Arnoldo Foà: cast.
Er zijn 26 films gevonden.

Excellent Cadavers

1999 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten​/​​Italië 1999. Drama van Ricky Tognazzi. Met o.a. Chazz Palminteri, F. Murray Abraham, Anna Galiena, Andy Luotto en Lina Sastri.

L' Arbitro

1974 | Komedie

Italië 1974. Komedie van Luigi Filipo D' Amico. Met o.a. Lando Buzzanca, Joan Collins, Martine Brochard, Arnoldo Foà en Silvia Monti.

Een voetbalscheidsrechter is zo gek is van zijn sport dat hij zijn huwelijk verwaarloost. Uiteindelijk dreigt zijn vrouw hem te verlaten. Hij ontmoet een journaliste, waarop zijn privé- leven in een crisis raakt. Deze middelmatige komedie wordt er door Buzzanca enigszins bovenop geholpen.

Il domestico

1974 | Erotiek, Komedie

Italië 1974. Erotiek van Luigi F. D'Amico. Met o.a. Lando Buzzanca, Martine Brochard en Arnoldo Foà.

Sekskomedie, die gered wordt door goede en komische akteerprestaties. Mager verhaaltje over een knecht die alles kan en die werkt voor een vroeger nogal flirt-grage jongedame, die de arme man behoorlijk in moeilijkheden brengt. Sommige scènes hebben een bijzonder komische werking.

Causa di divorzio

1972 | Komedie, Drama

Duitsland​/​​Italië 1972. Komedie van Marcello Fondato. Met o.a. Senta Berger, Catherine Spaak, Gastone Moschin, Enrico Montesano en Mario Banfi.

Een plattelandsplaats raakt na de installatie van een grote fabriek in snel tempo beheerst door de wetten van de consumptiemaatschappij. Een jongeman die niet op de fabriek werkt, verdeelt zijn aandacht tussen twee vrouwen, waarvan de één haar natuurlijke spontaniteit heeft bewaard en de ander zich geheel richt op het produktieproces. Als hij de tweede verlaat voor de eerste, dwingt het huishoudbudget haar dezelfde kant op. De regie verwaarloost de maatschappelijke satire voor partnerruil en liefdescomplicaties, die door de actrices aantrekkelijk worden ingevuld, maar verder dan de buitenkant komt de film niet.

La cinque giornate di Milano

1970 | Historische film, Avonturenfilm

Italië 1970. Historische film van Leandro Castellani. Met o.a. Ugo Pagliai, Arnoldo Foà, Raoul Grassilli, Fosco Giachetti en Franca Nuti.

Mini-serie in vijf afleveringen, goed geproduceerd en prachtig gespeeld. De geschiedenis wordt geen geweld aangedaan in dit historisch drama over de vijf cruciale dagen in Milaan in de tijd van de Oostenrijks-Hongaarse dubbelmonarchie. Wenen, maart 1848: de eerste tekenen van rebellie dwingen Metternich (Giachetti) de diplomaat Alexander von Hubner (Pagliai) naar Milaan te sturen als gezant van de keizer. Von Hubner ontmoet de burgemeester van Milaan en verschillende patriotten. Op 18 maart 1848 openen de troepen van maarschalk Radetzky het vuur op de opstandelingen. Die bestormen het hoofdbureau van politie en laten het kruithuis in de lucht vliegen. Von Hubner besluit naar Wenen terug te keren en de Oostenrijks-Hongaarse troepen van Radetzky maken zich op om Milaan te verruilen voor een ander strijdtoneel.

Totò story

1968 | Documentaire, Komedie

Italië 1968. Documentaire van Mario Mattoli en Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Peppino De Filippo, Arnoldo Tieri, Dorian Gray en Aldo Fabrizi.

Deze bloemlezing over de grote Napolitaanse komiek kwam tot stand nadat hij in 1967 op 69-jarige leeftijd gestorven was en wordt kort ingeleid door zijn oude collega Mario Castellani. Verschillende fragmenten uit films, zoals TOTÒ SCEICCO, LA BANDA DEGLI ONESTI, TOTÒ, PEPPINO E I FUORILEGGE en TOTOTRUFFA '62, laten zien hoe de excentriciteit en de scherpzinnigheid van deze man hem tot de meest geliefde en populaire komiek van Italië maken, zelfs na zijn dood.

