José Bódalo: cast.
Er zijn 41 films gevonden.

Ultimas tardes con Teresa

1984 | Drama, Romantiek

Spanje 1984. Drama van Gonzalo Herralde. Met o.a. Maribel Martín, Angel Alcázar, Patricia Adriani, Cristina Marsillach en José Bódalo.

Verblind door de revolutionaire strijd, worden een ordinaire inbreker en een burgerlijke studente intieme vrienden en maken ze samen een gemene zaak. Een vormloze en middelmatige bewerking van een zeer gewaardeerde Spaanse roman.

Sesión continua

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van José Luis Garcí en José Luís Garci. Met o.a. Adolfo Marsillach, Jesús Puente, María Casanova, José Bódalo en Rafael Hernández.

Twee vrienden werken aan een gemeenschappelijk ideaal: het maken van een film waarvan de titel zal luiden: 'Langzaam verlies ik de moed'. Een walgelijk zoete, zich herhalende film, alleen geschikt voor de fans van de met een Oscar onderscheiden Garcí.

El Ultimo Kamikaze

1984 | Misdaad

Spanje 1984. Misdaad van Jacinto Molina. Met o.a. Paul Naschy, Manolo Tejada, José Bódalo, Julia Saly en Irán Eory.

Twee bendes dagen elkaar uit en nemen huurmoordenaars in dienst om af te rekenen met de respectievelijke bazen. Een van de films die het duo Molina-Naschy maakte met Japans geld. Het geweld, dat in de vorige films voorkwam, is nu op de achtergrond geraakt. In ieder geval biedt deze film niets bijzonders.

Las autonosuyas

1983 | Komedie

Spanje 1983. Komedie van Rafael Gil. Met o.a. Alfredo Landa, María Casanova, José Bódalo en Fernando Sancho.

De burgemeester van een dorp mengt zich in de kwestie van het zelfbeschikkingsrecht en besluit dit op zijn eigen situatie toe te passen. Daarom bereidt hij een referendum voor. Alweer een samenwerking tussen Victaíno Casas en Rafael Gil, en net zo stompzinnig als de andere.

Las Alegres chicas de Colsada

1983 | Musical, Historische film

Spanje 1983. Musical van Rafael Gil. Met o.a. Tania Doris, Luis Cuenca, José Bódalo, Antonio Garisa en Carmen de Lirio.

Een jong meisje wil een revuester worden. Maar deze musical gaat eigenlijk over de ontwikkeling van de Spaanse revue. Een nogal nostalgische en tendentieuze film.

Volver a empezar

1982 | Drama, Romantiek

Spanje 1982. Drama van José Luis Garci en José Luís Garci. Met o.a. Antonio Ferrandis, Encarna Paso, Augustin Gonzáles, Pablo Hoyo en Agustin Gonzalez.

Antonio Albajara (Ferrandis), een schrijver, die op de nominatie staat voor de Nobelprijs, keert na veertig jaar in de V.S. te hebben geleefd, voor twee dagen terug naar zijn geboorteplaats Gijon. Hij ontmoet er Elena (Paso), een oude vriendin met wie hij herinneringen ophaalt. Deze film is een gevoelig vertolkt portret, sentimenteel zonder melodramatisch te worden, van een man die, alvorens te sterven, nog één keer zijn geboortestad wil bezoeken. Eenerzijds een beetje langdradig, maar anderzijds met voldoende mooie momenten om te blijven boeien. Gonzáles scoort hoog in een schitterende bijrol als een kruiperige hoteleigenaar Gervasio Losada. De film kreeg een Oscar als Beste Buitenlands Film. Het scenario is van Ángel Llorente, regsissuer Garci, Jaime Camino en Román Gubern - de laatste twee staan niet op de aftiteling vermeld. Het camerawerk is van Manuel Rojas. Mono.

La Colmena

1982 | Oorlogsfilm, Drama

Spanje 1982. Oorlogsfilm van Mario Camus. Met o.a. Rafael Alonso, Victoria Abril, Ana Belen, José Bódalo en Mary Carillo.

