Francisco Regueiro is regisseur en acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Madregilda

1993 | Experimenteel

Spanje 1993. Experimenteel van Francisco Regueiro. Met o.a. José Sacristán, Juan Echanove, Barbara Auer, Kamel Chérif en Rafael Diaz.

Wie niet op de hoogte is van het Francisme en de Spaanse burgeroorlog, heeft grote moeite om deze ironiserende film zonder verhaal te volgen. De handeling vindt plaats in Madrid rond 1945. Auer speelt een dubbelrol: moeder Angeles en dochter Madregilda, een soort reïncarnatie van Rita Hayworth als Gilda. Sacristán is haar man, een fascistische kolonel en Echanove moet doorgaan voor de generalissimo. Zelfs het kijken naar de barokke plaatjes is nauwelijks aantrekkelijk want de fotografie van José Luis López-Linares stelt weinig voor. Het bodemloze scenario is van Angel Fernández-Santos en regisseur Regueiro, een Buñueliaanse kunstenaar die zich ook op het medium film heeft gestort. Niettemin bekroond met de prijs der kritiek op het filmfestival van San Sebastian...

Diario de invierno

1988 | Drama

Spanje 1988. Drama van Francisco Regueiro. Met o.a. Fernando Rey, Eusebio Poncela, Francisco Algora en Terele Pávez.

Een jongetje van acht jaar ontvlucht het huis van zijn vader. Dertig jaar later brengt het toeval hen weer bij elkaar, waardoor de hartstocht opnieuw oplaait en er een moord plaatsvindt. Een pretentieuze en weinig overtuigende parabel over de verhouding tussen God en de mensen.

Padre nuestro

1985 | Drama

Spanje 1985. Drama van Francisco Regueiro en Franciso Regueiro. Met o.a. Fernando Rey, Francisco Rabal, Victoria Abril en Emma Penella.

Een kardinaal, door de artsen opgegeven, keert terug naar zijn geboortedorp in Castillië. Een van de beste hedendaagse Spaanse films. Rey's personage doet denken aan een aantal van zijn vroegere rollen in Buñuels films. Met zwarte humor en anticlericalisme. Verder speelden Lina Canalejas, Amelia de La Torre en Rafaela Aparicio mee.

Las Bodas de Blanca

1975 |

Spanje 1975. Francisco Regueiro. Met o.a. Conchita Velasco, Francisco Rabal, Isabel Garcés en Javier Escrivá.

Blanca aarzelt tussen haar vroegere echtgenoot en haar huidige geliefde. Beiden hebben heel verschillende erotische voorkeuren. Een vreemde, absurde film, nauw verbonden aan een traditie van zeer Spaanse zwarte humor.

Duerme, duerme, mi amor

1975 | Komedie

Spanje 1975. Komedie van Francisco Regueiro. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, María José Alfonso, Rafaela Aparicio, Lali Soldevila en Manuel Alexandre.

Een man wil zijn echtgenote door een slaapmiddel voorgoed laten inslapen. Een zeer vreemde mengeling van zwarte humor en allegorische betekenissen, die commercieel gezien een verpletterende mislukking werd.

Carta de amor de un asesino

1972 | Drama

Spanje 1972. Drama van Francisco Regueiro. Met o.a. Serena Vergano, Rosa María Mateo, José Calvo en José Luis Lopéz Vázquez.

In een klein provinciestadje wordt een van moord beschuldigde man opgesloten. De bibliothecaresse heeft, voordat zij werd vermoord, een brief van hem ontvangen. Een vreemd detectivedrama, doorspekt met een zekere dosis zwarte humor.

Me enveneno de azules

1969 | Drama

Spanje 1969. Drama van Francisco Regueiro. Met o.a. Junior, María Fernanda Ladrón de Guevara, Antonio Casas en Charo López.

Een jongeman die psychisch in de war is geraakt doordat zijn vader zijn verloofde heeft afgepakt, probeert hem te vermoorden. Een Freudiaans, vreemd melodrama, dat zeer lauw is ontvangen door zowel de pers als het publiek.

Si volvemos a vernos

1967 | Drama

Spanje 1967. Drama van Francisco Regueiro. Met o.a. Esperanza Roy, Robert Packer, Alfredo Mayo en Beverly Ackinson.

De romance tussen een Spaanse prostituée en een zwarte Amerikaanse soldaat. Een film vol goede voornemens, die echter niet volledig geslaagd is.

Viva Maria!

1965 | Avonturenfilm, Komedie, Western

Frankrijk/Italië 1965. Avonturenfilm van Louis Malle. Met o.a. Brigitte Bardot, Jeanne Moreau, George Hamilton, Claudio Brook en Gregor von Rezzori.

Een fonkelende avonturenkomedie met het meest sexy sterduo van de jaren '60, Bardot en Moreau als de twee Maria's die zich sterk maken voor de revolutie in een fictief Midden-Amerikaans land. Maria II (Bardot), dochter van een Ierse revolutionair, voegt zich na de dood van haar vader bij een rondtrekkend circus, waar ze met Maria I (Moreau) een succesvolle vaudeville-act opvoert en per ongeluk de striptease ontdekt. Minpuntje van Viva Maria! is dat de mannelijke tegenspelers geen partij vormen voor Bardot en Moreau. Houten klaas Hamilton als vurige rebel en object van Moreau's liefde is een regelrechte ramp. Scenario van Malle en Jean-Claude Carrière.

El Buen amor

1963 | Romantiek

Spanje 1963. Romantiek van Francisco Regueiro. Met o.a. Simón Andreu, María del Val, María Enriqueta Carballeira en Sergio Mendizábal.

Een studentenpaartje besluit hun respectievelijke ouders te misleiden om zo samen een dag in Toledo door te brengen. Vermoedelijk de eerste film van Regueiro, welgemeend maar vervelend.