Tadeusz Borowski

Acteur

Tadeusz Borowski is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Marion du Faoüet : Chef de voleurs

1997 | Misdaad, Historische film

Polen/Frankrijk 1997. Misdaad van Michel Favart. Met o.a. Carole Richert, Laurent Malet, Bruno Todeschini, François Mathouret en Vincent Winterhalter.

In 1735 leeft de mooie jonge Marion Tromel (Richert) in miserabele omstandigheden in het Bretonse Le Fao[KA3]uet. Haar vader is overleden en haar broer is een nietsnut, dus is zij de kostwinner voor het gezin, dat ook nog bestaat uit haar moeder en een jonger zusje. Op een dag wordt ze op de markt ten onrechte van diefstal beschuldigd door een handelaar omdat ze niet op zijn avances wil ingaan. Ze wordt geholpen door Henri (Todeschini), een geslepen bedrieger met een gouden hart. Om aan dit ellendige leventje te ontsnappen vormt ze, samen met Henri, een bende struikrovers. Zij eist de leiding op, omringd door Henri en Olivier (Malet), haar jeugdliefde, als haar luitenants. Vijftien jaar lang maken ze Bretagne onveilig. Een luchthartige mengeling van thema's uit TOM JONES en THE WICKED LADY, gebaseerd op een waar gebeurd feit. Marion en haar trawanten werden trouwens in 1750 tot de strop veroordeeld en terechtgesteld. Richert speelt haar moeilijke rol met het nodige brio en in de eindscènes levert ze een sublieme prestatie. Het scenario van Catherine Borgella is wel wat aan de lange kant en de film zou aan impact winnen door er sterk in te knippen. Toch blijft het best de moeite waard. Gefilmd in Bretagne en Polen door Zdzislaw Najda.

Der Grüne Vogel

1979 | Drama

Duitsland 1979. Drama van István Szabó. Met o.a. Hannelore Elsner, Péter Andorai, Kristina Janda, Johanna Elbauer en Danuta Szaflarska.

Een Duitse vrouwelijke arts en een Poolse collega, beiden kankerspecialisten, worden verliefd op elkaar en ontmoeten elkaar op internationale congressen. De vrouw verliest haar vriend als ze zelf initiatieven gaat ontplooien. Deze subtiele liefdesgeschiedenis speelt zich af in het maatschappelijk spanningsveld tussen oost en west.

Zaraza

1972 | Drama

Polen 1972. Drama van Roman Załuski. Met o.a. Tadeusz Borowski, Janusz Bukowski, Stanisław Michalski, Jolanta Wanat en Maciej Rayzacher.

Een jonge arts ontdekt op een dag een geval van pokken. Niemand wil hem echter geloven. In plaats van onmiddellijk en efficiënt maatregelen te treffen, wordt veel energie verspild aan het overwinnen van onverschilligheid, aarzeling, apathie en bureaucratie. Als het gevaar voor een epidemie geweken is en de onderscheidingen worden uitgedeeld, zijn degenen die zich ervoor hebben ingespannen niet aanwezig. Een opmerkelijk kritische film voor die dagen.

Kardiogram

1971 | Drama

Polen 1971. Drama van Roman ZaŁuski. Met o.a. Tadeusz Borowski, Anna Seniuk, Halina Kowalska-Nowak, Bogusz Bilewski en Eliasz Kuziemski.

Een jonge arts wordt bij zijn eerste aanstelling in een provinciestad geconfronteerd met de verdoezelingspraktijken van autoriteiten en bewoners. De enige die zijn morele verontwaardiging begrijpt, is de vrouw van de hoofdmeester. Zij zal hem steunen bij zijn kruistocht. Een innemende film, vooral door de sympathieke rol van Tadeusz Borowski.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tadeusz Borowski op televisie komt.

Reageer