Le mie prigioni

1967 | Biografie, Historische film

Italië 1967. Biografie van Sandro Bolchi. Met o.a. Raoul Grassilli, Cesare Polacco, Tino Carraro, Gigliola Cinquetti en Arnoldo Foà.

Een fraaie televisieserie in vier delen van elk een uur over de schrijver Silvio Pellico, uitstekend gespeeld door Grassilli. Milaan, oktober 1820. De schrijver en patriot Pellico wordt gearresteerd in het huis van een graaf, naar Veneti[KA3]e gebracht, ruw ondervraagd en in de gevangenis gegooid. Hij weet met andere patriotten te ontsnappen en ze verstoppen zich in het fort van Spielberg in Tsjechoslowakije. In augustus 1830 verleent de keizer hem gratie en hij gaat terug naar Itali[KA3]e met de patriotten Andrea Tonelli (Delle Piane) en Piero Maroncelli (Carlini). In Mantua scheiden hun wegen en Pellico gaat naar Milaan. Op de grens van Piemonte en Lombardije wordt hij gevangen genomen door paramilitaire politie en naar Novara gebracht. In 1832 schrijft hij Le Mie prigioni. De spelers zijn om van te smullen, stuk voor stuk.

Il figlio di Cleopatra

1964 | Avonturenfilm, Drama

Italië 1964. Avonturenfilm van Ferdinando Baldi. Met o.a. Mark Damon, Scilla Gabel, Arnoldo Foà, Alberto Lupo en Arnoldo Foa.

Spektakelfilm van dertien-in-een-dozijn met een paar goede gevechtssc[KA2]enes. Het verhaal speelt ten tijde van de Romeinse keizer Octavius. Egypte wordt wreed onderdrukt door de corrupte gouverneur Petronio. De rechten van het volk worden verdedigd door El Kebir (Damon), een dappere krijger uit een nomadenstam, die in werkelijkheid de zoon is van Julius Cesar en Cleopatra. Werd op locatie in de Egyptische woestijn gedraaid.

La Congiura dei Borgia

1963 | Avonturenfilm, Historische film, Romantiek

Italië 1963. Avonturenfilm van Antonio Rascioppi. Met o.a. Frank Latimore, Constance Smith, Howard Duff, Jocelyn Lane en Alberto Farnese.

Lucretia Borgia dringt zich vermomd op aan een rokkenjager die bevriend is met hertog die de macht van de Borgia's omver wil werpen. Niet aflatende amoureuze interesses doen hem de opdracht verwaarlozen, maar het verdrag dat hij te pakken moet krijgen, wordt opgevreten door een geit. Historische avonturenfilm - met door Hollywood afgedankte acteurs - onderscheidde zich binnen dit genre door het accent op galante avonturen die het resultaat doen lijken op een operette zonder zang. Verrassing werkt nu niet meer, zodat een matig onderhoudende, matig pikante kostuumkomedie overbleef.

I Sette folgori di Assur

1962 | Avonturenfilm

Italië 1962. Avonturenfilm van Silvio Amadio. Met o.a. Howard Duff, Jocelyn Lane, Luciano Martin, Giancarlo Sbragia en Arnoldo Foà.

Twee broers zijn de vorsten van de steden Babylon en Ninivé en worden verliefd op het zelfde meisje. Een ambitieuze generaal wakkert de jaloezie en rivaliteit aan en veroorzaakt een oorlog tussen de beide steden. Een over Babylon afgeroepen vloek heeft de overstroming van de Tigris tot gevolg, waarbij de vorst en zijn geliefde omkomen. Een hechter scenario dan gewoonlijk, maar spel, regie en decors zijn primitief en doorzichtig. De zondvloed is echter overtuigend in beeld gebracht.

