Alfredo Mayo: cast en camera.
Er zijn 90 films gevonden.

Barrio

1998 | Drama

Spanje 1998. Drama van Fernando León de Aranoa. Met o.a. Críspulo Cabezas, Timy Benito, Eloi Yebra, Marieta Orozco en Alicia Sánchez.

Elles

1997 | Komedie, Experimenteel, Drama

Frankrijk​/​​Spanje​/​​Luxemburg​/​​België 1997. Komedie van Luis Galvaõ Teles. Met o.a. Carmen Maura, Miou-Miou, Marisa Berenson, Patti Guesch en Marthe Keller.

De levens van vijf vrouwen, allen in de veertig, raken met elkaar vervlochten wanneer een televisiejournaliste (gespeeld door de Spaanse Pedro Almodóvar-ster Carmen Maura) een programma maakt rond de vraag 'Wat wil de vrouw?' Een antwoord daarop krijgen we (uiteraard) niet, maar we zien wel het gehannes met het leven van een aantal van haar vriendinnen. Miou-Miou speelt een universitair docent die een relatie begint met een student, Marthe Keller een gescheiden vrouw die slecht nieuws krijgt over haar gezondheid, Marisa Berenson een schoonheidsspecialiste met een drugsverleden. De prima actrices maken dit tamelijk oppervlakkige melodrama best de moeite waard.

Familia

1996 | Komedie

Spanje 1996. Komedie van Fernando León de Aranoa. Met o.a. Juan L. Galliardo, Amparo Muñoz, Ágata Lys, Elena Anaya en Chete Lera.

Santiago (Galiardo) heeft alles wat een man zich kan wensen; een mooie vrouw, lieve kinderen, een sympathieke broer met dito schoonzus en een liefhebbende moeder. Maar wanneer hij op zijn verjaardag het cadeautje van zijn jongste zoon openmaakt breekt er iets. Hij vertelt het verbouwereerde kind dat hij het niet mooi vindt, dat hij een andere zoon wil die er beter uitziet en dat het joch is ontslagen. Een absurd begin van een verrassend knappe film van novice De Aranoa (Barrio, 1998) waarin het gezin als hoeksteen van de samenleving grondig op de schop gaat. Ieder personage wordt vakkundig uitgebeend en het originele script van de regisseur is vlijmscherp van begin tot einde. De plot is essentieel maar het volstaat hier te zeggen dat films als Eddy Terstalls Rent a Friend (2000) en François Ozons Sitcom (1998) minder origineel zijn dan menigeen denkt. De Aranoa werd in Italië (VM/VPRO Gids)

Desvio al paraiso

1994 | Thriller

Puerto Rico​/​​Spanje 1994. Thriller van Gerardo Herrero. Met o.a. Charles Dance, Assumpta Serna, Morgan Weisser, Katrina Gibson en Gladys Rodriguez.

Engerd Dance zoekt een nieuwe indentiteit, zodat hij een tijdje kan verdwijnen. Hiervoor doodt hij de eerste de beste die hij op zijn weg tegenkomt: de beheerder van een gebouw met time- sharing appartementen. Zo wordt hij de nieuwe opzichter van het verwaarloosde wooncomplex Paradise. Door zijn charme en zijn ijver om van Paradise inderdaad een paradijs te maken, zoals op de reclameborden staat, wint hij ieders vertrouwen.

All Tied Up

1993 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten​/​​Spanje 1993. Komedie van John Mark Robinson. Met o.a. Zach Galligan, Teri Hatcher, Lara Harris, Melora Walters en Tracy Griffith.

Hartenbreker Brian Hartley (Galligan) koopt een verlovingsring voor de mooie Linda Alissio (Hatcher) op wie hij verliefd is, maar belazert haar op dezelfde avond met de verkoopster van de ring, nog voordat hij haar dat schitterende kleinood heeft gegeven en haar hand gevraagd heeft. Huisgenootje en feministe (Harris) helpt haar wraak te nemen. Ze binden Brian vast als hij bij hen binnendringt en zijn kop stoot tegen een glazen wand. Ze houden hem enige tijd gevangen, maar Linda helpt hem toch te ontsnappen. Onbenullige film over aantrekken en afstoten met een slappe boodschap over ontrouw en liefde.

Poppers

1984 | Avonturenfilm, Erotiek

Spanje 1984. Avonturenfilm van José M. Castellví Borrás. Met o.a. Giannina Facio, Agustín González, Alfredo Mayo en Conrado San Martín.

Een jonge, net uit de gevangenis ontslagen, rocker raakt betrokken bij een vreemde jachtpartij, waarvan hijzelf het slachtoffer wordt. Een knoeiwerk met belachelijke new wave-pretenties.

rites Règles

1982 | Experimenteel

Frankrijk 1982. Experimenteel van Alain Fleischer. Met o.a. comédiens non professionnels, Yves Massard, Antonio Garisa, Danielle Godet en Alfredo Mayo.

Deze film is eigenlijk een compilatie van vijf korte stomme films, te weten: LE REGLEMENT, LE SINGE, QUELQUES ACTIVITES DE CHRISTIAN B., SANT TITRE (zonder titel) en L'HOMME DU PASSAGE DU LIDO. Deze films hebben alle dezelfde thema's, namelijk waanzin, geslotenheid, isolement en eenzaamheid. Films die opzettelijk zichzelf herhalen, tegelijkertijd prikkelend werken en tevens moeilijk, lastig en onbegrijpelijk zijn.

amor Perdóname

1982 | Romantiek

Spanje 1982. Romantiek van Luis Gómez Valdivieso. Met o.a. María Jiménez, José Sancho, Alfredo Mayo en Queta Claver.

