Alfonso Mejía

Acteur

Alfonso Mejía is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Serenata en noche de luna

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Alberto Vázquez, Teresa Velázquez, Alfonso Mejía en Gina Romand.

Een jongen gaat naar de universiteit, maar al zijn studiegenoten laten hem links liggen, omdat hij uit een rijke familie komt. Geleidelijk en met veel moeite raakt hij met alle studenten bevriend. De hoofdrol in deze typische studentenkomedie wordt gespeeld door de zanger Vázquez. Het bekende stramien, veel liedjes en hier en daar een flirt.

Río Hondo

1965 | Western

Mexico 1965. Western van Rogelio A. González. Met o.a. Carlos Cortez, Elsa Cárdenas, Alfonso Mejía en Alfredo Leal.

Een voormalige revolverheld moet het opnemen tegen een vroegere kameraad uit het leger. Deze is namelijk van plan het dorp Río Hondo aan te vallen. Deze film was de eerste van een nieuw genre in de Mexicaanse film, waarin men probeert de typische 'cool' van de Amerikaanse westerns te imiteren. Het resultaat is een slechte en trage film.

Siempre hay un mañana

1961 | Biografie

Mexico 1961. Biografie van Miguel Morayta. Met o.a. Joaquín Cordero, Julio Alemán, Elvira Quintana en Alfonso Mejía.

Het leven van de Noordamerikaanse priester Lambert, die besluit gedurende enkele jaren een voetbalelftal van een instituut te leiden. Overdreven melodramatisch; gesitueerd in de sportwereld. Ook bekend als LA VIDA DEL PADRE LAMBERT.

Los falsos héroes

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Carlos Toussaint. Met o.a. Evangelina Elizondo, Alfonso Mejía, Sergio Jurado en Erna Martha Bauman.

Een jongeman, die beschermd wordt door een rijke dame van twijfelachtige reputatie, heeft een gemakkelijk leven. Uiteindelijk stemt hij toe mee te doen aan een bankoverval. Een soepele film met goede decors.

Jóvenes y bellas

1961 | Komedie, Musical

Mexico 1961. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Gastón Santos, María Eugenia San Martín, Alfonso Mejía en María Duval.

Een paar jonge meisjes worden door hun ouders naar het platteland gestuurd, waar zij moeten leren goede huisvrouwen te worden. Daar ontvangen zij de welbekende lessen van wilde, edelmoedige, gezonde en sterke jongens. Een flater van formaat.

Mañana serán hombres

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Jorge Martínez de Hoyos, Alfonso Mejía, Silvia Fournier en María Eugenia San Martín.

Een jonge regisseur haalt tijdens het opnemen van een film over opstandelingen zijn eigen ervaringen met de acteurs en de fictie van de film door elkaar. Een zeldzaam knoeierig en grotesk melodrama over de jeugd, die hier als idioot (de opstandelingen) of als fantastisch (de brave studenten en gezagsgetrouwen) bestempeld wordt. Het geheel is een moralistisch betoog.

El Hombre de la ametralladora

1960 | Misdaad, Drama

Mexico 1960. Misdaad van Chano Urueta. Met o.a. Fernando Casanova, Silvia Fournier, Alfonso Mejía en Rafael Bertrand.

De directrice van een kleuterschool wordt met drie van de aan haar toevertrouwde kinderen ontvoerd. Haar verloofde heeft alles gezien, maar wordt op weg naar het politiebureau aangereden door een auto. Het plot is niet slecht uitgewerkt, maar de vertolking en de decors zijn erg zwak.

Puños de roca

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Rafael Baledón. Met o.a. Rafael Bertrand, Olivia Michel, Alfonso Mejía en Pedro de Aguillón.

Door toedoen van een bende veedieven raken Comanches en Sioux met elkaar in conflict, totdat twee ontdekkingsreizigers, 'Puños de Roca' en zijn makker, zich aansluiten bij de Amerikaanse cavallerie. Een film gemaakt met een absoluut minimum aan middelen en kwaliteit, hoewel de schmink van Olivia Michel Zsa Zsa Gabor jaloers zou maken.

La Edad de la tentación

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Gastón Santos, Mapita Cortés, Alfonso Mejía en Fernando Luján.

De wederwaardigheden van verschillende jongeren van goeden huize die verslaafd zijn aan drugs. Tamelijk ridicuul; het lijkt een verzameling opvoedkundige lessen.

Los olvidados

1950 | Drama, Experimenteel

Mexico 1950. Drama van Luis Buñuel. Met o.a. Alfonso Mejía, Alfonso Mejia, Alfonso Meija, Roberto Cobo en Estela Inda.

Pedro en Jaibo leven in een achterbuurt van Mexico City en maken deel uit van een bende. Ze proberen onder meer een blinde straatmuzikant te beroven. Pedro; die gefascineerd wordt door Jaibo maar tevens bang voor hem is; is er getuige van dat Jaibo een moord pleegt. Later verraadt Pedro Jaibo; die zijn vriend vervolgens te pakken neemt. Intussen maakt de politie jacht op Jaibo. Klassieker van Bunuel; die herinnert aan het Italiaanse neo-realisme

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alfonso Mejía op televisie komt.

Reageer