Rond 1943 is het café La Dolicia het toevluchtsoord voor een deel van de Madrileense bevolking, dat er warmte en gezelschap komt zoeken, en de afloop van de Burgeroorlog probeert te verwerken in illusies omtrent de toekomst. Deze beroemde - als fresco opgebouwde - roman van Camilo José Cela mocht oorspronkelijk niet in Spanje worden gepubliceerd en werd tenslotte in Argentinië uitgegeven. Ze kreeg een zeer evenwichtige filmbewerking die de periode van politieke en economische chaos gestalte geeft, zonder overigens aan de identiteit van de talrijke personages voorbij te gaan. De film weet de met de karakters wisselende stemmingen en sferen toch tot een eenheid te maken met behulp van de zeer geraffineerde scenario-opbouw en de uitzonderlijk harmonieuze acteerprestaties. Het scenario is van José Luis Dibildos, die de film produceerde. Het camerawerk is van Hans Burmann. Stereo.

El Crack

1981 | Mysterie, Thriller

Spanje 1981. Mysterie van José Luis Garci. Met o.a. Alfredo Landa, María Casanova, Manuel Tejada, José Bódalo en Miguel Angel Rellán.

Een detective uit Madrid krijgt de opdracht om een verdwenen meisje terug te vinden. Mislukte poging om een film noir op zijn Spaans te maken. Desondanks viel de film dermate in de smaak bij het publiek dat er een hele serie van gemaakt werd.

La Boda del señor cura

1979 | Drama

Spanje 1979. Drama van Rafael Gil. Met o.a. José Sancho, Juan Luis Galiardo, José Bódalo en Fernando Sancho.

Een priester raakt na de dood van Franco ideologisch in de war. Een van die fascistische, reactionaire misbaksels, die geregisseerd werden door Rafael Gil aan het eind van de jaren zeventig, begin jaren tachtig.

Ambiciosa

1975 | Drama, Erotiek

Spanje 1975. Drama van Pedro Lazaga. Met o.a. Teresa Rabal, José Bódalo, Manuel Zarzo en Didi Sherman.

Een meisje uit de provincie klimt in Madrid, dankzij haar erotische aantrekkingskracht, snel op de maatschappelijke ladder. In dit belachelijke erotische melodrama speelt de dochter van Francisco Rabal de hoofdrol.

Adios Caballero

1970 | Western

Italië 1970. Western van Nick Howard. Met o.a. Richard Harrison, Pamela Tudor, Paul Stevens, José Bódalo en Jolanda Modio.

Een routine-spaghettiwestern waarin een bankdirecteur een bende Mexicaanse bandieten te slim probeert af te zijn door met een andere bende z'n eigen bank te overvallen. Daarbij wordt een loketbediende gedood, diens vriend zweert wraak en houdt zich de rest van de film onledig met het opsporen en elimeneren van de moordenaars. We hebben het allemaal al eens eerder gezien, en beter.

Garringo

1969 | Western

Italië​/​​Spanje 1969. Western van Rafael Romero Marchent. Met o.a. Anthony Steffen, Peter Lee Lawrence, José Bódalo, Solvi Stübing en Raf Baldassarre.

Een luitenant van het Amerikaanse noordelijke leger achtervolgt een jongeman wiens vader, een officier, ten onrechte als verrader geëxecuteerd werd. Sindsdien zwerft de kerel rond en schiet elke officier die binnen zijn vuurbereik komt genadeloos neer. Routine spaghetti-western met veel geweld en weinig inhoud. Het scenario werd gepend door Marchent, Arpad de Riso en Giovanni Colaro en bevat meer kogelinslagen dan woorden. Wel kunnen we genieten van het prachtige Spaanse heuvellandschap, mooi in beeld gebracht door Aldo Ricci. Enkel voor fervente liefhebbers van het genre.

El Mejor del mundo

1969 | Drama

Spanje​/​​Mexico 1969. Drama van Julio Coll. Met o.a. Tony Isbert, Karla, José Bódalo en Alfredo Mayo.

Een sportman krijgt het bericht dat hij aan een ernstige longaandoening lijdt. Dit bijna hoorspelachtige feuilleton is meer eigen aan de Mexicaanse dan aan de Spaanse mentaliteit.

Uno dopo l'altro

1968 | Western

Spanje​/​​Italië 1968. Western van Nick Nostro. Met o.a. Richard Harrison, Pamela Tudor, Paolo Goslino, José Bódalo en Jolanda Modio.

Bij een bankoverval wordt Harrisons broer gedood. Hij gaat op jacht naar de daders om bloedig wraak te nemen. Het scenario van Nostro, Giovanni Simonelli en Carlo Rodriguez houdt niets in maar biedt wél de gelegenheid veel lijken te organiseren. Oppervlakkige spaghetti-western. Nostro regisseerde als Nick Howard.