Een meisje van lage komaf, dat verloofd is met een net zo gewone jongen, wordt door de dorpspotentaat begeerd. Een ongelooflijk slechte film.

Mar Brava

1982 | Familiefilm, Avonturenfilm

Spanje​/​​Mexico 1982. Familiefilm van Angelino Fons. Met o.a. Alfredo Mayo, Jorge Sanz, Alma Muriel en José Lifante.

Een kind gelooft dat een schipbreukeling de Heilige Telmo is. Pijnlijk slecht en afgezaagd knoeiwerk.

Cecilia

1982 | Romantiek, Drama

Cuba​/​​Spanje 1982. Romantiek van Humberto Solás. Met o.a. Daisy Granados, Imanol Arias, Raquel Revuelta en Alfredo Mayo.

De liefdesgeschiedenis van de jonge erfgenaam van een slavendynastie en een halfbloed slavinnetje, gesitueerd in het Havanna van de 19e eeuw. Een zeer vernuftig sociaal melodrama.

La Leyenda del tambor

1981 | Historische film

Mexico​/​​Spanje 1981. Historische film van Jorge Grau. Met o.a. Andrés García, Mercedes Sampietro, Jorge Sanz en Alfredo Mayo.

Tijdens de Spaanse onafhankelijkheidsoorlog slaagt een kind erin om met zijn tamboer de troepen van Napoleon weg te jagen. Een armzalige en vervelende verfilming van een waar historisch feit, dat Ignacio Iquino al op het witte doek had gebracht.

Hablamos esta noche

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van Pilar Miró. Met o.a. Víctor Valverde, Daniel Dicenta, Amparo Muñoz, Alfredo Mayo en Amparo Soler Leal.

Een film over de problemen, zowel privé als beroepsmatig, van een ingenieur die bij een kerncentrale werkt. Een werkelijk vervelende film.

Manaos

1980 | Actiefilm, Avonturenfilm

Spanje​/​​Mexico​/​​Italië​/​​Venezuela 1980. Actiefilm van Alberto Vazquez Figueroa. Met o.a. Fabio Testi, Agostina Belli, Jorge Rivero, Andres Garcia en Florinda Bolkan.

Gebaseerd op de gelijknamige roman van de regisseur zelf. Speelt zich af in het negentiende-eeuwse Brazilië. Een maximum aan avonturen met als gevolg dat er eigenlijk geen sprake is van een plot of karakterontwikkeling; zelfs de meest elementaire punten van het verhaal worden niet uitgelegd. Vagelijk kan eruit opgemaakt worden dat het gaat om een opstand van buitenlanders op een rubberplantage en hun vluchtpogingen. Slecht spel en een matig script. Alleen leuk voor wie van seks en geweld houdt.

Los Cántabros

1980 | Avonturenfilm

Spanje 1980. Avonturenfilm van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Dan Barry, Verónica Miriel, Julia Saly en Alfredo Mayo.

Een Cantabrische aanvoerder komt in opstand tegen het Romeinse Rijk. Het klassieke knoeiwerk van Jacinto Molina/Paul Naschy, maar nu met enkele goede acteurs in de bijrollen.

Los Restos del naufragio

1978 | Komedie

Spanje 1978. Komedie van Ricardo Franco. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Ricardo Franco, Ángela Molina en Alfredo Mayo.

Een jongen die in een bejaardentehuis werkt komt in contact met een oude gek die zeerover wil worden. Een prachtige opzet, die echter verpest wordt door de middelmatige regie en rolvertolking van Ricardo Franco, de neef van Jesús.

Cabo de vara

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Raúl Artigot. Met o.a. Santiago Ramos, Alexandra Bastedo, Ramiro Oliveros en Alfredo Mayo.

Een jonge man wordt onrechtmatig in de gevangenis opgesloten. Een zeer middelmatig melodrama dat zich in de gevangenis afspeelt. De tweede produktie van cameraman Raúl Artigot.

Gusanos de seda

1976 | Drama

Spanje 1976. Drama van Francisco Rodríguez. Met o.a. Esperanza Roy, Antonio Ferrandis, Alfredo Mayo en Florinda Chico.

In het Spanje van 1936 valt een mooie maar achterlijke vrouw ten prooi aan allerlei soorten manipulaties. De tweede speelfilm van de regisseur Francisco Rodríguez, die - gespeend van ieder talent - het onderwerp van een aantal nieuwe interpretatiemogelijkheden wilde voorzien.

Un Día con Sergio

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Lina Morgan, Juan Luis Galiardo, Florinda Chico, Alfredo Mayo en Serena Vergano.

Een eenvoudig meisje wint een wedstrijd waarvan de hoofdprijs bestaat uit een dagje uit met een filmster. Een uitgangspunt met veel kansen die echter ongebruikt zijn blijven liggen.

Los Caballeros del botón de ancla

1974 | Drama

Spanje 1974. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Maribel Martín, Alfredo Mayo en Florinda Chico.

Een herverfilming van BOTÓN DE ANCLA, geproduceerd door de auteur van de eerste versie. Overigens geen uitschieter alhoewel de film positief genoemd mag worden.

