Brian Jones

Regisseur, Acteur, Componist

Brian Jones is regisseur, acteur en componist.
Er zijn 5 films gevonden.

The setting son

1998 | Drama

Verenigde Staten 1998. Drama van Lisa C. Satriano. Met o.a. Darin Cooper, Brian Jones en Jason James Richter.

The Rolling Stones

1995 | Documentaire, Muziek, Biografie

Oostenrijk/Duitsland 1995. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Mick Jagger, Keith Richards, Bill Wyman en Brian Jones.

Een portret van de legendarische rockgroep vanaf hun begin in 1962 tot de start van de Voodou Lounge Tour in 1995. Via hun optredens en de schandalen in hun privé-leven maken de cineasten een exclusieve balans op van wat uitgegroeid is tot 'de grootste rock-band ter wereld'. Oostenrijker Dolezal zocht The Stones op in Buenos Aires, waar de groep zich op hun wereldtournee aan het voorbereiden was. Hij interviewt de leden, maar gaat tevens te rade bij popfenomenen zoals Diana Ross, Alexis Korner en Frank Zappa. Voor de fans een unieke gelegenheid om hun idolen achter de schermen aan het werk te zien, maar of niet-liefhebbers door deze documentaire voor de muziek van The Rolling Stones warm zullen lopen, valt nog te betwijfelen. Op de soundtrack uiteraard een staaltje van hun grootste hits.

Escape from Safehaven

1988 | Sciencefiction, Actiefilm

Verenigde Staten 1988. Sciencefiction van Brian Jones en James McCalmont. Met o.a. Rick Gianasi, William Beckwith, John Wittenbauer, Roy MacArthur en Molly O'Mara.

In de ruïnes van New York in de toekomst komt een gezin, dat gevlucht is, terecht in een misdaadvrije gemeenschap, die door rauwe relschoppers beheerst wordt. Een overmaat aan sadisme en perversiteit verpest deze potentieel goede actiefilm.

One Plus One

1968 | Muziek, Documentaire

Verenigd Koninkrijk 1968. Muziek van Jean-Luc Godard. Met o.a. Mick Jagger, Keith Richard, Brian Jones, Charlie Watts en Bill Wyman.

In deze eigenaardige collagefilm worden oa leden van de Black Panther-beweging gevolgd, leest een fanatieke boekhandelaar voor uit Mein Kampf en zien we hoe de Rolling Stones in een studio ‘Sympathy for the devil’ naar tevredenheid op de band proberen te krijgen. Vooral deze authentieke ‘rockumentary’-delen maken indruk. Producent Iain Quarrier bracht een eigen ‘cut’ van de film uit, onder de titel Sympathy for the Devil, waarin hij de complete Stones-song aan het slot toevoegde. Dit tot groot ongenoegen van Godard, die Quarrier op het London Filmfestival van 1968 publiekelijk te lijf ging.

Mord und Totschlag

1967 | Thriller, Misdaad

Duitsland 1967. Thriller van Volker Schlöndorff. Met o.a. Anita Pallenberg, Hans Peter Hallwachs, Werner Enke en Manfred Fischbeck.

Rob Houwer produceerde Schl[KA3]ondorffs tweede belangrijke film (na DER JUNGE TÖRLESS) over een serveerstertje dat in koelen bloede de jongen doodschiet die het met haar wil uitmaken. Zij laat het lijk met de hulp van twee mannen verdwijnen en pakt daarna haar normale dagelijkse routine weer op. De regisseur verfilmde met verve een moord-mysterie naar Amerikaans voorbeeld en liet zien dat hij talent heeft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Brian Jones op televisie komt.

Reageer