Armando Calvo: cast.
Er zijn 56 films gevonden.

La Muralla

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Luis Lucia. Met o.a. Armando Calvo, Irasema Dillián, Pepita Serrado en Carlos Casaravilla.

Een man op rijpere leeftijd van wie de krachten met de dag afnemen, besluit een priester alles te vertellen over de berichten die hij tijdens de Spaanse Burgeroorlog als koerier heeft overgebracht. Even theatraal als vervelend, bovendien slecht vertolkt.

Sábado, chica y motel, qué lío acquél

1976 | Komedie

Spanje 1976. Komedie van José Luis Merino. Met o.a. Agata Lys, Armando Calvo, David Carpenter, Blanca Estrada en Aurora de Alba.

Het komen en gaan van stelletjes met erotische bedoelingen in een motel tijdens een weekeinde. Een blijspel zonder verrassingen noch kwaliteiten.

Marcada por los hombres

1976 | Drama, Erotiek

Spanje 1976. Drama van José Merino. Met o.a. María José Cantudo, Armando Calvo, Máximo Valverde en Queta Claver.

Een naïef meisje komt in Madrid aan en wekt daar allerlei soorten hartstochten op. Een onuitstaanbaar erotisch-moraliserend melodrama, typerend voor de toenmalige Spaanse cinema.

Fango

1976 | Erotiek

Spanje 1976. Erotiek van Silvio Balbuena. Met o.a. Agata Lys, Rafael Arcos, Armando Calvo, Mara Lasso en Silvia Tortosa.

Een man op leeftijd wordt verliefd op een knap jong meisje. Een afgezaagde, onbeduidende film.

Una Mujer de cabaret

1975 | Drama, Musical

Spanje 1975. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Carmen Sevilla, José María Rodero, Armando Calvo en Agata Lys.

Een wat oudere zangerers wordt verliefd op haar corrupte manager. Werkelijk een film waarbij het schaamrood je op de kaken komt.

Il corsaro

1970 | Avonturenfilm, Actiefilm

Italië​/​​Spanje 1970. Avonturenfilm van Antonio Mollica. Met o.a. Robert Woods, Tania Alvarado, Cris Huerta en Armando Calvo.

Franse strafgevangenen weten zich te bevrijden op een schip dat hen naar een duivels eiland moet voeren. Ze worden piraten en op een klein eilandje ontketenen zij samen met de gouverneur een opstand om een schat te bemachtigen en het juk van de Franse overheersing af te schudden. Een standaardwerkje zonder al te veel diepgang met lekker wapengekletter en het nodige rauwe geweld.

Il Gladiatore che sfido l'Impera

1970 | Historische film, Avonturenfilm, Fantasy

Italië 1970. Historische film van Domenico Paolella. Met o.a. Peter Lupus, Gloria Milland, Massimo Serato, Livio Lorenzon en Armando Calvo.

Verwarde film waarin Spartacus zowaar samenspant met keizer Nero om het Romeinse Rijk te beschermen tegen opstandige soldaten. De Nederlandse titel is helemaal te gek: er is in de hele film geen Hercules te bekennen. Die is vermoedelijk met de logische samenhang en de verbeelding van de regisseur aan de haal gegaan.

Django non perdona

1970 | Western

Italië​/​​Spanje 1970. Western van Julio Buchs. Met o.a. John Clark, Evelin Therens, Armando Calvo, Susana Campados en Nurria Torray.

Een Italiaans-Spaanse western, gesitueerd in Canada, het kan dus weer niet op. Een jonge halfbloed wil zich wreken op de mountie die zijn zuster heeft verkracht en vermoord. Hij vervoegt zich bij de bereden politie als spoorzoeker om zo makkelijker de moordenaar te kunnen benaderen... In tegenstelling tot wat de titel belooft zal Django minstens éénmaal in de film iemand vergiffenis schenken. Er zijn geen zekerheden meer.

Satanic

1969 | Horror

1969. Horror van Piero Vivarelli. Met o.a. Umi Raho, Armando Calvo, Julio Peña en Magda Konopka.

Een Italiaans-Spaanse western, gesitueerd in Canada, het kan dus weer niet op. Een jonge halfbloed wil zich wreken op de mountie die zijn zuster heeft verkracht en vermoord. Hij vervoegt zich bij de bereden politie als spoorzoeker om zo makkelijker de moordenaar te kunnen benaderen... In tegenstelling tot wat de titel belooft zal Django minstens éénmaal in de film iemand vergiffenis schenken. Er zijn geen zekerheden meer.

