Wagner Tiso

Componist

Wagner Tiso is componist.
Er zijn 2 films gevonden.

O toque do Oboé

1999 | Fantasy

Paraguay/Brazilië 1999. Fantasy van Cláudio MacDowell. Met o.a. Paulo Betti, Mario Lozano, Arturo Fleitas, Leticia Vota en Graciela Canepa.

Ergens in een Zuid-Amerikaans dorpje is het de volgende dag nog erger dan vorige. Alles is stil komen te staan, het leven is supersaai en de plaatselijke bioscoop heeft zijn deuren gesloten. Begrafenissen worden alleen nog maar begeleid door de doodgraver. Dan komt Augusto (Betti). Hij is de allereerste toerist in jaren. Hij speelt voor zijn genoegen op de hobo en zet het stadje op stelten: de bioscoop gaat weer open, iemand staat op van zijn graf, en een vrouw telefoneert met god. Ondertussen vindt de plaatselijke politiecommissaris Flores (Fleitas) dat er iets niet pluis moet zijn met Augusto. Zijn motieven zijn eerder emotioneel dan professioneel, want Aurora (Vota), de eigenaresse van de bioscoop is zijn verloofde. Het uitgangspunt voor het scenario van Joaquim Assis, producent Hugo Gamarra en regisseur MacDowell is best intrigerend, maar het is helaas verschrikkelijk slecht uitgewerkt en het resultaat is ongeloofwaardig. De film bevat hele trage stukken die voorwaar heel erg lang duren, technisch rammelt hij aan alle kanten, het camerawerk van Toca Seabra is letterlijk heel duister en het spel is houterig. Deze Zuid- Amerikaanse coproductie is een regelrechte afrader.

The Oyster and The Wind

1997 | Drama, Fantasy

Brazilië 1997. Drama van Walter Lima en Jr.. Met o.a. Lima Duarte, Fernando Torres, Leandra Leal en Deborah Bloch.

De jonge Marcela (Leal) woont samen met haar vader Jos[KA1]e (Duarte) op een eiland waar laatstgenoemde vuurtorenwachter is. Ze heeft het niet gemakkelijk om op te groeien. Koude windvlagen waaien genadeloos en de golven beuken voortdurend tegen de rotsachtige kust. Haar enige gezel, naast haar vader, is de oude zeeman Daniel (Torres) en het enige contact met de buitenwereld is de bemanning van de boot die het eiland regelmatig komt bevoorraden. Marcela wordt volwassen, zonder moeder of vriendinnen om haar angsten en emoties te delen. Haar vader verbiedt haar naar het vasteland te gaan. Steeds meer trekt Marcela zich terug in haar eigen fantasiewereld. Een magisch verhaal over een meisje dat totaal geïsoleerd opgroeit en opgeslorpt wordt door haar gecreëerde wereldje. Lima maakte er een poëtisch sprookje van dat echter op geen enkel ogenblik het verschrikkelijke lot van het meisje tracht te verbergen. Spijtig genoeg duurt de film iets te lang waardoor langdradigheid niet te vermijden is. De jonge Leal slaagt er wel in om een indrukwekkend personage neer te zetten. Lima schreef zelf het scenario. Mooie fotografie van Pedro Farkas.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wagner Tiso op televisie komt.

Reageer