Chicas de alquiler

1974 | Drama, Erotiek

Spanje 1974. Drama van Ignacio F. Iquino. Met o.a. Nadiuska, Silvia Solar, Máximo Valverde, Tony Isbert en Alfredo Mayo.

Deze film behandelt de problemen van verschillende meisjes uit Barcelona die tot prostitutie zijn vervallen. Onuitstaanbare moralistische puinhoop, die het midden houdt tussen de meest onbeschaamde roman en de pseudo-pornografie die destijds gebruikelijk was in de Spaanse cinema.

Vudú sangriento

1973 | Horror

Spanje 1973. Horror van Manuel Caño. Met o.a. Aldo Sambrell, Eva León, Alfredo Mayo en Fernando Sancho.

De mummie van Guede Nibo herleeft na drieduizend jaar en gaat op zoek naar zijn geliefde. Een zeer slechte Spaanse variant op de legende die onsterfelijk is geworden door de film THE MUMMY.

Vida conyugal sana

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Roberto Bodegas. Met o.a. José Sacristán, Ana Belén, Teresa Gimpera, Alfredo Mayo en Jose Sacristan.

Het verhaal van een chef die door zijn televisieverslaving in hevige verwarring raakt. De tweede bioscoopfilm van Bodegas en pionierswerk op het gebied van dit genre komedie, die de 'Derde Weg' werd genoemd en in die tijd enorm populair was.

La Llamaban la madrina

1973 | Komedie

Spanje 1973. Komedie van Mariano Ozores. Met o.a. Lina Morgan, José Sazatornil, Antonio Ozores, Alfredo Mayo en Bárbara Rey.

Een ongelukkige vrouw wil de baas van de Madrileense onderwereld worden. Een bijzonder stompzinnige parodie op THE GODFATHER.

Der Scharlachrote Buchstabe

1973 | Historische film, Drama

Frankrijk​/​​Duitsland 1973. Historische film van Wim Wenders. Met o.a. Senta Berger, Hans Christian Blech, Lou Castel, Rüdiger Vogler en Yella Rottländer.

Het beroemde verhaal van Nathaniel Hawthorne over het meisje in een 17e-eeuws puriteins kolonistendorp in Amerika, dat weigert te bekennen met wie zij overspel pleegde en daarom jaarlijks in het openbaar te schande wordt gezet met een grote rode A van Adultery (overspel) op haar jurk, werd gebrekkig in beeld gebracht.

Campa carogna...la taglia cresco

1973 | Western

Spanje​/​​Italië 1973. Western van Giuseppe Rosati. Met o.a. Gianni Garko, Stephen Boyd, Renato Rossini, Simon Andreu en Harry Baird.

Een paar Amerikanen en een avonturier sie de islam aanhangt, nemen het op tegen een Oostenrijkse generaal. Deze opereert met zijn leger vanuit Mexico nadat het keizerrijk van Maximilian ten onder is gegaan. Beneden de middelmaat. Scenario van de regisseur, Enrique Liovet en Carlo Vio.

Repóker de bribones

1972 | Western

Italië​/​​Spanje 1972. Western van Tonino Ricci. Met o.a. Mark Damon, Rosalba Neri en Alfredo Mayo.

Enkele Amerikaanse avonturiers vechten met elkaar om een Mexicaanse generaal te beroven. De ondergang van de 'Spaghetti- Western' in een film die zich slechts onderscheidt door de deelname van de opwindende Neri.

Monta in sella, figlio di...

1972 | Western

Italië​/​​Spanje 1972. Western van Tonino Ricci. Met o.a. Mark Damon, Rosalba Neri, Stan Cooper, Alfredo Mayo en Luis Marin.

Een doorsnee spaghetti-western, weinig spannend in beeld gebracht met een bekend verhaal (Ricci was ook co-scenarist) over de jacht op goud.

Marianela

1972 | Drama

Spanje​/​​Frankrijk 1972. Drama van Angelino Fons. Met o.a. Rocío Dúrcal, Pierre Orcel, José Suárez, Jacqueline Parent en Alfredo Mayo.

Een zeer slechte herverfilming van de gelijknamige film.

La Preda e l'avvoltoi

1971 | Western

Spanje​/​​Italië 1971. Western van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Orchidea De Santis, Carlo Romero Marchent, Andres Mejuto en Eduardo Calvo.

Lawrence gaat op de wraaktoer na de moord op zijn vader. Dit bekende thema is hier redelijk uitgewerkt.

En la red de mi canción

1971 | Musical, Romantiek

Spanje 1971. Musical van Mariano Ozores. Met o.a. Conchita Velasco, Andrés do Barro, Cassen, Antonio Ozores en Alfredo Mayo.

Een zanger raakt verliefd op een bewonderaarster. Knoeiwerk, met als enig doel munt te slaan uit de korststondige populariteit van Andrés do Barro.

Quién soy yo?

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van Ramón Fernández. Met o.a. Arturo Fernández, Teresa Gimpera, Alfredo Mayo en Eduardo Fajardo.

Een mensenschuwe minister geeft een dubbelganger opdracht al zijn sociale verplichtingen op zich te nemen. Dit onderwerp zou in handen van een ander technisch-artistiek team een fantastische film hebben kunnen opleveren.

