Taisto Reimaluoto

Acteur

Taisto Reimaluoto is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Vaiennut Kylä

1997 | Komedie, Actiefilm

Finland 1997. Komedie van Kari Väänänen. Met o.a. Taisto Reimaluoto, Taneli Mäkelä, Sari Havas, Vesa Vierikko en Juhani Niemelä.

Debuutfilm van Väänänen, bekend als acteur uit films van Aki en Mika Kaurismäki, met verhaal door hem geschreven en losjesweg gebaseerd op berucht moordgeval op Fins platteland in de jaren 1950. Nadat harde stadsagent zware fout heeft gemaakt wordt hij naar een dorp overgeplaatst. Hij moet de job overnemen van een oude agent die, naar hij spoedig merkt, omgekocht werd om een moordzaak, die achttien maanden eerder heeft plaatsgevonden, niet op te helderen. Het hele dorp beweert dat het meisje Annikki werd vermoord door een passant, iemand van buiten het dorp. Maar in haar dagboek leest de nieuwe smeris 'ik ben bang' als laatste woorden. Eigenhandig pluist hij uit wat achter deze collectieve opstelling van het lokale volkje schuilgaat. Best aardig mengsel van actie, suspense en een vleugje humor.

The Land of Happiness

1993 | Komedie

Finland 1993. Komedie van Marku Pölönen. Met o.a. Katarina Kaitue, Pertti Koivula, Anja Pohjola, Veikko Tiitinen en Tuula Vȧȧnȧnen.

Pölönen draaide in 1993 een tweetal films. Deze werd bekroond op het filmfestival voor korte films in Tampere en gelouwerd met de Finse staatsprijs. De film speelt in 1960. De jonge Koivula keert terug naar de boerderij van zijn ouders na een mislukte periode in de grote stad. Hij ontmoet er de aantrekkelijke Kaitue, met wie hij een heftige romance beleeft. De tango is op dat moment populair... Het scenario is van de regisseur, wiens tweede film dat jaar één minuutje langer is. Hij moet nog worden ontdekt door de landelijke en internationale kritiek. Camerawerk van Kari Sohlberg.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Taisto Reimaluoto op televisie komt.

Reageer