Tutto per tutto

1968 | Western

Verenigde Staten 1968. Western van Umberto Lenzi. Met o.a. Mark Damon, John Ireland, Fernando Sancho, Mónica Randall en Armando Calvo.

Damon en Ireland komen in het bezit van de buit van een bankoverval, gepleegd door een Mexicaanse bende. Ze verdelen het geld maar Damon overvalt daarna zijn partner, want hij wil al het geld teruggeven aan de bank om zijn ten onrechte beschuldigde broer te kunnen rehabiliteren. De 10.000 dollar beloning laat hij dan zijn partner. Een vrij sympathieke spaghetti-western met de gebruikelijke handelingen.

Ringo il cavaliere solitario

1968 | Western

Italië​/​​Spanje 1968. Western van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Peter Martell, Piero Lulli, Armando Calvo, Dyanik Zurakowska en Paolo Hertz.

Na de Burgeroorlog heeft nog niet iedereen genoeg van het vechten. Een groep van acht man blijft bij elkaar: ze overvallen een bank. Er worden wetsdienaren op hun spoor gezet. Pure routine.

Killer adios

1968 | Western

Italië​/​​Spanje 1968. Western van Primo Zeglio. Met o.a. Peter Lee Lawrence, Marisa Solinas, Armando Calvo, Rosalba Neri en Giovanni Pazzafini.

De held, Lawrence, wordt hulpsheriff en neemt zijn beroep bloedserieus. Dat brengt hem in botsing met schurken die de macht in de stad in handen willen krijgen. De grote schurk houdt zich geruime tijd op de achtergrond, maar wordt dan toch door Lawrence ontmaskerd. Het bekende spaghettiwestern-gedoe.

La Máscara de Kriminal

1967 | Misdaad

Italië​/​​Spanje 1967. Misdaad van Umberto Lenzi. Met o.a. Glenn Saxson, Helga Liné, Andrea Bosic en Armando Calvo.

Een raadselachtige avonturier, Kriminal, wil in Turkije een partij gesmokkelde juwelen bemachtigen. De eerste van een serie Italiaanse films geïnspireerd op de negatieve helden van de stripverhalen uit dat land. Een middelmatige en warrige film, hoogstens interessant om het acteren van de hoofdrolspeler. Ook bekend als KRIMINAL. Er werd ook een nog succesvoller vervolg op gemaakt: IL MARCHIO DI KRIMINAL. Ook bekend als CUATRO BUDAS DE KRIMINAL.

Due croci a Danger Pass

1967 | Western

Italië​/​​Spanje 1967. Western van Rafael Romero Marchent en Rafael Romero Marchent. Met o.a. Peter Martell, Armando Calvo, Mara Cruz, Jesus Puente en Dianik Zarakowska.

Een jochie wordt door schurken gedwongen zijn ouders dood te schieten. Twaalf jaar later keert de jongen terug, vervuld van haat en met slechts één gedachte: wraak. Spaghetti- western met de gebruikelijke ingrediënten.

Ringo, il volto della vendetta

1966 | Western

Spanje​/​​Italië 1966. Western van Mario Caiano. Met o.a. Anthony Steffen, Frank Wolff, Eduardo Fajardo, Armando Calvo en Alfonso Goda.

Een bekend thema uit [KL]spaghetti-westerns[KLE]: vijf mannen zitten achter een goudschat aan. Maar niemand wil delen dus breekt de hel tussen hen en de overwinnaar, Ringo (Steffen) los. Hij gaat er met het goud vandoor, maar hij doet er iets onverwachts mee. Net onderhoudend genoeg.

Una bara per lo sceriffo

1965 | Western

Spanje​/​​Italië 1965. Western van Mario Caiano. Met o.a. Anthony Steffen, Eduardo Fajardo, Armando Calvo, Jorge Rigaud en Luciana Gilli.

Steffen (wiens ware naam Antonio De Teffé is) laat zich in een bende opnemen met de bedoeling wraak te nemen voor de moord op zijn vrouw. Van een gebruikelijke hardheid, maar zoals de meeste Steffen-westerns wel goed gemaakt.

