Henry G. Sell is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

The Lightning Raider

1919 | Misdaad

Verenigde Staten 1919. Misdaad van George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Warner Oland, Henry G. Sell, William Sullivan en Henrietta Simpson.

Een doorsnee-serial in vijftien hoofdstukken met White eens te meer in oorlog met vertegenwoordigers van de onderwereld. Seitz en Bertram Millhauser schreven het draaiboek.

The Black Secret

1919 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1919. Avonturenfilm van George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Walter McGrail, George B. Seitz, Wallace McCutcheon en Marjorie Milton.

Serial in vijftien hoofdstukken. Nog eenmaal moet White de meest afschuwelijke gevaren trotseren, zoals gaskamers en verminkte handen. Ze zette een punt achter haar succesvolle Pathé-periode in serials en tekende een contract met Fox voor een aantal normale films. Die zouden nimmer het succes van haar serials evenaren, en vier jaar later keerde zij terug voor een serial. Bertram Millhauser was de scenarist, hij bewerkte het boek IN SECRET van Robert Chambers.

A Woman in Grey

1919 | Misdaad, Romantiek

Verenigde Staten 1919. Misdaad van James Vincent. Met o.a. Arline Pretty, Henry G. Sell, John Neehan, Margaret Fielding en Fred Jones.

De gepensioneerde advocaat Wilfred Amory (Neehan) kan eindelijk het huis terugkopen dat vroeger tot zijn familie behoorde. Zijn vader stierf er en die liet het na aan zijn huishoudster. Sinds deze vermoord werd heeft het huis de faam bespookt te zijn. Hij trekt er in samen met zijn secretaris Tom Thurston (Sell) en nicht Paula Wynne (Fielding). Maar er zijn nog meer gegadigden die het huis willen onderzoeken, o.a. de mysterieuze Ruth Hope (Pretty) en de ongure snob J. Haviland Hunter (Jones). Ruth weet duidelijk bepaalde geheimen betreffende een schat die door Amorys vader in het huis verborgen zou zijn. Wat verbergt het meisje achter een juweel om haar linkerhand en wat zijn haar ware bedoelingen? Amory is vastbesloten uit te zoeken wie ze in werkelijkheid is. Hij wordt daarbij gretig geholpen door Paula die verliefd is op Tom en die in Ruth een concurrente ziet. Sterk verouderde, maar leuke serial uit de pionierstijd van Hollywood. Er wordt ergerlijk theatraal geacteerd en de logica is dikwijls zoek, maar als kitscherig voorbeeld van de commerciële film van rond 1920 mag het er best wezen. Het scenario werd geschreven door C.N. en A.M. Williamson, gebaseerd op hun roman. Fotografie is van George Coudert. Uitgebracht in tien delen met als afzonderlijke titels: 1. THE HOUSE OF MYSTERY; 2. TRAP OF STEEL; 3. THE STRANGLE KNOT; 4. THE GRIP OF FATE; 5. THE DROP TO DEATH; 6. BURNING STRANDS; 7. THE HOUSE OF HORRORS; 8. A FIGHT FOR LIFE; 9. PAGES OF THE PAST; 10. EXONERATED. Elke aflevering eindigt op een 'cliffhanger', die in het begin van de volgende aflevering meermaals in gewijzigde versie getoond wordt. De serial werd in 1997 gerestaureerd in een productie van Serge Bromberg voor Lobster Films onder de regie van Eric Lange en met muziek van Pierre-Michel Robineau.

The Seven Pearls

1917 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1917. Avonturenfilm van Donald MacKenzie. Met o.a. Mollie King, Floyd Buckley, Leon Bary, Henry G. Sell en John J. Dunn.

Serial in vijftien hoofdstukken. Bary is de schurk. Hij steelt de zeven parels van King. Ze zit er mooi mee, want ze zijn van de sultan van Turkije en waren haar in bewaring gegeven. Ofwel de parels komen binnen zes maanden terug ofwel de sultan wil dat ze in zijn harem komt. Haar vader houdt hij vast om daarmee zijn wensen hard te maken. King en zijn vriend Hale moeten de parels tijdig terugvinden. George B. Seitz schreef het draaiboek naar een verhaal van Charles Goddard.

The Fatal Ring

1917 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1917. Avonturenfilm van George B. Seitz. Met o.a. Pearl White, Earle Foxe, Ruby Hoffman, Warner Oland en Henry G. Sell.

Serial in twintig hoofdstukken. White is een rijk leventje gewend en verveelt zich stierlijk. Tot er plotseling iemand met een revolver binnen stapt en een juweel wenst te hebben dat haar overleden vader destijds gestolen zou hebben van een groep die de Purperen God aanbidt. Ze is blij dat er leven in de brouwerij komt en weet zelfs de man aan haar kant te krijgen. Samen bevechten ze de Hoge Priesteres en haar vreemde aanhang. Fred Jackson schreef het verhaal en Bertram Millhauser bewerkte het.