Los Gallos de la madrugada

1970 | Drama

Spanje 1970. Drama van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Conchita Velasco, Fernando Fernán-Gómez, Tony Isbert en Alfredo Mayo.

Een visser op leeftijd en zijn zoon worden verliefd op dezelfde vrouw, die echter voor een zonderlinge marskramer kiest. Een waanzinnige en gekke film, die bovendien de vrouwenhaat aanwakkert en van slechte kwaliteit is.

Arriva Sabata!

1970 | Western

Spanje​/​​Italië 1970. Western van Tulio Demichelli. Met o.a. Anthony Steffen, Peter Lee Lawrence, Eduardo Fajardo, Alfredo Mayo en Rassana Rovere.

Goed gemaakte western, waarin de drie hoofdrolspelers met een oldtimer een fiks bedrag aan geld weten buit te maken. Ze vechten er vervolgens onderling om. Actie genoeg. Het einde is niet helemaal bevredigend: vriendschap is één van de vaste waarden in de western en hier wordt Steffen door Lawrence verraden. Voor de liefhebber van actie zal dat de pret niet drukken.

El Mejor del mundo

1969 | Drama

Spanje​/​​Mexico 1969. Drama van Julio Coll. Met o.a. Tony Isbert, Karla, José Bódalo en Alfredo Mayo.

Een sportman krijgt het bericht dat hij aan een ernstige longaandoening lijdt. Dit bijna hoorspelachtige feuilleton is meer eigen aan de Mexicaanse dan aan de Spaanse mentaliteit.

Peppermint Frappe

1968 | Drama, Experimenteel, Mysterie

Spanje 1968. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Geraldine Chaplin, José Luis Lopez Vasquez, Alfredo Mayo, Ana-Maria Custudio en Emiliano Rodondo.

Een veertiger is verliefd op de blonde echtgenote van een oude schoolvriend die zijn liefde niet beantwoordt. Hij ontmoet een brunette die erg op haar lijkt en laat haar geleidelijk een gedaanteverwisseling ondergaan tot de gelijkenis volledig is. Vervolgens vermoordt hij het echtpaar. Deze aan Bunuel opgedragen film roept vergelijkingen op met die meester, die voor Saura nadelig uitvallen. Peppermint frappé ging in1968 op Cannes in première, maar Saura verstoorde die voorstelling. Veertig jaar later werd de gehele film aslnog op het Franse filmfestival vertoond.

Operacion San Antonio

1968 | Komedie

Argentinië 1968. Komedie van Enrique Carreras. Met o.a. Evangelina Salazar, Norberto Suarez, Antonio Garisa, Teresa Blasco en Alfredo Mayo.

Het verhaal speelt zich af in een klein plaatsje dat doortrokken is van oude tradities. Iedere verandering in de richting van de moderne levenswijze roept gewelddadige reacties op.

No le busques tres pies...

1968 | Drama

Spanje 1968. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Axel Darna, Teresa Gimpera, Manolo Zarzo, Mary Francis en Alfredo Mayo.

De komische liefdesavonturen van drie kadetten. Een zeer slechte film die in de lijn ligt van bijna alle Spaanse films uit de jaren veertig.

Si volvemos a vernos

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van Francisco Regueiro. Met o.a. Esperanza Roy, Robert Packer, Alfredo Mayo en Beverly Ackinson.

De romance tussen een Spaanse prostituée en een zwarte Amerikaanse soldaat. Een film vol goede voornemens, die echter niet volledig geslaagd is.

Este cura

1967 | Komedie

Argentinië​/​​Spanje 1967. Komedie van Enrique Carreras. Met o.a. Antonio Garisa, Evangelina Salazar, Alfredo Mayo en Javier Portales.

Een priester wil dat een ongetrouwde moeder trouwt met de vader van haar baby...Een onuitstaanbaar voorbeeld van kinderachtigheid en paternalisme.

Las Cartas boca arriba

1966 | Thriller

Spanje​/​​Frankrijk 1966. Thriller van Jesús Franco. Met o.a. Eddie Constantine, Françoise Brion, Fernando Rey, Sophie Hardy en Alfredo Mayo.

Geheim agent Pereira (Constantine) infiltreert in een internationale organisatie, die zich bedient van humanoïde robots om hoge regeringsfunctionarissen uit de weg te ruimen. Deze dwaze nonsens probeert een persiflage te leveren op SF-films en geheimagenten-thrillers, maar komt op de keper beschouwd niet verder dan overdrijving. Weer zo'n mislukt Constantine-avontuur. Franse titel: LES CARTES SUR TABLE.

2 alas

1966 | Drama

Spanje 1966. Drama van Pascual Cervera. Met o.a. Jorge Cuadros, Luis Bartolomé en Alfredo Mayo.

Vier volwassenen uit de hogere kringen sluiten vriendschap in het kader van een jeugdorganisatie. Een demagogische film met een fascistisch stempel.

La Caza

1965 | Drama, Experimenteel

Spanje 1965. Drama van Carlos Saura. Met o.a. Ismael Merlo, Alfredo Mayo, Jose Maria Prado, Emilio Gutièrrez Caba en Fernàndo Sanchez Polack.

