Dr. John

Acteur, Componist

Dr. John is acteur en componist.
Er zijn 5 films gevonden.

Christina Aguilera: My Reflection

2000 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 2000. Documentaire van Lawrence Jordan en Paul Hunter. Met o.a. Christina Aguilera, Dr. John, Lil' Bow Wow en Brian McKnight.

De opnames van een concert van Christina Aguilera en een kijkje achter de schermen. Ze zingt een aantal hits, waaronder `Allright Now`, `At Last`, `Come On Over Baby (All I Want is You)', 'So Emotional', 'Contigo en la Distancia', 'What A Girl Wants', 'Genie in a Bottle', 'Climb Every Mountain', 'Christmas Time', 'Falsas Esperanzas', 'Reflection', 'I Turn You On', 'Merry Christmas Baby' en 'Have Yourself a Merry Little Christmas'. Uitsluitend relevant voor de onvoorwaardelijke fans van Aquilera. Het scenario is van Ken Ehrlich.

Ed

1996 | Familiefilm, Sportfilm, Komedie

Verenigde Staten 1996. Familiefilm van Bill Couturié. Met o.a. Matthew LeBlanc, Jayne Brook, Bill Cobbs, Jack Warden en Jay Caputo.

Matt LeBlanc (Lost in space) als honkbalspeler Jack Cooper, die kamer moet delen met de nieuwe aanwinst van het team, de chimpansee Ed. Slappe familiekomedie die in '97 bij de Razzie Awards werd genomineerd voor slechtste film, 'worst screen couple' en slechtste script. De prijzen gingen dat jaar overigens op alle drie de fronten naar Striptease.

Comic Book Confidential

1988 | Documentaire, Experimenteel

Verenigde Staten 1988. Documentaire van Ron Mann. Met o.a. William M. Gaines, Jack Kirby, Will Eisner, Al Feldstein en Harvey Kurtzman.

VV.

Candy Mountain

1987 | Muziek, Drama

Zwitserland/Frankrijk/Canada 1987. Muziek van Robert Frank en Rudy Wurlitzer. Met o.a. Kevin J. O'Connor, Harris Yulin, Tom Waits, Bulle Ogier en Roberts Blossom.

John (O`Connor), een jonge werkloze popster, krijgt de opdracht de mysterieuze Elmore Silk (Yulin) te gaan zoeken, die al twintig jaar wordt vermist. Hij was de beroemdste gitaarbouwer ter wereld. In werkelijkheid gaat het om een soort parodie en een afstandelijke satire op de veel gemaakte 'road movie', voortgekomen uit de tijdgeest van 1968 met als thema de zwerftocht van de hoofdpersoon. Ongelijkmatige maar over het algemeen vindingrijke scènes met vele knipogen naar de cinefielen, een onderhoudend tempo en een bitterzoete schets van mensen aan de zelfkant van het bestaan. Een intrigerende samenwerking tussen fotograaf/cineast Frank en scenarioschrijver Wurlitzer met een bont gezelschap van muzikanten en acteurs. Deze voor het merendeel Frans-Zwitserse produktie is in Canada opgenomen, met mooie romantische en realistische landschapsbeelden van Pio Corradi en een grotendeels Angelsaksische casting. Scenario van Rudy Wurlitzer.

Energy and How to Get It

1981 | Drama, Documentaire, Experimenteel

Verenigde Staten 1981. Drama van Robert Frank. Met o.a. William Burroughs, R. Dowdy, Rudy Wurlitzer, Robert Golka en Agnes Moon.

Een uitvinder, die failliet gegaan is experimenteert verder in een hangar in de woestijn. Een landloper meent dat hij gek is. Drama en documentaire opnames wisselen elkaar af voorzien van een onjheilspellende commentaarstem, die afkomstig is van een kunstenaar gespeeld door regisseur Frank zelf. Voor liefhebbers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dr. John op televisie komt.

Reageer