Persecución hasta Valencia

1968 | Actiefilm

Verenigde Staten​/​​Spanje 1968. Actiefilm van Julio Coll. Met o.a. Tom Tryon, Lorenza Guerrieri, Ana Castor en José Bódalo.

Een Interpolagent strijdt in Spanje tegen een net van drugsdealers. Het script is even slecht als de regie.

70 veces 7

1968 | Drama

Spanje 1968. Drama van Félix Acaso. Met o.a. Manuel Miranda, Julián Ibañez, José Bódalo en Goyo Lebrero.

Een geheimzinnig figuur dringt het wereldje van de jeugdcriminaliteit en armoede binnen. Een van de vreemdste films van de Spaanse cinema uit de jaren zestig en tevens het enige produkt van deze regisseur - opmerkelijk.

Un Treno per Durango

1967 | Western

Italië​/​​Spanje 1967. Western van Mario Caiano. Met o.a. Anthony Steffen, Enrico Maria Salerno, Mark Damon, Dominique Boschero en Roberto Camardiel.

In deze onderhoudende spaghetti-western draait alles om een goudzending voor een Mexicaanse generaal. Het komt in handen van de avonturiers Steffen en Salerno en al gauw zijn er kapers op de kust: een Franse journaliste, Boschero, en een geheimzinnige Amerikaan, Damon. Caiano schreef het scenario met Duccio Tessari. Enzo Barboni (de latere regisseur van de Trinity-films) was de cameraman. Caiano regisseerde als William Hawkins. Ook bekend als TREN PARA DURANGO.

Educando a una idiota

1967 | Komedie

Spanje 1967. Komedie van Ramón Torrado. Met o.a. Conchita Núñez, José Bódalo, Manolo Gómez Bur en José Truchado.

Een folk-zangeres moet zich aan een proces van heropvoeding en verfijning onderwerpen voordat ze met een opname begint. Hoewel hij duidelijk niet boven de middelmaat uitstijgt, is het toch een sympathieke en soms ook geestige film.

Trampa para un forajido

1966 | Western

Spanje​/​​Italië 1966. Western van Mario Maffei. Met o.a. William Berger, Eduardo Fajardo, José Bódalo en Adriana Ambesi.

De daders van een belangrijke diefstal moeten worden ontmaskerd. Een Europese western zoals er dertien in een dozijn gaan.

Thompson 1880

1966 | Western

Spanje​/​​Italië 1966. Western van Guido Zurli. Met o.a. George Martin, Gia Sandri, José Bódalo, Pat Basil en Nana Achia.

Het stadje Desert Spring, uiteraard aan de Amerikaans- Mexicaanse grens, wordt rond 1880 onder de duim gehouden door een zekere Brady. Het lot van de onderdrukte bevolking verandert als Martin komt. Met zijn uitvinding, een machinegeweer, zaait hij dood en verderf onder het bandietentuig. Raymond Alvis Thompson was in werkelijkheid de uitvinder, maar of scenarist Jaime Jesus Balcazar (die werkte naar een verhaal van Enzo Gicca) rekening gehouden heeft met historische feiten moge betwijfeld worden. Het is een zeldzaamheid dat de titel van een co-produktie zowel in het Italiaans als Spaans dezelfde is, zoals hier het geval is.

Sicario 77, vivo o morto

1966 |

Italië 1966. Mino Guerrini. Met o.a. Robert Mark, Alicia Brandet, John Stacy, José Bódalo en Mónica Randall.

Een film om met een boog omheen te lopen. Armzalig van het begin tot het eind - regie, spel, verhaal, produktie, niks deugt. Lester (Mark), een huurmoordenaar, werkt voornamelijk voor de Engelse geheime dienst. In Barcelona werkt hij samen met CIA- agente Margaret (Brandet) uit New York. De wereld wordt bedreigd door de geheime organisatie V3 en zij moeten de mensheid redden. Heeft Henry Vaughn nu zo'n slecht boek geschreven of hebben de filmmakers zijn verhaal verpest met hun bewerking?

Nuevo en esta plaza

1966 | Biografie

Spanje 1966. Biografie van Pedro Lazaga. Met o.a. Palomo Linares, Julia Gutiérrez Caba, Manolo Zarzo, José Bódalo en Cristina Galbó.

