Michel Contat is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Sartre, l'âge des passions

2006 | Biografie

Zwitserland/Frankrijk/Italië/België 2006. Biografie van Claude Goretta. Met o.a. Anne Alvaro, Denis Podalydès, Maya Sansa en Frédéric Gorny.

De Zwitserse regieveteraan Claude Goretta (La dentellière, La provinciale) had 7 miljoen euro voor deze fraaie tv-tweedeler over de hoogtijperiode 1958-1964 in het leven van filosofen Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir. Mooie dramaturgische vondst: in de stormachtige verhouding van het existentialistenpaar van middelbare leeftijd spiegelt zich de romance van twee jonge mensen. Co-scenaristen Michel-Antoine Burnier en Michel Contat kenden Sartre goed; Contat was een tijdlang diens secretaris. Naast acteur-duizendpoot Podalydès als Sartre is de uitmuntende theateractrice Anne Alvaro (Le goût des autres) te zien als De Beauvoir. Beide spelers lijken bovendien fysiek verbazingwekkend op de originelen.

Sartre, une vie

1990 | Biografie, Documentaire

Frankrijk 1990. Biografie van Jean Cazenave. Met o.a. Henriette Nizan, Annie Cohen-Solal, Claude Lanzmann, Serge Reggiani en Françoise Sagan.

Opmerkelijke, sterk gestructureerde montage van archiefmateriaal, verklaringen van Sartre, herinneringen, getuigenissen en door acteurs gelezen commentaren en teksten. De mens, de politiek en de filosoof-romanschrijver staan hierbij centraal. Wezenlijk voor de kennismaking met een van de meest belangrijke schrijvers en denkers van de 20e eeuw.

Sartre par lui-même

1976 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1976. Documentaire van Alexandre Astruc en Michel Contat.

Een conventionele, zij het erg grondige documentaire over het leven en werken van de Franse filosoof Jean-Paul Sartre, met onder andere interviews met Simone de Beauvoir en Serge Reggiani, actualiteitsbeelden en uiteraard veel Sartre zelf. Voor wie geïnteresseerd is in de materie beslist interessant, hoewel ook in dat geval drie uur érg lang is.