Op een hete zomerdag gaan drie vrienden op konijnenjacht, samen met bedienden van de landeigenaar en nog een jongeman. Het is een symbolische allegorie over een zichzelf overleefde bourgeoisie in het fascistische Spanje: de landeigenaar heeft geen cent meer, maar blijft feodaal tegenover zijn personeel; zijn vrienden dromen weg bij pornografie respectievelijk alcohol en SF-romannetjes. Jacht blijkt zinloos, omdat alle konijnen gestorven zijn aan myxomatose. Vroege Saura-film is overduidelijk beïnvloed door Buñuel, maar - misschien daarom wel - interessant.

Un Puente sobre el tiempo

1964 | Drama

Spanje 1964. Drama van José Luis Merino. Met o.a. Manolo Gil, Susana Canales, Maite Blasco, Alfredo Mayo en Tomás Blanco.

Franquistische oudstrijders uit de Spaanse burgeroorlog houden een re reünie om de vijfentwintigste verjaardag van hun militaire overwinning te herdenken. Een denigrerende fascistische apologie met een provocerende inslag. Mayo, Blanco en Peña roepen in korte stukjes de rollen van Franquistische militairen tot leven die zij zo vaak speelden in de films van na de oolog. Ook bekend als ALFÉRECES PROVISIONALES.

Il Piombo e la carne

1964 | Western

Frankrijk​/​​Spanje​/​​Italië 1964. Western van Marino Girolami. Met o.a. Rod Cameron, Patricia Viterbo, Enio Girolami, Manolo Zarzo en Alfredo Mayo.

Één van de eerste spaghetti-westerns. Men nam een Amerikaanse westernacteur en ging er van uit dat het dan verder van zelf zou lopen. De film bewijst het tegendeel en kan het best zo snel mogelijk worden vergeten.

Casi un caballero

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van José María Forqué. Met o.a. Alberto Closas, Conchita Velasco, José Luis Lopéz Vázquez, Alfredo Landa en Gracita Morales.

Een dief van de `guante blanco` (witte handschoen) koopt zich vrij uit liefde voor een zakkenrolster. Een domme komedie, waarin de samenwerking tussen Forqué en Pedro Masó weinig vruchten heeft afgeworpen.

Siempre en mi recuerdo

1962 | Musical

Spanje 1962. Musical van Silvio F. Balbuena. Met o.a. Javier Armet, Mari Paz Pondal, Alfredo Mayo en Antonio Casal.

Een beroemde zangeres accepteert een optreden op een liefdadigheidsfestival. Een uiterst onbeduidend knoeiwerk.

Cerrado por asesinato

1962 | Komedie

Spanje 1962. Komedie van José Luis Gamboa. Met o.a. Rafael Alonso, Mara Cruz, Félix Dafauce en Alfredo Mayo.

Een integere ambtenaar overweegt de mogelijkheid een Engelse miljonaire te vermoorden. Een totaal nietszeggende komedie.

Un Paso al frente

1960 | Drama

Spanje 1960. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Germán Cobos, Julio Núñez, José Campos, Tomás Blanco en Alfredo Mayo.

De lotgevallen van een aantal leerlingen van de parachutistenschool. De zeer middelmatige regisseur Ramón Torrado probeerde hiermee het succes van zijn film BOTÓN DE ANCLA te herhalen.

Un Angel tuvo la culpa

1960 | Komedie

Spanje 1960. Komedie van Luis Lucía. Met o.a. José Luis Ozores, Emma Penella, Amparo Rivelles, Roberto Camardiel en Alfredo Mayo.

Een dwaas, op wiens naam een groot bedrag op de bank is gestort, besluit uiteindelijk de bankbiljetten te verdelen onder de behoeftigen. Deze onduidelijke sociale komedie wordt bevolkt door in Spanje bekende acteurs en werd gemaakt door een populaire hoewel middelmatige regisseur.

La Rivolta dei mercenari

1960 | Historische film, Romantiek, Actiefilm

Spanje​/​​Italië 1960. Historische film van Piero Costa. Met o.a. Virginia Mayo, Conrado Sanmartin, Susanna Canales, Livio Lorenzon en Carla Calò.

Een hertogin geeft een avontuurlijke ridder de opdracht haar landgoed te verdedigen tegen haar corrupte en machtige buurman. Hij weet de vijand met een huurlingenleger te verslaan, maar de hertogin moet zich toch schikken in een verstandshuwelijk met een saaie prins. Vlot gemaakte ridderavonturen zonder subtiliteit of verrassingen. Het ontbreken van een happy end lijkt bedoeld om de Hollywoodster Mayo - die nauwelijks iets te doen heeft - toch nog een 'gevoelige scène' te laten spelen.

Juanito

1960 | Fantasy

Spanje​/​​Duitsland 1960. Fantasy van Fernando Palacios. Met o.a. Pablito Calvo, Sabine Bethman, Hans von Borsody en Alfredo Mayo.

In een denkbeeldig land moet het zoontje van de president vluchten voor de revolutionairen. Calvo was het kind dat de hoofdrol speelde in MARCELINO, PAN Y VINO.

Don Lucio y su hermano Pío

1960 | Drama

Spanje 1960. Drama van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Tony Leblanc, Pepe Isbert, Montserrat Salvador, Tony Soler en Alfredo Mayo.

Een kruimeldief is uit op de aalmoezen die een kind heeft meegebracht. Een vervelende stichtelijke film zonder enkele interesse.

Unsere Heimat ist die ganze Welt

1959 | Avonturenfilm

Duitsland​/​​Spanje 1959. Avonturenfilm van Fernando Palacios. Met o.a. Pablio Calvo, Georg Thomalla, Sabine Bethmann, Hans von Borsody en Pilar Cansino.

