Maureen McElheron is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Hair High

2004 | Animatie, Komedie, Horror

Verenigde Staten 2004. Animatie van Bill Plympton. Met o.a. Eric Gilliland, Sarah Silverman, Dermot Mulroney, Beverly D'Angelo en David Carradine.

Een verliefd stelletje dat elkaars hoofd doormidden zoent. Een onbestorven weduwe die wordt gespietst op een klif door de boegspriet van een zeilschip aan de einder. Een man die in zijn pierenbadje wordt verorberd door een haai. Allemaal animatiefilmpjes ontsproten uit het brein van Bill Plympton, één van de bekendste animatiekunstenaars waar nauwelijks iemand van heeft gehoord. In zijn 'gothic highschool lachfilm' Hair High figureren twee dode tieners in verregaande staat van ontbinding op een schoolfeest om hun plaaggeesten te treiteren. Duur, lang en grappig - deels in tegenstelling tot Plymptons eigen dogma 'short, cheap & funny'.

I Married a Strange Person

1998 | Animatie, Komedie, Musical

Verenigde Staten 1998. Animatie van Bill Plympton.

Plympton geniet de reputatie als maker van tekenfilms voor volwassenen, die zich onderscheiden door een surrealistische stijl, die bij het belachelijke af is, maar gekenmerkt wordt door een gekruide humor. Ze bereiken snel de cultstatus. Deze avondvullende film is idioot en gaat over een pasgetrouwde man die door een ongeluk over bovennatuurlijke vermogens beschikt. Alles wat in zijn bizarre fantasie opwelt, wordt werkelijkheid. Dit leidt tot vreemde gedaanteverwisselingen, als hij de liefde bedrijft met zijn vrouw die bijgevolg met stomheid geslagen is. Uiteindelijk zit een machtige rijkaard onze held achterna om deze paranormale begaafdheden in zijn bezit te verkrijgen. Plympton tracteert de kijker op een aantal verrassende beelden: de vreemdste gedaanteveranderingen en stripachtige seks en dito geweld, soms heel wild, maar nooit gemeen of sadomasochistisch. De ouderwets klinkende muziek is geruststellend bedoeld, maar het zou ons verwonderen als ouders met hun kinderen zouden gaan kijken. Wie een goed verhaal verwacht of personages met duidelijke contouren, komt bedrogen uit. Het scenario is van regisseur Plympton. Het camerawerk is van John Donnelly. Met in de originele versie de stemmen van: Charis Michelsen, Tom Larson, Richard Spore, Toni Rossi, J.B. Adams, John Russo, Max Brandt, Ruth Ray, Chris Cooke and Etta Valeska. Ondanks onze kritiek meervoudig bekroond, maar dat zegt toch niet alles. Ook de leden van de jury komen tot merkwaardige oordelen.

The Tune

1992 | Animatie, Komedie, Musical, Familiefilm

Verenigde Staten 1992. Animatie van Bill Plympton.

VVIn de originele versie met de stemmen van Daniel Nieden, Maureen McElheron, Marty Nelson, Emily Bindiger, Chris Hoffman, Jimmy Ceribello, Ned Reynolds, Jeff Knight, Jennifer Senko.