Mohamed Habib Attia

Regisseur, Producer

Mohamed Habib Attia is regisseur en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Hedi

2016 | Drama

Tunesië/België/Frankrijk 2016. Drama van Mohamed Habib Attia. Met o.a. Majd Mastoura, Rym Ben Messaoud en Sabah Bouzouita.

Tunesische twintiger Hedi woont bij zijn moeder en heeft een degelijke baan als vertegenwoordiger. Hij staat op het punt een gearrangeerd huwelijk aan te gaan met een al even degelijk meisje, met wie hij al jaren stiekem afspreekt maar nog nooit heeft gezoend. Dan ontmoet hij op zakenreis de extraverte danseres Rym, die zijn wereld op de kop zet. Sympathiek regiedebuut geeft een boeiend beeld van modern Tunesië (vlak na de Jasmijnrevolutie), maar heeft een wel erg passieve hoofdpersoon. Geproduceerd door de gebroeders Dardenne, wier invloed zichtbaar is in toon en camerawerk.

Laila’s Birthday

2008 | Drama

Palau/Tunesië/Nederland 2008. Drama van Rashid Masharawi. Met o.a. Mohammed Bakri, Areen Omari, Nour Zoubi en Saleh Bakri.

Abu Laila is taxichauffeur in de Palestijnse bezette gebieden, maar gaat regelmatig naar het ministerie om te zien hoe het gaat met zijn aanvraag om zijn werkelijke beroep weer uit te kunnen oefenen, eigenlijk is hij rechter. Het kernthema van regisseur Masharawi, geboren in een vluchtelingenkamp in de Gaza-strook, is het alledaagse leven onder de Israëlische bezetter. Hij houdt een lichte toets, mede dankzij zijn hoofdrolspeler Bakri als de stoïcijnse Abu, die vastbesloten is zich niet van zijn pad te laten afleiden, maar onvermijdelijk betrokken raakt. Jammer genoeg krijgt de film gaandeweg iets voorspelbaars,

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mohamed Habib Attia op televisie komt.

Reageer