Tijdens een revolutie in een Zuid-Amerikaans staatje raken het zoontje van de president en een avontuurlijke jager- houthakker samen verwikkeld in de strijd tegen de rebellen. Onderhoudend, maar niet opwindend.

Misión en Marruecos

1959 | Avonturenfilm

Spanje 1959. Avonturenfilm van Carlos Arévalo. Met o.a. Lex Barker, Silvia Morgan en Alfredo Mayo.

In Marokko moet een geheim agent een microfilm zien te vinden. Een zeer grove film, hoewel ongetwijfeld een voorloper van het spionage-subgenre in de trant van James Bond.

Le legioni di Cleopatra

1959 | Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk​/​​Spanje​/​​Italië 1959. Avonturenfilm van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Linda Cristal, Georges Marchal, Ettore Manni, Massimo Girotti en Alfredo Mayo.

Marcus Antonius is verslagen door de vloot van Octavianus die gladiator Lucilius naar Egypte stuurt om hem van de verraderlijkheid van koningin Cleopatra te overtuigen zodat hij zijn verdere strijd tegen Rome zal staken. Lucilius` pogingen lopen stuk op de hoogmoed van Marcus Antonius, terwijl Cleopatra hem vermomd als danseres verleidt en wil laten doden. De oorlog tussen Rome en Egypte gaat toch door. Ondanks houterig spel van Cristal en Marchal een boeiende en spectaculaire historische reconstructie in een vaak verrassende en fantasievolle vormgeving. (De film werd in 1960 gekocht door 20th Century Fox en uit de roulatie genomen vanwege de concurrentie met hun Elizabeth Taylor-spektakel). Scenario van regisseur Cottafavi, Ennio de Concini, Giorgio Cristallini en Arnaldo Marrosu. Camerawerk van Mario Pacheco.

Una Muchachita de Valladolid

1958 | Komedie, Romantiek

Spanje 1958. Komedie van Luis César Amadori en Luis Cesar Amadori. Met o.a. Alberto Closas, Analía Gadé, Lina Rosales, Alfredo Mayo en Analia Gade.

Twee vrouwen uit verschillende milieus wedijveren om de liefde van een minister. Zonder enige charme en bovendien stuntelig vertolkt.

Canto para tí

1958 | Musical

Spanje 1958. Musical van Sebastián Almeida. Met o.a. Marifé de Triana, Julio Nuñez, Mario Berriatúa en Alfredo Mayo.

Een meisje gaat werken bij een variétégezelschap en slaagt erin een grote ster te worden. Een typisch folkloristische produktie van de Spaanse film uit de jaren vijftig.

15 bajo la lona

1958 | Drama

Spanje 1958. Drama van Agustín Navarro. Met o.a. Carlos Larrañaga, Ángel Aranda, Alfredo Mayo, Luz Márquez en Mercedes Alonso.

De rooftochten van een paar jongelui die in militaire dienst zitten leiden tot deze stompzinnige en voorspelbare film.

Pasos

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van Clemente Pamplona. Met o.a. Lina Rosales, Alfredo Mayo, Marion Mitchell en Félix Dafauce.

Een man die niet meer kan praten wordt door jaloezie verteerd nadat zijn vrouw bij een advocaat is gaan werken. Een zeer originele film die zich in alles onderscheidt van de toenmalige Spaanse cinema.

El Maestro

1957 | Drama

Spanje​/​​Italië 1957. Drama van Aldo Fabrizi en Eduardo Manzanos. Met o.a. Aldo Fabrizi, Mary Lamarr, Félix Fernández en Alfredo Mayo.

Een onderwijzer komt vol illusies in de Spaanse hoofdstad aan, maar doordat zijn zoon een ongeluk krijgt gaan zijn plannen niet door. Een curieuze en aardige film, die bovendien goed gespeeld is.

Suspenso en comunismo

1955 | Komedie

Spanje 1955. Komedie van Eduardo Manzanos. Met o.a. Antonio Vico, Alfredo Mayo, Juanjo Menéndez en Julia Caba Alba.

Drie communistische spionnen komen in Spanje aan met terroristische bedoelingen, maar uiteindelijk vestigen ze zich in het land. Een achterlijke en beschamende komedie, die midden in de koude oorlog opgenomen werd.

Sucedío en Sevilla

1954 | Romantiek

Spanje 1954. Romantiek van José G. Maesso. Met o.a. Juanita Reina, Rubén Rojo, María Piazzai en Alfredo Mayo.

In Sevilla ontstaan twee liefdesromances. Folklore en romantiek.

La Leona de Castilla

1951 | Historische film

Spanje 1951. Historische film van Juan de Orduña. Met o.a. Amparo Rivelles, Virgilio Teixeira, Alfredo Mayo en Manuel Luna.

In de middeleeuwen nemen de vrouw en de zoon van een terechtgestelde leider wraak op zijn moordenaars. Een opgezwollen en chaotische film, typerend voor de Spaanse cinema destijds.

Séptima página

1950 | Komedie

Spanje 1950. Komedie van Ladislao Vajda. Met o.a. Rafael Durán, María Rosa Salgado, Alfredo Mayo en María Asquerino.

De verschillende hoogtepunten die de roddelpagina van de krant 'La jornada' opfleuren. Een acceptabele zedenschets, het werk van een regisseur die betere opdrachten had verdiend.

