Giuseppe Orlandini: regie.
Er zijn 7 films gevonden.

Continuavano a chiamarli... er piú er meno

1972 | Komedie

Italië 1972. Komedie van Giuseppe Orlandini. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Didi Perego en Enrico Luzi.

Een slechte film, waarin de komieken Franchi en Ingrassia twee Sicilianen spelen die in het begin van deze eeuw verzeild raken in Trastevere, de oude wijk van Rome. De inwoners zijn daar zeer bedreven met messen en erg snel aangetast in hun eer. Ons komisch duo komt natuurlijk in allerlei hachelijke situaties terecht met zijn domme streken en flaters.

Il clan dei due borsalini

1971 | Komedie

Italië 1971. Komedie van Giuseppe Orlandini. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Isabella Biagini.

Leerlingen van een school voor dieven bereiden zich voor op hun eindexamen, maar hun leraar belandt in de nor nadat twee sukkels een mislukte overval hebben gepleegd op een juwelier. Een zo nu en dan grappige klucht.

I due maggiolini più matti del mondo

1970 | Komedie, Familiefilm

Italië 1970. Komedie van Giuseppe Orlandini. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Fiorenzo Fiorentini, Gia Sandri en Katia Cristine.

Ditmaal gaan Franco en Ciccio een weekeindje vissen. De beide komieken krijgen het onderweg naar zee al zwaar te verduren. Eerst zijn er problemen met de verkeerspolitie en later met een stel hippies die ze een lift hebben gegeven. Ze rijden bijna hun eigen strandhuis omver. Met hulp van de sterke arm raken ze de hippies kwijt, waarna ze maar besluiten naar huis terug te gaan. Helaas, daar is inmiddels een groep ontsnapte gevangenen neergestreken. Een leuke film als je met het hele gezin eens flink wilt lachen.

I Due crociati

1969 | Komedie

Italië 1969. Komedie van Giuseppe Orlandini. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Janet Agren, Fiorenzo Fiorentini en Nino Fuscagni.

De burggraaf van Braghelunghe huurt Franco, een korporaal, in om zijn onderdanen ervan te overtuigen belasting af te dragen. Deze rebelleren echter en ruïneren het tweetal. De twee domkoppen besluiten de edelman Goffredo di Buglione te volgen, en raken nog verder in de penarie. Franchi en Ingrassi zijn komisch, maar het verhaal is zwak.

Due vigili

1968 | Misdaad, Komedie

Italië 1968. Misdaad van Giuseppe Orlandini. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Umberto D'Orsi.

Een komedie met het duo Franchi en Ingrassia, populair in Italië in de jaren zestig. Ze spelen twee ijverige politieagenten die denken dat ze een belangrijke minister naar de luchthaven begeleiden, terwijl ze in werkelijkheid een dief bij zijn ontsnapping helpen. Ze doen al het mogelijke, met lachwekkende gevolgen, om de dief te vangen en zich te rehabiliteren. Redelijk grappig, maar zeer overdreven geacteerd.

La Pupa

1963 | Komedie

Italië 1963. Komedie van Giuseppe Orlandini. Met o.a. Michèle Mercier, Ettore Manni, Rossella Como, Riccardo Garrone en Lia Zopelli.

Na de dood van een bordeelhoudster ontstaan strijd en speculaties om haar nalatenschap, waarbij aan het licht komt dat de hele mannelijke bevolking van het dorp tot de clientèle behoorde.Een ogenschijnlijk naïef, populair hoertje bemachtigt het pand en maakt er met een getemde aanbidder een hotel van. Deze rumoerige en langgerekte komedie wil de dubbele moraal op de hak nemen, maar doet dat met de meest afgezaagde grappen. Ondanks het gegeven een nogal brave film, waarbij het de regisseur aan vakbekwaamheid ontbreekt.

Tutti innamorati

1959 | Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1959. Komedie van Giuseppe Orlandini. Met o.a. Jacqueline Sassard, Marcello Mastroianni, Gabriele Ferzetti, Marisa Merlini en Nando Bruno.

De relatie tussen oude schoolvrienden - twee mannen, één vrouw - wordt beslissend beïnvloed door een jong meisje dat haar zinnen heeft gezet op één van de makkers, die dan zijn invloed ook gebruikt om de andere twee na jaren eindelijk bij elkaar te brengen. De innemende komedie - bedacht en gesuperviseerd door de in 'vriendschapsfilms' gespecialiseerde Franco Rossi - heeft treffende rollen van Sassard als de doortastende jongedame en vooral van Merlini als de bijna-oude vrijster wier geduld opraakt. In de weinig doortastende regie zijn Mastroianni en Ferzetti te voorspelbaar in hun eeuwige onvolwassenheid.