Il Segno di Zorro

1963 | Western, Avonturenfilm

Italië​/​​Spanje​/​​Frankrijk 1963. Western van Mario Caiano. Met o.a. Sean Flynn, Danièle De Metz, Folco Lulli, Gaby Andreu en Armando Calvo.

Een van de zeer zwakke verfilmingen van het verhaal van Zorro, maar dank zij het acrobatisch optreden van Flynn (zoon van Erroll Flynn) zit er tenminste wat beweging in.

Bochorno

1963 | Drama

Spanje 1963. Drama van Juan de Orduña. Met o.a. María Mahor, José Moreno, Gina Romand, Antonio Durán en Armando Calvo.

Een film over het dagelijkse leven van enkele Spaanse studenten uit de tijd, waarin de film gemaakt is. Een film van middelmatige kwaliteit, geïnspireerd op de gelijknamige roman van Angel María de Lera.

I Ladri

1959 | Misdaad, Komedie

Italië 1959. Misdaad van Lucio Fulci. Met o.a. Totò, Giovanna Ralli, Armando Calvo, Giacomo Furia en Fred Buscaglione.

Een gangster wordt na het plegen van een overval uitgewezen van de V.S. naar Itali[KA3]e en zijn geld wordt in jampotten naar Napels gesmokkeld. Een havenarbeider ontdekt de verborgen buit en wil deze zelf behouden. Er blijkt nog een ander duister figuur achter de poet aan te zitten. Verder volgt een wakkere politiecommissaris (Totò) het hete spoor. Ondertussen zet de verbannen gangster nog een fikse kraak en zit hij achter zijn verscheepte buit aan. Een prima situatie-komedie.

Thaimí, la hija del pescador

1958 | Avonturenfilm

Mexico​/​​Cuba 1958. Avonturenfilm van Juan Orol. Met o.a. Mary Esquivel, Armando Calvo, Rubén Rojo en Fela Jar.

Een schilder gaat naar de kust om daar inspiratie op te doen. Hij ontmoet een mooi meisje, dat hij meeneemt naar Havanna, waar zij een glansrijke carrière maakt als zangeres, maar zij heeft heimwee naar haar eigen streek. Een exotische vertelling waar het melodrama vanaf druipt. Even dwaas als alle andere films van deze regisseur.

Ama a tu prójimo

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Armando Calvo, Elsa Aguirre, Alma Rosa Aguirre en Raúl 'Ratón' Macías.

Wat er allemaal kan gebeuren in een ziekenhuis. Een reeks min of meer (eerder minder) geslaagde episodes met medewerking van grote namen uit die tijd als 'Cantinflas', Arturo de Córdova, Rosita Quintana, Rubén Rojo, Ana Luisa Peluffo, Sonia Furió en Carlos López Moctezuma.

Mi esposa me comprende

1957 | Drama

Mexico 1957. Drama van Julián Soler. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Marta Mijares en Armando Calvo.

De goedheid van een professor in de literatuur is zo groot, dat hij niet wil dat het huwelijk van de vrouw van wie hij houdt mislukt. Een typisch Mexicaans, onuitstaanbaar melodrama.

El Ultimo cuplé

1957 | Muziek, Romantiek

Spanje 1957. Muziek van Juan de Orduña. Met o.a. Sara Montiel, Armando Calvo, Enrique Vera en José Moreno.

De opkomst, het toppunt en de val van een aantrekkelijke zangeres. Een van de beroemdste films uit de geschiedenis van de Spaanse cinema, die een spectaculair commercieel succes boekte en het begin was van een lange serie imitaties.

El Hombre que perdió el tren

1957 | Komedie

Spanje 1957. Komedie van Leon Klimowsky. Met o.a. Armando Calvo, Rosa Arenas, Matilde Muñoz Sampedro en Tony Leblanc.

Ten gevolge van een vertraging ziet een verzekeringsagent zich genoodzaakt in een onbekend dorpje te overnachten, waar men in hem een twee jaar geleden verdwenen medeburger denkt te herkennen. Humor en zedenschildering zijn in deze film op een ongelukkige wijze met elkaar verweven.

