Anne Even: productie.
Er zijn 3 films gevonden.

Schlafkrankheit

2011 | Drama

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Nederland 2011. Drama van Ulrich Köhler. Met o.a. Pierre Bokma, Jean-Christophe Folly, Jenny Schily, Hippolyte Girardot en Sava Lolov.

Dokter Velten (Bokma) werkt al een tijd in Kameroen, waar hij onder andere een uitbraak van de slaapziekte onder controle probeert te krijgen. Zijn vrouw en dochter willen graag dat hij met hen teruggaat naar Duitsland, maar Velten blijft liever in Afrika, waar hij zich aardig weet te redden. In elk geval beter dan WHO-dokter Nzila (Folly), die vanuit Europa op bezoek komt. Interessante film over de complexe problematiek van voormalige koloniën in Afrika. Regisseur Köhler baseerde de film deels op zijn eigen jeugd als kind van ontwikkelingswerkers in Zaïre.

So glücklich war ich noch nie

2009 | Drama

Duitsland 2009. Drama van Alexander Adolph. Met o.a. Devid Striesow, Nadja Uhl, Jörg Schüttauf en Elisabeth Trissenaar.

Misdaadkomedies over oplichters gaan gewoonlijk over de pret van de geslaagde poets. So glücklich slaat een onbetreden pad in door de zwendelaar (Striesow) te portretteren als iemand die alles riskeert voor autonoom geluk. Hier is de zwendelaar een dromer, met een gedroomde vrouw (Uhl) als muze en als sirene. Ooit ontmoette hij haar in het voorbijgaan en jaren later ziet hij haar weer, nu als prostituee. De truc is om zichzelf én om haar te bevrijden. Regisseur en scenarist Adolph (1965) debuteerde in 2006 met de documentaire Die Hochstapler (De oplichters), een film over vier beroepsoplichters en hun slachtoffers.

Sreda

1997 | Documentaire, Drama

Rusland 1997. Documentaire van Victor Kossakovsky.

ëAcht mensen gingen om onduidelijke redenen naar Vladivostok. Drie naar Tsjaad. Eentje naar New York en een ander naar Duitsland. Twee sneuvelden in Afghanistan en twee stierven een natuurlijke dood. Een misdroeg zich in het leger en verdween voor twee jaar in een strafkamp. De anderen (50 mannen en 51 vrouwen) zijn allemaal opgespoord en benaderd voor de documentaire.´ Bovenstaande is een fragment uit de documentaire `Sreda´, van de Russische filmer Viktor Kossakovsky. De documentaire volgt de levens van een groep Russen uit St. Petersburg, die allemaal op precies dezelfde dag geboren zijn als hun stadgenoot Kossakovsky. Op de festivals draaide de film als `Wednesday´ of `Wednesday 19.7.61´, zodat we mogen aannemen dat de filmmaker 36 jaar geleden het licht zag op woensdag de 19de juli. Kossakovsky en de leeftijdgenoten in de film zijn in zekere zin Ruslands lost generation. Geboren en getogen in het communistische St. Petersburg (toen nog Leningrad), in een tijd dat alles misschien minder, maar in ieder geval toch duidelijk en overzichtelijk was. Na de perestrojka en het ineenstorten van het sovjetimperium nam wel de vrijheid toe, maar ook de chaos en de richtingloosheid.