Vibeke Løkkeberg is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

Tears of Gaza

2010 |

Noorwegen 2010. Vibeke Løkkeberg.

In Tears of Gaza toont Løkkeberg de gevolgen van de Israëlische bombardementen op Gaza van december 2008 en januari 2009, aan de hand van de lotgevallen van drie kinderen. De gruwelen van de oorlog worden onbarmhartig getoond.

Hud

1986 | Drama

Noorwegen 1986. Drama van Vibeke Løkkeberg. Met o.a. Vibeke Løkkeberg, Keve Hjelm, Per Oscarsson, Elizabeth Granneman en Terence Stamp.

L[KL23]kkeberg wordt door haar incestueuze stiefvader seksueel misbruikt voor de ogen van haar doofstomme dochtertje. Is het meisje het produkt van de stiefvader of van haar liaison met een Engelse beeldhouwer (Stamp)? Voor de vrouw kan worden uitgehuwelijkt, wordt zij verkracht door haar aanstaande, een lokale notabele. Met een keukenmes doodt zij de 'verkeerde man'. Een melodrama gesitueerd rond de eeuwwisseling aan de ruwe Noorse Noordzeekust. De mannen lijken allemaal beesten, de vrouwen seksuele slavinnen. Een technisch en artistiek bevredigende film van en met Løkkeberg die internationale bekendheid kreeg door KAMILLA.

Kamilla

1981 | Familiefilm

Noorwegen 1981. Familiefilm van Vibeke Løkkeberg. Met o.a. Nina Knapskog, Vibeke Løkkeberg, Helge Jordal, Kenneth Johansen en Karin Zetlitz Haerem.

De vlot vertelde maar schrijnende belevenissen van de zeven-jarige Knapskog. Het pijnlijkst: de ouders die alleen maar ruzie maken. Haar toevlucht is de geheime wereld die zij deelt met een jongetje. Knapskog levert een opmerkelijke prestatie en de film steekt niet ongunstig af bij L'ARGENT DE POCHE en JEUX INTERDITS.

Ȧpenbaringen

1977 | Drama

Noorwegen 1977. Drama van Vibeke Løkkeberg. Met o.a. Marie Takvam, Wilfred Breistrand, Bonne Gauguin, Wilhelm Lund en Vibeke Løkkeberg.

Intelligent geschreven dramatische film met Takvam als een 50-jarige huisvrouw die zich sociaal nutteloos voelt en in een persoonlijke crisis terechtkomt. Dankzij haar man vindt ze een job, maar ze mislukt daarin. Ze volgt dan een kuur in een hotel en door haar vriendschap met een jong koppel herwint ze haar levenskracht. Ze keert terug naar huis, en treft haar man dan aan met een andere vrouw.

Elsk meg bort

1971 | Romantiek

Noorwegen 1971. Romantiek van Ragnar Lasse. Met o.a. Yvonne Ingdal, Ole Jorgen Nilsen, Per Oscarsson, Bonne Gauguin en Per Tofte.

Een jong meisje en haar minnaar zoeken en vinden elkaar en zichzelf in een verblindend, haast surrealistisch en psychedelisch zomerlandschap. Hermetische inhoud, en ondanks wat retorische dialogen goed voor een Zilveren Beer op het Festival van Berlijn 1971 voor het subtiele camerawerk, dat in hoge mate 'esthetisch' is bedoeld.

Obsessions

1969 | Thriller

Nederland/Duitsland 1969. Thriller van Pim de la Parra. Met o.a. Dieter Geissler, Alexandra Stewart, Tom van Beek, Donald Jones en Marijke Boonstra.

Vakkundige thriller (Martin Scorsese werkte zelfs mee aan het scenario) met helaas zwak acteerwerk. Een student en zijn journalistieke vriendin proberen te achterhalen wat er voor geheimzinnigs op een Amsterdams kamertje gebeurt. Het schokkende slot is een verrassing. Met Duits kapitaal gemaakt.