La Diana cazadora

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Tito Davison. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Armando Calvo, Roberto Cañedo en Lorena Velázquez.

De echtgenote van een verlamde geleerde wordt verliefd op een beeldhouwer. Zij gaat natuurlijk modelleren en dat is een nogal platvloers excuus om de hoofdrolspeelster naakt op het doek te krijgen.

Besos prohibidos

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Luis Aguilar, Armando Calvo en Emma Roldán.

Een impressario vraagt de zangeres van zijn revue ten huwelijk. Hij waant haar weduwe, maar in werkelijkheid zit haar man in de cel. Een melodramatische smartlap, waarin ook nog het lot van een kind een rol speelt.

Amor constante

1956 | Drama

Mexico 1956. Drama van Rafael Baledón. Met o.a. Luis Aguilar, Ana Luisa Peluffo, Armando Calvo en María Rojo.

Een goedhartige man is verliefd op een slanke jonge vrouw. Zij weigert echter op zijn avances in te gaan omdat zij geen stiefvader wil voor haar dochtertje. Een onvervalst Mexicaans melodrama, opgeluisterd door een oneindig aantal liedjes.

Ultraje al amor

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. Armando Calvo, Rosario Granados, José Baviera en Luis Beristáin.

Een man laat vrouw en kinderen in de steek. Als zij echter ingaat op het aanzoek van een nieuwe minnaar komt haar man weer opdagen. Niets bijzonders.

La Fuerza del deseo

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Armando Calvo, Rosario Granados, Ana Luisa Peluffo en Abel Salazar.

Een schildersmodel van eenvoudige komaf, werkzaam op een schildersacademie, wordt de minnares van een groot schilder, met de bedoeling om rijk te worden. Behalve de naakten is de film van geen betekenis. Overigens is het plagiaat van Of Human Bondage van Somerset Maugham.

Tu vida entre mis manos

1954 | Drama, Mysterie

Mexico 1954. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Esther Fernández, Armando Calvo, Ramón Pereda en Estela Matute.

Een vrouw voelt zich achtervolgd door een moordzuchtige psychopaat, denkend dat het haar man is. Een film met een uitstekend gevoel voor ritme, ondanks enkele onvolkomenheden.

Maternidad imposible

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. María Elena Marqués, Emilia Guiú, Armando Calvo en Ernesto Alonso.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog ontfermt een overlevende vrouw zich na een vuurgevecht over een kind, in de veronderstelling dat zijn moeder tijdens de schietpartij is omgekomen en neemt het mee naar Mexico. Een banaal melodrama, waarin de Spaanse Burgeroorlog uitsluitend om de setting is gekozen.

El Pueblo sin dios

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van René Cardona. Met o.a. Armando Calvo, Antonio Badú, Leonor Llausás en Agustín Isunza.

Een priester stelt zich tot taak dorpspotentaten te bekeren. Zelfs op de meest onverwachte momenten slaagt de film erin om te moraliseren.

Romance de fieras

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Ismael Rodríguez. Met o.a. Martha Roth, Armando Calvo, Joaquín Cordero en Verónica Loyo.

Een rijke Spaanse filantroop, die zojuist zijn beste vriend en beschermheer heeft vermoord, neemt een jonge advocaat in de arm om zich te verdedigen. Hoewel het de eerste keer was dat Rodríguez zich op het terrein van het psychologisch melodrama begaf, bracht hij het er niet slecht af.

Lo que no se puede perdonar

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. María Elena Marqués, Armando Calvo, Emperatriz Carvajal en Domingo Soler.

De stiefmoeder van een meisje dat in het klooster wil, bedriegt haar man met een jonge minnaar, die de toekomstige non zwanger maakt. Er is niets dat deze belachelijke film nog redt.

Las Infieles

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Irasema Dilián, Armando Calvo, María Douglas en Emperatriz Carvajal.

Een vermogende jonge schrijver komt terug naar huis om bij zijn zus te gaan wonen, maar wordt onmiddellijk belaagd door een hele reeks getrouwde vrouwen. Van deze film wordt men heet noch koud.

La Calle de los amores

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Raphael J. Sevilla. Met o.a. Esther Fernández, Armando Calvo, Elda Peralta en Luis Beristáin.

