Niels-Bruno Schmidt: cast.
Er zijn 7 films gevonden.

Treffen sich zwei

2016 | Komedie

Duitsland 2016. Komedie van Ulrike von Ribbeck. Met o.a. Nicolette Krebitz, Clemens Schick, Daniel Zillmann, Niels-Bruno Schmidt en Franziska Weisz.

Kort voor haar 35ste verjaardag wordt Senta door Rainer verlaten. Voorlopig wil ze niets meer weten van mannen. Uitgerekend nu ontmoet ze in het café om de hoek Thomas.

Der Hurenstreik - Eine Liebe auf St. Pauli

1999 | Romantiek

Duitsland 1999. Romantiek van Martin Enlen. Met o.a. Barbara Auer, Sandra Speichert, Niels-Bruno Schmidt, Monica Bleibtreu en Peter Franke.

Kort voor haar 35ste verjaardag wordt Senta door Rainer verlaten. Voorlopig wil ze niets meer weten van mannen. Uitgerekend nu ontmoet ze in het café om de hoek Thomas.

Alles außer Mord - Blutiger Ernst

1996 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1996. Misdaad van Sigi Rothemund. Met o.a. Dieter Landuris, Niels-Bruno Schmidt, Nicolas Brieger, Rita Lengyel en Ralf Richter.

Ondernemer Theo Danner geeft Uli Fichte de opdracht zijn zoon Wolf in de gaten te houden. Hij beschrijft de zeventienjarige jongen als hoogst intelligent, muzikaal begaafd en sportief. Uli ontdekt echter al snel hoe Wolf aan die goede cijfers komt. Hij laat zijn vriendin Tessa met zijn leraren slapen, om ze vervolgens te chanteren. Uli observeert Wolf uit de verte wanneer de jongen met zijn vrienden de garage van zijn vaders bedrijf inrijdt. Kort daarna rent Wolf in paniek naar buiten en roept dat Tessa is vermoord. Er is echter geen lijk, geen spoor van geweld en geen Tessa te vinden

Nikolaikirche

1995 |

Duitsland 1995. Frank Beyer. Met o.a. Barbara Auer, Ulrich Matthes, Annemone Haase-Wolf, Günter Naumann en Daniel Minetti.

Familiekroniek gesitueerd in het Leipzig van de DDR tussen 1987 en 1989 met als decor de geweldloze opstand van duizenden Oost-Duitsers die een einde willen maken aan het communistische regime dat net zijn veertig-jarig bestaan had gevierd. Astrid Protter-Bacher (Auer), de dochter van de vooraanstaande politie- officier Albert Bacher (Naumann), begint door de dood van haar vader haar leven en dat van haar gezin in twijfel te trekken. Zij sluit zich aan bij de gelovigen van de Nikolaikirche, waar het wekelijkse gebed op maandag de vorm van een vredes- en protestbeweging heeft aangenomen. Astrid krijgt het aan de stok met haar broer Alexander (Matthes) die bij de Stasi is. Haar zus Marianne (Haase) die vrienden uit het Westen ontvangt, wekt argwaan bij de Stasi. Broer Alexander krijgt van zijn meerderen bevel zijn moeder te bespioneren. Leugens en bedrog maken zich meester van de situatie, hoop wordt vervangen door angst en machtsmisbruik is schering en inslag. De gebeurtenissen raken in een stroomversnelling als op 9 oktober 1989 Astrid, haar man Harald (Minetti) en hun dochter Silke (Braun) deelnemen aan de eerste grote vredesmanifestatie. De politie komt niet tussenbeide: het begin van een niet te stoppen beweging die een einde maakte aan de Oost-Duitse staat. Naar de gelijknamige roman van Erich Loest, gedraaid door de ex-Tsjech Beyer, die eerder al interessante tv-films draaide: DAS GRO[KL29]E FEST (1993) en WENN DIE DEUTSCHEN SCHLAFEN (1995). Thomas Plenert en Peter Badel bemanden de camera. In januari 1996 in Leipzig in de bioscoop uitgekomen en met 40m bekort.