Het levensverhaal van de stierenvechter Palomo Linares die zelf de hoofdrol vertolkt. De film is alleen de moeite waard voor bewonderaars van stierengevechten.

Django

1966 | Western

Italië​/​​Spanje 1966. Western van Sergio Corbucci. Met o.a. Franco Nero, José Bódalo, Loredana Nusciak, Ángel Álvarez en Gino Pernice.

Een zwijgzame man arriveert in een Mexicaans grensplaatsje, een doodskist achter zich aan slepend. Zijn hoofd staat naar wraak, zijn naam is Django en de cinema is een charismatische heldenfiguur rijker. De film maakte destijds brandhout van drie voorzichtig gehanteerde taboes: geweld, vernedering en sadisme, en was het prototype van een lange reeks gewelddadige spaghetti-westerns, geënt op wraak- en vergeldingsgedachte. Er is prima camerawerk van Enzo Barboni, die later onder het pseudoniem E.B. Clucher naam zou maken als regisseur. De film gaf aanleiding tot een totaal van dertig Django-films en wordt samen met A Fistful of Dollars gerekend tot de meest invloedrijke Italo-westerns.

100.000 dollari per Lassiter

1966 | Western

Italië​/​​Spanje 1966. Western van José Romero Marchent. Met o.a. Robert Hundar, Pamela Tudor, Luigi Pistilli, José Bódalo en Jesus Puente.

Hundar is Lassiter, een man die in een westernstadje komt dat onder controle staat van een zekere Martin en diens bende. Martin zelf is invalide door een schot van een zekere Frank met wie hij eens samen vuile zaakjes opknapte. Aan Lassiter de opdracht Frank te vinden en hem te doden. Hij weet beiden echter uit te spelen en uiteindelijk schieten ze elkaar dood waarmee de rust in de stad weerkeert en Lassiter zich definitief daar kan vestigen.

La Barrera

1965 | Familiefilm, Avonturenfilm, Komedie

Spanje 1965. Familiefilm van Pedro Mario Herrero. Met o.a. Carlos Estrada, José Bódalo, María Mahor en Roberto Font.

In een dorpje proberen vier kinderen de ontvoering van het meisje Maria te verhinderen. Eén van de vele kinderfilms die aan het eind van de jaren 1960-1970 in Spanje werden gemaakt.

El Sonido de la muerte

1965 | Horror

Spanje 1965. Horror van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Arturo Fernández, Soledad Miranda, James Philbrook, José Bódalo en Ingrid Pitt.

Op een Grieks eiland biedt een groep avonturiers het hoofd aan een onzichtbaar prehistorisch monster. Een onderhoudende en lofwaardige Spaanse film, in de trant van de Amerikaanse 'monster movies'

Cotolay

1965 | Biografie

Spanje 1965. Biografie van José Antonio Nieves Conde. Met o.a. Vicente Parra, Didier Hauperin, José Bódalo en Conrado San Martín.

Het verhaal van het kind Cotolay dat Sint-Franciscus van Assisi helpt bij de bouw van een klooster. Een van de laatste religieuze Spaanse films.

Prohibido soñar

1964 | Komedie

Spanje 1964. Komedie van Silvio Balbuena. Met o.a. Nuria Torray, Pastor Serrador, Luis Dávila en José Bódalo.

Een welgesteld man is ervan overtuigd dat zijn dromen hem altijd zullen waarschuwen voor gevaarlijke toestanden. Een waardeloze komedie.

El Salario del crimen

1964 | Thriller

Spanje 1964. Thriller van Juan Bochs. Met o.a. Arturo Fernández, Françoise Brion, José Bódalo en Manuel Alexandre.

Een jonge politie-agent,die een misdadigersbende vervolgt, leert een geheimzinnige vrouw uit de onderwereld kennen. Een nogal conventionele thriller, die zich alleen onderscheidt door de vertolking van de charmante Françoise Brion.

El Pecador y la bruja

1964 | Romantiek

Spanje 1964. Romantiek van Julio Buchs. Met o.a. Javier Armet, Mara Cruz, Manolo Gómez Bur en José Bódalo.

Een jonge playboy heeft besloten een naïef meisje te verleiden. Vanaf het begin tot aan het eind is de film onuitstaanbaar.

