Wilson Grey

Acteur

Wilson Grey is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

A dança dos benecos

1986 | Fantasy, Familiefilm

Brazilië 1986. Fantasy van Helvécio Ratton. Met o.a. Wilson Grey, Kimura Schettino, Cinthia Vieira, Ezequias Marques en Divana Brandao.

Een groep tovenaars trekt door het land om hun toneelspel op te voeren. Aan het eind van hun optreden verkopen ze een wonderbalsem dat hen tenslotte in een hele reeks avonturen doet belanden. Deze eerste Braziliaanse speelfilm die gemaakt werd met behulp van marionetten, zit boordevol fantasie en humor.

O Segredo da Mumia

1981 | Horror

Brazilië 1981. Horror van Ivan Cardoso. Met o.a. Wilson Grey, Anselmo Vasconcellos, Clarice Piovesan, Tania Boscoli en Regina Casé.

Kolderieke parodie op de klassieke Amerikaanse horrorfilms van de jaren `30 en `40, met als rode draad een tot leven gewekte eeuwenoude Egyptische mummie. De opnameperiode van dit speelfilmdebuut besloeg (wegens geldgebrek) verscheidene jaren, resulterend in een volstrekt willekeurige afwisseling van kleuren- en zwart/wit-fragmenten.

Jorden er flad

1976 | Historische film

Denemarken/Brazilië 1976. Historische film van Henrik Stangerup. Met o.a. Fausto Wolff, Wilson Grey, Fabio Camargo, Gloria Cristal en Lucio Mello Kohler.

Een Portugese prelaat maakt in het 17e-eeuws Brazilië, door zijn schijnbare kennis van het Latijn, goede sier bij de snobistische kolonialisten. Zo ook een jongeman die in Europa aan de universiteit heeft gestudeerd en de baanbrekende theorie meebrengt dat de aarde rond is, waardoor hij uit de gemeenschap wordt gestoten. Het toneelstuk Erasmus Montanus van de 'Deense Molière', Ludwig Holberg, werd in Brazilië met lokale acteurs verfilmd, maar de barokke overvloedigheid van cast en aankleding harmonieert slecht met de kille filmvorm, waarbij het toegevoegd vervreemdingseffect van de commentaar gevende Harlekijn misplaatst is. De satire verliest al te snel zijn kruit, zodat alleen een prentenboek overblijft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Wilson Grey op televisie komt.

Reageer