John Neschling is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Kiss of the Spider Woman

1985 | Drama

Brazilië/Verenigde Staten 1985. Drama van Hector Babenco. Met o.a. William Hurt, Raul Julia, Sonia Braga, José Lewgoy en Nuno Leal Maia.

Hurt en Julia brengen in deze op het boek van Manuel Puig gebaseerde film twee indrukwekkende vertolkingen op het doek. De film gaat over twee celgenoten in een Zuidamerikaanse gevangenis, Hurt, die een homofiel speelt, en Julia, een politiek gevangene. Om de tijd te doden fantaseert Hurt speelfilms. Deze scènes zijn door regisseur Babenco in een schitterende Hollywoodstijl verfilmd, en illustreren het wederzijdse begrip dat de gevangenen voor elkaar krijgen. Hurt kreeg terecht een Oscar. Script van Leonard Schrader.

Pixote a lei do mais fraco

1981 | Misdaad, Drama

Brazilië 1981. Misdaad van Hector Babenco. Met o.a. Fernando Ramos da Silva, Marilia Pera, Jorge Juliano, Gilberto Moura en Jose Nilson dos Santos.

Grimmig drama over een tienjarig straatjongetje uit Sao Paulo dat leeft als een volwassen crimineel. Prostitutie, moord, hij draait zijn hand er niet voor om. Eén moment van geborgenheid is Pixote in deze van ellende vergeven film gegund: na een vuurgevecht kruipt hij dicht tegen hoer Pera aan, om zich vervolgens als een baby door haar te laten troosten. Derde film van Hector Babenco, na The Kiss of the Spiderwoman en Ironweed. Hoofdrolspeler Da Silva werd acht jaar na de opnamen door de politie doodgeschoten. (KT)

Gaijin-Caminos da liberdade

1979 | Historische film

Brazilië 1979. Historische film van Tizuka Yamasaki. Met o.a. Kyoko Tsukamoto, Antônio Fagundes, Jiro Kawarasaki, Gianfrancesco Guarnieri en Alvaro Freire.

1908, Japan is in oorlog met Rusland en heeft bovendien te kampen met een zware economische crisis. De film verhaalt de lotgevallen van Titoe, haar man Yamada, haar broer en een vriend, die zoals duizenden anderen, hun heil zoeken in Brazilië waar de realiteit heel wat anders is dan de beloften gedaan door de officiële instanties. Scenario van Jorge Duran en de regisseur. Camerawerk van Edgar Moura.