miranda die hier haar sterdebuut maakte en prompt een Europees idool werd. Genomineerd voor de Mussolini (!) bokaal op het filmfestival van Veneti[KA3]e. Het scenario is van Curt Alexander, Hans Wilhelm en regisseur Oph[KA3]uls naar de roman van Salvatore Gotta. Het liedje `Io sono nel cuore di Tutti` is van Ruggero Larchi (die niet op de aftiteling staat en Daniel Dax (die in werkelijkheid Daniele Amfitheatrof heet). Het camerawerk is van Ubaldo Arata.