I Tartari

1961 | Avonturenfilm, Historische film, Drama, Actiefilm

Italië 1961. Avonturenfilm van Richard Thorpe en Ferdinando Baldi. Met o.a. Victor Mature, Orson Welles, Liana Orfei, Folco Lulli en Arnoldo Foà.

Tartaren verhinderen de vrije doorgang aan Vikingen over de Wolga. De Vikingen weigeren steun aan de Tartaren in hun strijd tegen de Slaven, wat resulteert in valstrikken en gijzelingen over en weer die in bloedige wraak beslecht worden. Deze +spektakelfilm heeft een scenario als een simpel stripverhaal, maar is met geroutineerde vaart in beeld gebracht. De acteurs - Welles in de eerste plaats - doen maar wat. Scenario van Domenico Salvi, Sabatino Ciuffini, Oreste Palella, Mario Frattini en Ambrogio Molteni. Camerawerk van Amerigo Gengarelli.

Cinque ore in contanti

1961 |

Italië 1961. Mario Zampi. Met o.a. Arnoldo Foà, Cyd Charisse, Vittorio Caprioli, Ernie Kovacs en George Sanders.

Een medewerker van een begrafenisondernemenr weet met zijn gladde charmes de weduwen te troosten, niet uit sympathie, maar om zijn eigen behoeften te bevredigen en hen hun geld afhandig te maken. Goed gespeeld, met subtiele humor.

Salambo

1959 | Avonturenfilm, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1959. Avonturenfilm van Sergio Grieco. Met o.a. Jeanne Valerie, Jacques Sernas, Edmund Purdom, Riccardo Garrone en Arnoldo Foà.

Huurtroepen die door het stadsbestuur van Carthago worden opgelicht, komen in opstand. De stad lijkt machteloos tegenover een aanval van barbaren, die door de stedelingen tòch verslagen worden. Een legeraanvoerder, die op de priesteres van de oorlogsgodin verliefd is geworden, krijgt gratie, terwijl de corrupte intriganten ontmaskerd worden. Flauberts historische roman werd uitgebeend tot het stramien voor een kleurrijk, hoewel doorzichtig geënsceneerd, spektakel dat maar net boven de middelmaat van het genre uitstijgt.

Les Canailles

1959 | Drama, Misdaad

Italië​/​​Frankrijk 1959. Drama van Maurice Labro. Met o.a. Marina Vlady, Robert Hossein, Philippe Clay, Scilla Gabel en Claire Maurier.

Werknemer van Amerikaans persbureau in Rome moet dochter van de baas ontvangen; de vrouw gedraagt zich echter merkwaardig en verdwijnt mysterieus, zodat hij tegen politieverdenking in op onderzoek uitgaat. Italiaanse onderwereld lijkt er mee gemoeid, maar uiteindelijk blijkt jaloerse stiefmoeder verantwoordelijk. Verward misdaadverhaal kreeg in beeld een zekere sfeer door Italiaanse locaties, terwijl acteurs spanning suggereren die door scenario niet wordt gesteund.

Difende il mio amore

1956 | Drama

Frankrijk​/​​Italië 1956. Drama van Vincent Sherman. Met o.a. Martine Carol, Gabriele Ferzetti, Vittorio Gassman, Charles Vanel en Giorgia Moll.

Een sentatie-journalist rakelt een oud schandaal op met het doel de oplage van zijn krant te vergroten. Een secretaresse werd verdacht van medeplichtigheid aan de moord die haar werkgever op zijn vrouw pleegde. De inmiddels getrouwde vrouw had vóór haar huwelijk al een dochter waarvan nu geïnsinueerd wordt dat de moordenaar de vader is. De hoofdredacteur grijpt tegen zijn 'eigen' journalist in om de reputatie en de rust van het gezin te redden. Ondanks de uit Hollywood geïmporteerde regisseur en de sterke rolbezetting is deze aanklacht tegen de gele pers te melodramatisch aangedikt om echt te kunnen overtuigen. Fraai contrasterende rollen van Gassman als de journalist en Vanel als de redacteur. De voorspelbare rechtbankscènes doen echter het effect daarvan verzanden.

