Bruce Le

Regisseur, Acteur

Bruce Le is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

La filière chinoise

1989 | Misdaad, Avonturenfilm, Actiefilm

Frankrijk/Hongkong SAR van China 1989. Misdaad van André Koob. Met o.a. Bruce Le, Bepe Chierici, Fanny Aubertin, André Koob en Kong Tao.

Een voormalig kampioen in oosterse vechtsporten wordt door de CIA belast met het ontmantelen van een belangrijk internationaal netwerk van drugssmokkelaars. Hij ontdekt dat de leider zijn vroegere werkgever is, en besluit een dubbel spel te spelen. Hij ontmaskert de bron, oftewel een papaverveld onder militaire bewaking, maar verliest het leven tijdens een bloedig gevecht. Een keiharde misdaadfilm, lukraak in elkaar gezet, met een exotisch tintje, en opgenomen in de vierde versnelling. De melodramatische gezwollenheid maakt er uiteindelijk een ietwat potsierlijk geheel van. De vormgeving is die van een fotoroman. Bewijst dat het 'kung fu'-genre op sterven na dood is.

Ninja over the Great Wall

1988 | Actiefilm

China 1988. Actiefilm van Ng Po Lim en Bruce Le. Met o.a. Shi Kamura, Bruce Le, Lee Ning, Leung Yim en Yu Hoi.

China ten tijde van de Japans-Chinese oorlog, omstreeks 1935. Het eindgevecht tussen een Japanse indringer en een Chinese strijder speelt zich af op de Grote Chinese Muur. De enige attractie van de film is het Bushido kunstvertoon en mag genreliefhebbers en minnaars van die vechtsport bekoren. De rest is nep. Het scenario is van Kwok Kor Kie.

Bruce contre-attaque

1981 | Actiefilm

Frankrijk 1981. Actiefilm van André Koob en Bruce Le. Met o.a. Bruce Le, Wang Yang Lee, Harold Sakata, André Koob en Dick Randall.

Eerste (en waarschijnlijk laatste?) Franse Kung-Fu-film. Nauwelijks te onderscheiden van de oorspronkelijke Aziatische produkties, behalve dat lokaties Parijs en Rome zijn. Verder de bekende bloedige confrontaties vermengd met wat fantasie en porno. Soms onbedoeld grappig.

My Name Called Bruce

1980 | Misdaad, Actiefilm

Verenigde Staten 1980. Misdaad van Bruce Le.

Le die op verwarrende wijze regelmatig zeer ten onrechte munt slaat uit de legendarische Bruce Lee (1940-1973), zorgt voor de nodige verwarring met zijn onoirbare handelwijze. In deze prul gaat hij flink te keer tegen twee bendes die elkaar de loef afsteken om een kostbare gestolen vaas. Tegenover de oppermachtige hoofdrol staat nog een lief, vrouwelijk geheim- agentje. Minderwaardige tijdsvuller, uitsluitend verteerbaar voor kijkers die vinden dat Bruce Le het Eurovisie songfestival had moeten winnen. Speelt dit keer in Hong Kong en als u denkt dat dit heel gewoon is, heeft u het mis want op het witte doek is deze Bruce een handige globetrotter.

Bruce and the Shaolin Bronzemen

1979 | Actiefilm

Filipijnen 1979. Actiefilm van Chiang Hung. Met o.a. Bruce Le, Chang Li, Tsing Tong-Tsai, Lita Vasquez en Ruby Anna.

Een jonge Kung Fu-held raakt betrokken bij de jacht op een goudschat. De plot is bijna niet te volgen en de lokaties zijn lusteloos, maar Le weet met sterk Kung Fu-werk zijn grote voorbeeld, Bruce Lee, griezelig perfect te imiteren. De regisseur staat op de titelrol als Joseph Kong.

Viva Bruce Le

1978 | Actiefilm

Hongkong SAR van China/Filipijnen 1978. Actiefilm van Joseph Velasco. Met o.a. Bruce Le, Chang Lee, Lita Velasquez, Ruby Anna en Nona Herrera.

Brutale [KL]martial arts[KLE]-avonturen die op weinig subtiele wijze knipogen naar Bruce Lee (de hoofdrolspeler luistert niet toevallig naar de artiestennaam Bruce Le). De held moet in Manila een schat uit de WOII vinden en wordt achtereenvolgens belaagt door een Japanse spionne, een gigantische dikke masseuse, een troep sadistische dwergen en een bijzonder doortrapte homoseksueel. Het klinkt misschien leuk, maar dat is het beslist niét.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Bruce Le op televisie komt.

Reageer