Thierry Lounas

Scenarist, Producer

Thierry Lounas is scenarist en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

La mort de Louis XIV

2016 | Biografie, Drama, Historische film

Frankrijk/Spanje/Portugal 2016. Biografie van Albert Serra. Met o.a. Jean-Pierre Léaud, Patrick d'Assumçao, Mark Susini en Bernard Belin.

Historisch drama over de laatste dagen van koning Louis XIV, beter bekend als de Zonnekoning. Verfilming van het boek 'Mémoires' van Louis de Rouvroy, hertog van Saint-Simon en auteur van deze omvangrijke geschiedenis van het Franse hof.

Pasolini

2014 | Biografie, Drama

Frankrijk/België/Italië 2014. Biografie van Abel Ferrara. Met o.a. Willem Dafoe, Adriana Asti, Ninetto Davoli, Maria de Medeiros en Riccardo Scamarcio.

Abel Ferrara (Bad Lieutenant) brengt een avant-gardistische hommage aan de revolutionaire cineast Pier Paolo Pasolini. Hij toont de laatste dagen van de regisseur, tussen de afronding van diens controversiële Saló o le 120 giornate di Sodoma en zijn vroege dood, en wisselt dat af met drie verfilmde scènes van Porno-Teo-Kolossal, het nooit voltooide project van Pasolini. Ondanks een wat rommelige opzet levert het een intrigerend portret op, waarbij de nodige voorkennis van Pasoloni en zijn werk wel vereist is.

Mange tes morts

2014 | Drama

Frankrijk 2014. Drama van Jean-Charles Hue. Met o.a. Jason François, Frédéric Dorkel en Michael Dauber.

Echte broers en echte zigeuners spelen de hoofdrollen in dit Noord-Franse noodlotsdrama, dat de oerelementen van licht, spanning en beweging gebruikt voor niks minder dan een 21ste-eeuwse Europese western die in razende vaart richting de afgrond dendert. Naast de lichamen die voortdurend over het scherm bewegen en de grote en harde woorden die vallen, bedoeld om het leven zelf te overweldigen, is Mange tes morts heel erg een film over mythes. Over verheerlijken wat niet meer is. Proust op anabolen.

Story of My Death

2013 | Drama

Spanje/Frankrijk 2013. Drama van Albert Serra. Met o.a. Vicenç Altaió, Clara Visa en Noelia Rodenas.

Aan het eind van zijn leven reist Casanova vanuit zijn gerieflijke kasteel door noordelijk Europa en uiteindelijk naar de Karpaten, waar hij Dracula ontmoet. Tussendoor zijn er filosofische bespiegelingen over de overgang van Renaissance naar Romantiek. Fraai vormgegeven kostuumdrama van provocateur Serra. Winnaar van de Gouden Luipaard in Locarno.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thierry Lounas op televisie komt.

Reageer