Non c'è amore piu grande

1955 | Drama

Italië 1955. Drama van Giorgio Bianchi. Met o.a. Antonella Lualdi, Franco Interlenghi, Gino Cervi, Luciana Angiolillo en Arnoldo Foà.

Ondanks het verzet van de vader van de jongen trouwen studenten, wanneer het meisje zwanger is. Ze krijgt een miskraam en zal geen andere kinderen kunnen krijgen. Ze adopteert een baby die ze voor haar eigen kind laat doorgaan. Als ze daarmee gechanteerd wordt, keert haar berouwvolle schoonvader de zaak ten goede. Deze smartlap in de Italiaanse traditie kreeg een beter en frisser acteren dan in het genre gebruikelijk was, zonder de dramatische clichés te vernieuwen.

Destinazione provarolo

1955 |

Italië 1955. Domenico Paolella. Met o.a. Totò, Tina Pica, Paola Stoppa, Nino Besozzi en Marisa Merlini.

Totò is een spoorwegemploye met 46 jaar trouwe dienst op een hoofdstation in veraf gelegen vallei en hij hoopt op een promotie. Hij heeft nog best ambitie, maar hij is niet in staat zich aan de nieuwe fascistische normen aan te passen. Net als er zich de juiste gelegenheid voordoet om zijn promotie binnen te halen, raakt hij bekneld tussen de wederzijdse bedriegelijke arglistige spelletjes van de politieke jongens en de fascisten en zijn kansen verschrompelen. Een behoorlijk satire over politieke corruptie en bedrog, waar de gewone man altijd het slachtoffer van is.

La Mano dello straniero

1954 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië 1954. Thriller van Mario Soldati. Met o.a. Trevor Howard, Alida Valli, Richard Basehart, Richard O'Sullivan en Eduardo Ciannelli.

Een door communistische spionnen in Venetië ontvoerde Britse officier van de geheime dienst wordt opgespoord door zijn daar schoolgaande zoon. Deze onderhoudende en goed geacteerde thriller was voor schrijver Graham Greene zèlf de meest bevredigende verfilming van zijn werk, hoewel de suspense soms inzakt. De aanwezigheid van Howard en Valli wekt associaties met THE THIRD MAN, maar die vergelijking valt tamelijk nadelig uit.

Il Cardinale Lambertini

1954 | Romantiek, Drama, Historische film

Italië 1954. Romantiek van Giorgio Pastina. Met o.a. Gino Cervi, Nadia Grey, Arnoldo Foà en Sergio Tofano.

Een verrukkelijk verhaal en heerlijk spel maken dit tot een meeslepende film. In 1739 rukken Spaanse troepen onder de hertog van Montimar de stad Bologna binnen. De hertog dingt bij gravin Isabella Pietramellara om de hand van haar dochter Maria. Maar Maria is in het geheim verliefd op de knecht van kardinaal Lambertini en het paar vlucht. De kardinaal vindt een veilig plekje voor hen in het kasteel van graaf Davia. Ook weet hij de Spanjaarden en de mannen van Davia zover te krijgen dat ze de wapens neerleggen.

Sang et lumière

1953 | Drama

Spanje​/​​Frankrijk​/​​Italië 1953. Drama van Georges Rouquier. Met o.a. Daniel Gélin, Zsa Zsa Gabor, Henri Vilbert, Arnoldo Foà en Christine Carère.

Na een slecht seizoen wil een stierenvechter zich uit de arena terug trekken, maar zijn manager en zijn op luxe gestelde maîtresse intrigeren zo dat hij nog een seizoen moet doorgaan dat hem na aanvankelijk succes fataal zal worden. Eigenlijk een combinatie van, ook wat kwaliteit betreft, zeer verschillende films, een indringende en boeiend in elkaar gezette documentaire en een clichématig en slecht gespeeld drama, waartoe de regisseur qua produktie verplicht werd. Gabor maakt elke opname waarin ze voorkomt, belachelijk.