De echtgenote van een 'Don Juan' vergeeft diens avontuurtjes en doet alsof ze niets in de gaten heeft. Middelmatige film die volledig uit de toon valt gezien het jaar waarin hij uitkwam.

Caribeña

1952 | Drama, Komedie

Guatemala​/​​Mexico 1952. Drama van José Baviera. Met o.a. Armando Calvo, Annabelle Gutiérrez, Rosario Gutiérrez en José Baviera.

Terwijl hij wacht op inspiratie, lijdt Jorge, een schilder, aan aanvallen van vergeetachtigheid, waardoor hij de afspraken met zijn vriendin vergeet. Op een afgesproken dag valt hij weer in slaap en droomt van een Caraïbische schone. Debuut van de Spaanse regisseur Baviera, die van deze film een lofzang maakt op de schoonheid van Guatemala en Mexico. Verder niets bijzonders.

El Ruiseñor de barrio

1951 | Komedie, Drama

Mexico 1951. Komedie van Jaime Salvador. Met o.a. Pinky Molina, Armando Calvo, Angel Garasa en Oscar Pulido.

Een meisje dat haar moeder heeft verloren neemt zich voor om door middel van haar prachtige stem haar vader met haar grootmoeder te verzoenen. De film staat helemaal in het teken van het vermeende wonderkind Molina. Het succes bleef echter uit en zo werd EL RUISENOR DEL BARRIO haar debuut én haar afscheid.

Acapulco

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Emilio Fernández. Met o.a. Elsa Aguirre, Armando Calvo, Miguel Torruco en Oscar Pulido.

De administrateur van een luxe hotel in Acapulco maakt een afspraak met een meisje zonder geld; hij stelt haar voor aan zijn rijkste klanten en zij trouwt met degene die zij het aardigst vindt, in ruil voor een commissie. Slordige film, gespeend van ieder gevoel voor humor.

Médico de guardia

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Armando Calvo, Lilia del Valle, Luis Beristáin en Patricia Morán.

Een arts probeert rijk en beroemd te worden ten koste van de levens van zijn patiënten. De regisseur wordt niet gehinderd door de meest elementaire kennis van zijn vak.

Monte de piedad

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Carlos Véjar Jr. Met o.a. Jorge Mistral, Emilia Guiú, Armando Calvo en Carmen Montejo.

Zeven verhalen over hoe verschillende personages (gangsters, revuedanseressen, muzikanten, werklozen, overspelige vrouwen) er toe komen om hun spulletjes naar de lommerd te brengen. Een poging om alle geliefde thema's van de toenmalige Mexicaanse film te combineren; het resultaat is een volmaakt oninteressante mengelmoes van melodramatische episodes.

La Venenosa

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Armando Calvo, Gloria Marín en José María Linares.

De leider van een dievenbende haalt zich de woede van de rest van zijn maten op de hals als hij weigert en rijke actrrice te bestelen. Hij is namelijk een grote bewonderaar van haar. Gabaseerd op de roman El caballero audaz van José María Carretero. Ondanks de slechte regie van Morayte, is het een heel geestige film - vooral de dialogen zijn grappig - dankzij een bewerking die routine uitstraalt.

La Vorágine

1948 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1948. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Armando Calvo, René Cardona en Alicia Caro.

Een man voor wie de hele buurt bang is, gaat naar een ranch waar hij twee vrouwen ontvoert om ze als slavinnen te verkopen. Zowel het scenario als de regie is zeer verwarrend.

La Dama del velo

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Armando Calvo en Ernesto Alonso.

De minnares van een clown komt er achter dat haar geliefde getrouwd is geweest en wordt verdacht van moord op zijn onlangs overleden vrouw. De regisseur van dit vervelende drama heeft duidelijk voorkeur voor close-ups.

La Casa de la Troya

1947 | Komedie

Mexico 1947. Komedie van Carlos Orellana. Met o.a. Armando Calvo, Rosario Granados en Angel Garasa.

Dit is de vierde filmversie van de beroemde roman van Alejandro Pérez Lujín. Zeer goed geregisseerd en in scène gezet door Orellano.

Angel o demonio

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Víctor Urruchúa. Met o.a. Armando Calvo, María Antonieta Pons en Eduardo Casado.

