Jean L'Hôte

Regisseur

Jean L'Hôte is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Les joies de la famille Pinelli

1982 | Drama

Frankrijk 1982. Drama van Jean L'Hôte. Met o.a. Julien Guiomar, Ginette Garcin en Jacques Zanetti.

De vierderangs acteur Gisbert adopteert de werkeloze Roberto, afkomstig uit een arme vissersfamilie. Zijn ouders hebben hiervoor een aardig bedrag betaald, in de hoop dat hun zoon een goede toekomst krijgt. Gisbert brengt Roberto in contact met een rijke erfgename. Zij worden verliefd op elkaar en trouwen. Problemen ontstaan als zijn echte familie in zijn welvaart wil delen. Bovendien gaat hij zich steeds minder op zijn gemak voelen in zijn nieuwe omgeving.

Le huguenot récalcitrant

1969 | Komedie, Musical, Historische film

Frankrijk 1969. Komedie van Jean L'Hôte. Met o.a. Jacques Dufilho, André Dumas, Marc Dudicourt, Jean Barrez en Jean Luisi.

Een verfilming van deze televisieregisseur van een van zijn eigen novelles, die zich afspeelt in de Ch[KA1]evennes, na de herroeping van het Verdict van Nantes, met op de achtergrond de folteringen en moordpartijen jegens de Hugenoten van de aanhang van de Koning. Wanneer eenmaal gewend aan het niet voor de hand liggende idee, zo`n thema in de vorm van een musical te zien behandeld, waardeert de kijker de humor waarmee de romanschrijver, televiesie- en filmregisseur L`H[KA4]ote (1929- 1985) de avonturen van dit evenbeeld van Robinhood beschrijft, en de manier waarop hij ze in een bepaalde streek plaatst. Dit werk van een televisie-pionier, met zijn originele en persoonlijke aanpak, doet geenszins verouderd aan.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean L'Hôte op televisie komt.

Reageer