Pan Nalin is regisseur, scenarist, producer en cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Angry Indian Goddesses

2015 | Komedie, Drama

India/Duitsland 2015. Komedie van Pan Nalin. Met o.a. Sarah-Jane Dias, Tannishtha Chatterjee, Amrit Maghera en Sandhya Mridul.

Een handvol knappe vriendinnen komt in de Indiase kustplaats Goa bijeen voor een vrijgezellenfeest. De grotendeels geïmproviseerde scènes van Samsara-regisseur Pan Nalin zijn geknipt voor wie houdt van vrolijk lachende, dansende, over seks en andere ‘typische’ vrouwenissues pratende en huilende girlpower-schoonheden. Wat begint als feministische feelgoodfilm ontpopt zich tot stichtelijk nachtmerriedrama met een statement over de verkrachtingsepidemie die India in zijn greep houdt. Wie door de goede bedoelingen heen prikt ziet een zwaar aangezet, overgeromantiseerd drama dat aan diepgang en logica te wensen overlaat.

Faith Connections

2013 | Documentaire, Biografie

India/Frankrijk 2013. Documentaire van Pan Nalin. Met o.a. Bhole Baba, Hatha Yogi Baba en Pant Shirt Baba.

Documentaire van Pan Nalin over religieuze toewijding in India.

Samsara

2001 | Drama, Romantiek, Avonturenfilm

India/Italië/Frankrijk/Duitsland 2001. Drama van Pan Nalin. Met o.a. Shawn Ku, Christy Chung, Neelesha BaVora, Jamayang Jinpa en Sherab Sangey.

De jonge boeddhistische monnik Tashi kiest ervoor zijn ascetische bestaan in te ruilen voor een wereldser leven. Wordt hij daar gelukkiger van? Zo eenvoudig ligt het niet in deze eerste speelfilm van Pan Nalin. Hij situeert het liefdesverhaal over verlangen en lotsbestemming in Ladakh, een bar woestijngebied op zo'n 5000 meter hoogte in de Himalaya. Samsara neigt naar exotisme, maar krijgt een mooie extra dimensie door Tashi's nuchtere vrouw, die zijn spirituele getob onderuit haalt en de verheerlijking van (mannelijke) profeten van feministisch commentaar voorziet.

Ayurveda

2001 | Documentaire

India/Zwitserland 2001. Documentaire van Pan Nalin.

Documentaire van Pan Nalin, die eerder opviel met zijn film Samsara.