Salvador Wood is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

L'impure

1992 | Romantiek, Drama

Frankrijk 1992. Romantiek van Paul Vecchiali. Met o.a. Marianne Basler, Françoise Lebrun, Ian Stuart Ireland, Agnès Seelinger en Amadeus August.

Parijs 1933. Basler is mannequin bij een bekende mode- ontwerpster. Ze is een onafhankelijke, cynische jonge vrouw zonder illusies. Tijdens een modeshow in Longchamp ontmoet ze de rijke Engelsman Ireland, met wie ze een verhouding begint. Uit hun relatie wordt een zoontje geboren. Een jaar later ontdekt Basler vlekken op haar huid. Een arts stelt melaatsheid vast. Hij raadt haar een behandeling aan in een lepra-kolonie op de Fiji- eilanden. Groots aangepakt romantisch drama over een individualistische vrouw die door haar ziekte de ingetogenheid van het leven leert kennen. Driestuiver-bewerking (met groot budget: opgenomen op Cuba) van de roman van Guy des Cars, door Jacques Espagne en Vecchiali. Het camerawerk van Roger Dorieux is spectaculairder dan het verhaal.

La gran rebelión

1986 | Historische film

Cuba 1986. Historische film van Jorge Fuentes. Met o.a. Pedro Rentería, Reinaldo Miravalles, Salvador Wood en Enrique Santiesteban.

Het ontstaan, de ontwikkeling en de consolidatie van het Rebellenleger wordt belicht door een echte persoonlijkheid uit de geschiedenis van Cuba: zijn deelname aan de guerrillastrijd in het Sierra Maestra gebergte tot zijn aandeel als internationalist in Angola en Ethiopië. Hoewel van historisch belang ontbreekt echter de verhaalkracht.

La segunda hora de Esteban Zayas

1984 | Drama

Cuba 1984. Drama van Manuel Pérez Paredes. Met o.a. Mario Balmaseda, Diana Rosa Suárez, Salvador Wood en Susana Pérez.

De tegenstrijdigheden van Esteban Zayas, een in zichzelf gekeerde man die probeert buiten de politieke gebeurtenissen te blijven en denkt dat elke inspanning om sociale hervormingen door te voeren, tot mislukken gedoemd is. Een middelmatige en beschouwelijke film, geschreven door de regisseur zelf.

Jíbaro

1984 | Drama

Cuba 1984. Drama van Daniel Díaz Torres. Met o.a. Salvador Wood, René de la Cruz, Adolfo Llauradó en Ana Viña.

Aan de vooravond van de Cubaanse revolutie neemt een boer die bekend staat om zijn ervaring in de jacht op wilde honden ('jíbaros'), door een woordenwisseling met een vriend afstand van de op til zijnde sociale veranderingen in zijn omgeving. Als er in de buurt een contra-revolutie uitbreekt zal hij toch snel een besluit moeten nemen. De weinig boeiende debuutfilm van Dìaz Torres.

El brigadista

1977 | Drama

Cuba 1977. Drama van Octavio Cortázar. Met o.a. Salvador Wood, Patricio Wood, René de la Cruz en Luis Alberto Ramírez.

Deze film gaat over één van de duizenden jongeren die in 1961 het platteland van Cuba introkken om analfabeten te leren lezen en schrijven. Een film zonder franje film die echter niet geheel verstoken is van een zekere dosis poëzie en spiritualiteit. Het debuut van de maker, dat bekend werd in Berlijn.

Ustedes tienen la palabra

1973 | Drama

Cuba 1973. Drama van Manuel Octavio Gómez. Met o.a. Luis Alberto Ramírez, Salvador Wood, Omar Valdés en Idalia Anreus.

In 1967 breekt er brand uit op een staatslandgoed. Dit gaat gepaard met een groot verlies van zowel geld als mensenlevens. Vier personen, die goede bekenden zijn van de vorige eigenaar van het gebied, worden berecht. Boeiende film die aan kwaliteit moet inboeten door een gebrekkige regie en te veel dialogen.

La muerte de un burócrata

1966 | Komedie

Cuba 1966. Komedie van Tomás Gutiérrez Alea. Met o.a. Salvador Wood, Silvia Planas, Manuel Estanillo, Gaspar De Santelices en Carlos Ruiz De La Tejero.

Een arbeider komt om bij een ongeval op het werk en wordt schielings begraven, inclusief zijn arbeidskaart. Als zijn weduwe haar uitkering wil regelen, vraagt men haar om dit bewijs. Haar neef komt in ernstige moeilijkheden als hij probeert het document terug te krijgen. Vrolijke satire op de bureaucratie van het communistische arbeidersparadijs, Cuba, aangevuld met galgehumor, al is die soms wel heel erg plat; vernuftig uitgevoerd.