Lucrèce Borgia

1953 | Drama, Historische film, Erotiek

Italië​/​​Frankrijk 1953. Drama van Christian-Jaque. Met o.a. Martine Carol, Pedro Armendáriz, Massimo Serato, Valentine Tessier en Arnoldo Foà.

Cesare Borgia huwelijkt zijn zuster Lucretia uit en laat haar huwelijken ontbinden in dienst van zijn politieke intriges. Zij troost zich met talrijke minnaars van wie er een zich ontpopt als hertog van Aragon en met wie ze van haar broer moet trouwen. Deze ontdekt wat voor spel er met hem wordt gespeeld, maar vergeeft zijn vrouw. Zijn zwager laat hem echter vermoorden. De film neemt een loopje met de geschiedenis en flatteert Lucretia ten behoeve van het ster-imago van Carol die zowel in en uit bed mooi is om naar te kijken, maar geen enkele emotie weet te suggereren. Misschien dat haar tegenspelers daarom dubbelop acteren.

Amore rosso

1952 | Drama, Romantiek

Italië 1952. Drama van Aldo Vergano. Met o.a. Massimo Serato, Marina Berti, Walter Chiari en Arnoldo Foà.

Dit tragische drama over liefde, haat, jaloezie en eer speelt zich in Zuid-Italië af. De film is indrukwekkend en heeft een goede cast die voortreffelijke acteerprestaties levert onder de leiding van regisseur Vergano. Het verhaal gaat over de liefde van twee mannen voor een vrouw en speelt zich af tijdens de fascistische periode waarin schermutselingen plaats vinden tussen fascistische soldaten en boeren die zich in de bergen verborgen houden en vechten. Deze film zit boordevol wraak en verraad, en eindigt in een tragedie.

Bellezze in bicicletta

1951 | Komedie

Italië 1951. Komedie van Carlo Campogalliani. Met o.a. Silvana Pampanini, Delia Scala, Arnoldo Tieri, Renato Rascel en Peppino De Filippo.

Rare en kinderachtige film over twee danseressen die in Milaan op de bus stappen en aan een reis beginnen die op de fiets eindigt. Niet veel bijzonders, afgezien van de twee bevallige actrices.

Totò sceicco

1950 | Komedie

Italië 1950. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Totò, Tamara Lees, Arnoldo Tieri, Arnoldo Foà en Carlo Croccolo.

Totò is butler van een adellijke familie, en moet zijn jonge meester volgen naar Afrika om dienst te nemen in het Vreemdelingenlegioen. Door een misverstand komt hij bij Marokkaanse rebellen terecht. Een lachwekkende film en dat was ook de bedoeling.

O sole mio

1945 | Oorlogsfilm, Muziek

Italië 1945. Oorlogsfilm van Giacomo Gentilomo. Met o.a. Tito Gobbi, Adriana Benetti, Carlo Ninchi, Vera Carmi en Ernesto Almirante.

Een operazanger die deel uitmaakt van een verzetsgroep, geeft tijdens radiouitzendingen boodschappen in code door. De directrice van dit station geeft partizanen aan - behalve de zanger - en merkt dan dat ze ook haar eigen broer verraden heeft. Een merkwaardige combinatie van verzetsdrama - gesitueerd tijdens de slag om Napels - en zangfilm. De heldenrol stijgt boven de acteervermogens van Gobbi uit, maar hij krijgt uitstekend de gelegenheid om een aantal aria's en uiteraard de titelmelodie te laten klinken.

Ettore Fieramosca

1938 | Historische film, Avonturenfilm

Italië 1938. Historische film van Alessandro Blasetti. Met o.a. Gino Cervi, Elisa Cegani, Mario Ferrari, Andrea Checchi en Arnoldo Foà.

De film is gebaseerd op het boek van Massim d'Azeglio en behandelt een boeiende periode uit de Italiaanse geschiedenis; het betreft de heldendaden en grote liefdes van ridder Fieramosca, die de Franse en Spaanse binnendringers bevocht, die Italië introkken vanaf de Alpen om gebied te veroveren. Een fraai episch schouwspel met goede rollen en een bekwame regie.