María Antonia, la Caramba

1950 | Romantiek, Musical

Spanje 1950. Romantiek van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Antoñita Colomé, Alfredo Mayo, Guillermo Marín en Daniel Dicente.

De temperamentvolle flamenco-artieste María Antonia wordt verliefd. Een van de vele folkloristische Spaanse films uit die tijd.

Hombre acosado

1950 | Misdaad, Thriller

Spanje 1950. Misdaad van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Mayo, Mario Berriatúa, María Asquerino, Rafael Arcos en Maruja Asquerino.

Een jongeman komt erachter dat zijn verloofde betrokken is bij de duistere zaken van een avonturier. Een van de weinige interessante films van Lazaga.

Debla, la virgen Gitana

1950 |

Spanje 1950. Ramon Torrado. Met o.a. Lina Yegros, Alfredo Mayo en Paquita Rico.

Een jongeman komt erachter dat zijn verloofde betrokken is bij de duistere zaken van een avonturier. Een van de weinige interessante films van Lazaga.

Debla - La Virgen Gitana

1950 | Drama, Misdaad

Spanje 1950. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Paquita Rico, Alfredo Mayo, Lina Yegros en Alfonso Estela.

Een zigeunerin (Rico) die model staat voor een getrouwde schilder (Mayo) wordt op hem verliefd en ze raakt verwikkeld in moord. Een simpel gegeven, heel magertjes verfilmd door pulpfilmer Torrado.

El Santauario no se rinde

1949 | Oorlogsfilm

Spanje 1949. Oorlogsfilm van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Alfredo Mayo, Beatriz de Añara, Tomás Blanco, Carlos Muñoz en Eduardo Fajardo.

De verdeding van Santa María de la Cabeza. Een demagogische bombastische film, typerend voor het Spanje van na de oorlog.

El Marqués de Salamanca

1948 | Biografie, Historische film

Spanje 1948. Biografie van Edgar Neville. Met o.a. Alfredo Mayo, Conchita Montes, Guillermo Marín en María Canete.

Het verhaal van het leven van de Markies van Salamanca van1836 tot 1870. Een film die zowel tot de minst persoonlijke als tot de meest geslaagde van de grote Neville behoort.

Obsesión

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Mari Paz Molinero, Alfredo Mayo, Alicia Romay en Raúl Cancio.

Teleurgesteld omdat de vrouw met wie hij zojuist is getrouwd niet lijkt op de foto die zij hem heeft gestuurd, besluit de hoofdpersoon haar te vermoorden. Een zeer intrigerend pathologisch detective-drama, dat niet geheel tot zijn recht komt door de middelmatigheid van de acteurs en de concessies aan de in die tijd zware censuur.

Mañana como hoy

1947 | Romantiek

Spanje 1947. Romantiek van Mariano Pombo. Met o.a. Ana Mariscal, Alfredo Mayo, Tomás Blanco en Julia Lajos.

In het Midden-Europa van 1884 worden twee mensen op elkaar verliefd. De enige en ook echt rudimentaire film van Mariano Pombo.

Luis Candelas, el ladrón de Madrid

1947 | Avonturenfilm

Spanje 1947. Avonturenfilm van Fernando Alonso Casares. Met o.a. Alfredo Mayo, Mary Delgado, Carlos Muñoz en Isabel de Pomés.

Een herverfilming van de gelijknamige film uit 1936, maar veel minder geslaagd.

Héroes del 95

1946 | Oorlogsfilm, Historische film

Spanje 1946. Oorlogsfilm van Raúl Alfonso. Met o.a. María Eugenia Rodríguez, Alfredo Mayo, Rafael Calvo en Fernando Sancho.

Een film over de heldendaden van de generaals Martínez Campos en Eloy Gonzalo tijdens de Cubaanse oorlog in 1895. Verheerlijking van het militarisme; dat kwam wel meer voor in Spaanse films van na de oorlog.

El Huésped del cuarto número 13

1946 | Komedie

Portugal​/​​Spanje 1946. Komedie van Arturo Duarte. Met o.a. Alfredo Mayo, Teresa Casado en Rufino Inglés.

Een geruïneerde hertog besluit een bankier te beroven om daarna met zijn dochter te trouwen. Een tamelijk vernuftig scenario dat echter niet zo goed in beeld is gebracht.

Audiencia pública

1946 | Drama

Spanje 1946. Drama van Florián Rey. Met o.a. Paola Bárbara, Mary Delgado, Alicia Palacios en Alfredo Mayo.

Twee vrouwen uit verschillende sociale klassen staan terecht op grond van hetzelfde vergrijp: de onrechtmatige toeëigening van een baby. Dit soort Spaanse feuilletons uit de jaren veertig waren toen zeer populair.

Su última noche

1945 | Thriller

Spanje 1945. Thriller van Carlos Arévalo. Met o.a. Alfredo Mayo, Paola Bárbara en José Jaspe.

Een gemene vamp wil het fortuin van de moeder van haar verloofde bemachtigen. Een waanzinnige en overmatige vrouwenhaat-film uit het Spanje van na de oorlog.

Chantaje

1945 | Misdaad

Spanje 1945. Misdaad van Antonio de Obregón. Met o.a. Mary Delgado, Luis Peña, Alfredo Mayo en Alicia Romay.