Tödliches Netz

1994 | Misdaad

Duitsland 1994. Misdaad van Vivian Naefe. Met o.a. Gottfried John, Sydne Rome, Dominic Raacke, Niels-Bruno Schmidt en Benno Fürmann.

Hauptkommissar Max Beckmann (John) speurt koortsachtig naar een seriemoordenaar, die zijn slachtoffers zoekt in het hackerswereldje. Beckmann die verliefd is op psychologe Karin Jensen (Rome), maakt zich zorgen om haar zoon Nicolai (Schmidt), die met zijn vriend Chet (F[KA3]urmann) lid is van een computerclub. Nicolai en Chet hebben een databank gekraakt, waarvan de eigenaren alles in het werk stellen om hun informatie voor anderen weg te houden. Lekkere krimi gesitueerd in het Duitse hackersmilieu, dat wat de technologie betreft snel werd achterhaald. Leuk om Rome weer eens te zien, die van oorsprong Amerikaanse is. Zij was ooit het sensuele blondje, dat (in deze film) inmiddels een bijna vijftig-jarige oma is (en nog steeds blond). Raacke, die Karkowski speelt, is heel bekend geworden als TATORT-commissaris Till Ritter. Schmidt-Schaller, die de rol van Steinke doet, werd eindjaren 1980 bekend als Leutnant Grawe in de DDR-serie POLIZEIRUF 110. Het scenario is van Jochen Brunow. Het camerawerk is van Martin Gressmann.

Beckmann und Markowski - Tödliches Netz

1994 | Mysterie

Duitsland 1994. Mysterie van Vivian Naefe. Met o.a. Gottfried John, Sydne Rome, Dominic Raacke, Niels-Bruno Schmidt en Benno Fürmann.

Hauptkommissar Max Beckmann (John) uit Berlijn speurt met zijn assistent Markowski (Raacke) koortsachtig naar een seriemoordenaar, die zijn slachtoffers zoekt onder de leden van een club van computerkrakers. Beckmann is verliefd op psychologe Karin Jensen (Rome). Hij maakt zich zorgen om haar zoon Nicolai (Schmidt) die met zijn vriend Chet (Fürmann) ook actief is in de computerclub. Nicolai en Chet zijn er met name in geslaagd binnen te dringen in een databank waarvan de eigenaars er alles voor over hebben om hun informatie te beveiligen. Lekkere krimi gesitueerd in het Duitse hackersmilieu, geschreven door Jochen Brunow. Prettig om de van oorsprong Amerikaanse Rome nog eens terug te zien; zij is het voormalige sensuele blondje dat inmiddels bijna de vijftig gepasseerd is en thans oma is, maar ze is nog steeds blond! Het camerawerk is van Martin Gressmann.

Inge, April und Mai

1993 | Romantiek, Drama

Duitsland 1993. Romantiek van Wolfgang Kohlhaase en Gabriele Denecke. Met o.a. Niels-Bruno Schmidt, Nadine Böttcher, Olivier Arendt, Jens Adler en Fabian Busch.

April 1945. De Russische legers naderen Berlijn. Het Dritte Reich zakt als een pudding in elkaar. Tegen deze achtergrond van oorlog, bommen en geweld ontstaat een prille liefde tussen Böttcher en Schmidt, een liefde zo zuiver dat zij zich als een lichtbaken in deze duistere periode aftekent. Poëtische film met een mager verhaaltje, maar een goede herschepping van de sfeer in het Duitsland op het ogenblik dat de oorlog ten einde is. Dit laatste deed destijds bij de release heel wat stof opwaaien, temeer daar scenarist/regisseur Kohlhaase, die zich op zijn eigen roman baseerde, voordien in Oost-Duitsland werkte voor de DEFA-studio's. Nostalgische bruin/gele fotografie van Igor Luther.