Las Gemelas

1963 | Familiefilm

Spanje 1963. Familiefilm van Antonio Del Amo. Met o.a. Maleni Castro, José Bódalo, Luis Dávila en Helga Liné.

Een meisje wil een beroemde zangeres worden. Aangezien de goudmijn van de films met Joselito in de hoofdrol ten einde was gekomen, waagde Antonio del Amo een poging om zo'n succes met een ander kind - deze keer het meisje Maleni - te herhalen. Tevergeefs echter.

El Juego de la verdad

1963 | Drama

Frankrijk​/​​Spanje 1963. Drama van José María Forqué. Met o.a. Madeleine Robinson, José Bódalo, María Asquerino en Ana Casares.

Een man probeert de dochter van zijn geliefde te verleiden... Een onbetekenende film zoals bijna al het werk van deze overschatte regisseur.

Teresa de Jesús

1962 | Biografie

Spanje 1962. Biografie van Juan de Orduña. Met o.a. Aurora Bautista, Eugenia Zuffoli, José Bódalo en Roberto Camardiel.

De levensgeschiedenis van de latere heilige Theresia van Jesus. De ondergang van de historische films in de tijd van Franco, hier samengaand met het religieuze genre dat destijds in de mode was.

Cristo negro

1962 | Avonturenfilm

Spanje 1962. Avonturenfilm van Ramón Torrado. Met o.a. René Muñoz, José Bódalo, Jesús Tordesillas, María Silva en Fernando Hilbeck.

Een negerpriester komt terecht in een afgelegen villa. Mislukt probeersel van Ramón Torrado om hetzelfde succes te behalen als met zijn film FRAY ESCOBA.

El Andén

1952 | Drama

Spanje 1952. Drama van Eduardo Manzanos. Met o.a. Jesús Tordesillas, José Bódalo, Fernando Rey en José Luis Ozores.

De oude chef van een spoorwegstation gaat met pensioen en dat doet het hele verleden van zijn plaatsgenoten herleven. In dit zedendrama spelen een paar belangrijke Spaanse acteurs.

Cabaret

1952 | Misdaad

Spanje 1952. Misdaad van Eduardo Manzanos. Met o.a. Fernando Rey, Nati Mistral, José Bódalo en Félix Dafauce.

Verbitterd probeert de vroegere verloofde van een artieste haar en haar huidige geliefde te beschuldigen van een vuil zaakje. Een opvallende detectivefilm, die goed geproduceerd is en waarin goed gespeeld wordt.

Amaya

1952 | Avonturenfilm, Historische film

Spanje 1952. Avonturenfilm van Luis Marquina. Met o.a. Julio Peña, Susana Canales, José Bódalo en Rafael Luis Calvo.

De film behandelt de voortdurende strijd waarin het Baskische en Gotische volk verwikkeld zijn. We zien alle schaamteloze intriges rondom Amaya, een kind uit het huwelijk tussen oude monarchen van de twee volkeren. Het is een bewerking van één van de belangrijkste historische Spaanse romans, geschreven door Navarro Villoslada.

Manchas de sangre en la Luna

1951 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Spanje 1951. Thriller van Edward Dein en Luis Arquina. Met o.a. José Bódalo, Honor Blackman, Gerard Tichy en Francisco Viñals.

Een moordenaar wil wraak nemen op het paar dat hem verried. Een eigenaardige Spaans-Engelse co-produktie, en in zoverre een interessante film.

Historia de 2 aldeas

1950 | Komedie

Spanje 1950. Komedie van Antonio del Amo. Met o.a. Nani Fernández, Carlos Muñoz, José Bódalo en Manolo Morán.

Een Galiciër en een Asturiër hebben een uitstekende vriendschapsband ondanks de rivaliteit in hun werk. Een zeer middelmatige film.

Tempestad en el alma

1949 | Komedie

Spanje 1949. Komedie van Juan de Orduña. Met o.a. José Bódalo, Miriam Day, Eduardo Fajardo en Tomás Blanco.

In een krankzinnigen-gesticht woont een door hun slechte humeur ontworteld echtpaar. Absoluut smakeloos.

Facultad de letras

1949 | Komedie

Spanje 1949. Komedie van Pío Ballesteros. Met o.a. Fernando Fernán-Gómez, Carlos Muñoz, José Bódalo en Gustavo Re.

Het studentenleven van vier vrienden. Een zeer slechte film.