Een jonge, van moord beschuldigde vrouw probeert de politiecommissaris van haar onschuld te overtuigen. Zwakke thriller, opgebouwd uit flash backs.

Afan Evu

1945 | Avonturenfilm

Spanje 1945. Avonturenfilm van José Neches. Met o.a. Conchita Tapia, Alfredo Mayo, Raúl Cancio en Nicolás Díaz Perchicot.

Een groep Spanjaarden beleeft avonturen in de kolonie Guinea. Dit is de enige film van deze regisseur, en tamelijk ongebruikelijk voor Spanje van de veertiger jaren: er worden beelden getoond van de magische rituelen van de inlanders.

El Camino de Babel

1944 | Drama

Spanje 1944. Drama van Jerónimo Mihura. Met o.a. Alfredo Mayo, Fernando Fernán-Gómez, Miguel del Castillo en Mari Lamar.

Wanneer twee bevriende studenten in de medicijnen klaar zijn met hun studie besluiten zij nooit te trouwen, behalve wanneer het een miljonaire betreft. Een derde studievriend wijst een dergelijk idee van de hand... Een zeer merkwaardige produktie.

Arribada forzosa

1944 | Romantiek

Spanje 1944. Romantiek van Carlos Arévalo. Met o.a. Alfredo Mayo, Silvia Morgan en Araceli Castro.

Tussen een marine-officier en een artieste, die in de havenwerkt waar hij gedwongen van boord moest bloeit een liefde op. Melodrama en militarisme zijn twee steeds terugkerende elementen in de Spaanse speelfilm van de jaren veertig.

El Abanderado

1943 | Oorlogsfilm

Spanje 1943. Oorlogsfilm van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Alfredo Mayo, Isabel de Pomés, Mercedes Vecino en José Nieto.

De film toont de dappere daden van een held uit de Spaanse Vrijheidsoorlog. Dit is een echte patriottische lofrede uit het naoorlogse Spanje, met in de hoofdrol de meest karakteristieke filmacteur uit de Franco-tijd, wijlen Alfredo Mayo.

Deliciosamente tontos

1943 | Komedie

Spanje 1943. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Amparo Rivelles, Alfredo Mayo, Alberto Romea en Pedro Barreto.

Een paar dat uitgehuwelijkt wordt, zal uiteindelijk echt verliefd worden. Een banale komedie met een gebrek aan originaliteit, die toendertijd desondanks een zeker succes had.

Un Caballero famoso

1942 | Romantiek

Spanje 1942. Romantiek van José Buchs. Met o.a. Amparo Rivelles, Alfredo Mayo, Florencia Bécquer en Tomás Blanco.

Een jonge Andalusiër raakt onder de bekoring van de elegante Eugenia... Liefde en folklore van de pioniers van de Spaanse film.

Malvaloca

1942 | Drama

Spanje 1942. Drama van Luis Marquina. Met o.a. Amparo Rivelles, Alfredo Mayo, Rosita Yarza en Manuel Luna.

Een vrouw wordt uiteindelijk verlost van haar onstuimige verleden door de zuivere liefde van een klokkengieter. Een verbijsterend en bijna surrealistisch melodrama dat tot de Spaanse camp classics gerekend wordt.

El Frente de los, suspiros

1942 | Romantiek

Spanje 1942. Romantiek van Juan de Orduña. Met o.a. Fernando Fernández de Córdoba, Antoñita Colomé, Pastora Peña en Alfredo Mayo.

Een jongeman uit Galicië vergeet zijn verloofde als hij een knappe Andalusische leert kennen. Theatraal en vervelend.

Raza

1941 | Oorlogsfilm

Spanje 1941. Oorlogsfilm van José Luis Sáenz de Heredia. Met o.a. Alfredo Mayo, José Nieto, Ana Mariscal en Raúl Cancio.

Een Spaanse militair wordt met de burgeroorlog geconfronteerd. De belangrijkste onder de films ter verheerlijking van Franco. Het scenario werd nota bene door Generaal Franco zelf (onder het pseudoniem Jaime de Andrade) geschreven!

Harka

1941 | Oorlogsfilm

Spanje 1941. Oorlogsfilm van Carlos Arévalo. Met o.a. Luis Peña, Luchy Soto, Alfredo Mayo en Raúl Cancio.

Tijdens de oorlog tussen Spanje en Marokko laat een luitenant zijn verloofde in de steek om zijn militaire plicht te vervullen. Een typisch Spaanse patriottische film uit de beginperiode van het Franco-regime. Verfoeilijk.

Escuadrilla

1941 | Oorlogsfilm

Spanje 1941. Oorlogsfilm van Antonio Román. Met o.a. Luchy Soto, Alfredo Mayo, José Nieto en Carlos Muñoz.

Een jonge Spanjaard, opgevoed in het buitenland, wordt een voorstander van de regering van Franco, nadat hij heeft bemerkt hoe belangrijk haar vliegers zijn. Een van de belachelijkste en meest aanstoot gevende fascistische verheerlijkingen van de na-oorlogse Spaanse film.

La Florista de la reina

1940 | Drama

Spanje 1940. Drama van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. María Guerrero, Alfredo Mayo, Ana Mariscal en Jesús Tordesillas.

In het Madrid van de 19e eeuw laat een jonge auteur zijn vrouw, een eenvoudige bloemenverkoopster, in de steek om ervandoor te gaan met de belangrijkste actrice... Het stereotiepe stichtelijke melodrama.