Een schrijver laat zich inspireren door de liefde die hij voelt voor zijn verloofde tot het schrijven van een mooi verhaal, totdat hij ontdekt dat zij hem bedriegt met een ander. Dit zwakke melodrama wordt opgeluisterd met liedjes die in die tijd erg populair waren.

La Mujer de todos

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Julio Bracho. Met o.a. María Félix, Armando Calvo en Gloria Lynch.

Een vrouw van de wereld wordt verliefd op een verloofde jongeman die alles voor haar opgeeft. Een variant van LA DAME AUX CAMELIAS; uitstekend gespeeld door María Félix. Een prima film.

El Yugo

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Víctor Urruchúa. Met o.a. Armando Calvo, María Teresa Esquella en Fanny Schiller.

Een psychopaat met een minderwaardigheidscomplex houdt zijn echtgenote zo goed als gevangen, omdat hij jaloers is op een bevriende pianist. Een zeer middelmatige psychologische film, waarin de uitdrukking van de personages niet is uitgediept.

Bel Ami

1946 | Drama

Mexico 1946. Drama van Antonio Momplet. Met o.a. Armando Calvo, Gloria Marín, Andrea Palma en Gloria Marin.

Het verhaal van een losbandig man, die baron wordt door met een weduwe te trouwen. Het verhaal is gebaseerd op het werk van Guy de Maupassant. De film bestaat uit een aaneenschakeling van dialogen en is enorm kil geregisseerd. Ook bekend als LA HISTORIA DE UN CANALLA.

Los Ultimos de Filipinas

1945 | Oorlogsfilm

Spanje 1945. Oorlogsfilm van Antonio Román. Met o.a. Armando Calvo, José Nieto, Guillermo Marín, Carlos Muñoz en Fernando Rey.

Een kleine groep Spanjaarden biedt het hoofd aan het opstandige Filippijnse leger. Een van de fabelachtige films met patriottische inslag uit de Spaanse cinema van na de burgeroorlog, helemaal gemaakt door een kundige regisseur met verstand van geschiedenis.

Espronceda

1945 | Biografie, Romantiek

Spanje 1945. Biografie van Fernando Alonso Casares. Met o.a. Armando Calvo, Amparo Rivelles, Ana María Campoy en Fernando Fernán-Gómez.

De dichter Espronceda houdt van een jong buitenlands meisje, maar haar moeder verzet zich tegen een eventueel huwelijk...Romantische onzin rondom een van de belangrijkste Spaanse schrijvers.

La vida empieza a medianoche

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. Armando Calvo, Marta Santaolalla, Julia Lajos en Pepe Isbert.

Een meisje heeft medelijden met een stervende oude man en doet zich voor als de vrouw van zijn kleinzoon. Aan deze film ontbreekt alle charme.

El Hombre que las enamora

1944 | Komedie

Spanje 1944. Komedie van José María Castellví. Met o.a. Armando Calvo, Luchy Soto, Alberto Romea en María Asquerino.

Om te bereiken dat zijn zoon, een vrouwenversierder, zijn levenswijze zal veranderen, kondigt de hoofdpersoon aan dat hij gaat trouwen met een meisje op wie zijn zoon verliefd is. Een dom intrigestuk.

El Escándalo

1943 | Avonturenfilm

Spanje 1943. Avonturenfilm van José Luis Sánz de Heredia. Met o.a. Armando Calvo, Mercedes Vecino, Trini Montero en Manuel Luna.

Het liederlijke leven van een Madrileense ruziezoeker uit de 19de eeuw. Een mini-klassieker van de Spaanse film, waarvan twintig jaar later een herverfilming werd gemaakt.

Goyescas

1942 | Muziek

Spanje 1942. Muziek van Benito Perojo. Met o.a. Imperio Argentina, Armando Calvo, Rafael Rivelles en Manolo Morán.

Een mooie Spaanse volksvrouw en de hertogin van Alba lijken sprekend op elkaar. Een operette die zich baseert op het principe van persoonsverwisseling en redelijk goed het Madrid van Goya weergeeft.

Tierra y cielo

1941 | Romantiek

Spanje 1941. Romantiek van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Armando Calvo, Maruchi Fresno en Eloisa Muro.

Een jonge schilderes wordt verliefd op een jongeman met een slechte reputatie. Zeer zwak.