Johan Kaart (1897-1976): cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Adieu Filippi

1968 | Misdaad, Drama

België 1968. Misdaad van Rik Kuypers. Met o.a. Wies Andersen, Benny Scheffer, Sylvia Bakker, Robert Marcel en Alberto Althoff Jr.

Naar een al niet erg bijzondere roman van Bianca Geyselen, een zeer onbekende schrijfster overigens. De aan het bespottelijke grenzende geschiedenis van een verliefde clown en moordenaar, die de dubbelganger van degene die hij per ongeluk heeft gedood tegenkomt, en verteerd door wroeging en drank sterft. Met de film, die zich hoofdzakelijk in de tent van circus Boltini afspeelt, is het erger gesteld. Beelden van de voorstelling zijn ingelast in het sentimentele verhaaltje, maar niet zoals het hoort. Het ergste is echter, dat er in zwartwit is opgenomen. Kortom, een ramp! Voeg daaraan toe dat deze film een Franse titel heeft, drie producenten telt, respectievelijk afkomstig uit Wallonië, Brussel en Nederland, en dat er Vlaams in wordt gesproken. De reactie van het Franstalige publiek laat zich raden.

Rififi in Amsterdam

1962 | Misdaad, Thriller

Nederland 1962. Misdaad van John Korporaal. Met o.a. Maxim Hamel, Fien Berghegge, Johan Kaart, Rijk de Gooyer en Jan Blaaser.

Wat een aardige, sfeervolle misdaadfilm had kunnen zijn, werd onder druk van producent J. M. Landré een commercieel broddelwerkje. Jammer, want er werd soms best aardig geacteerd. Naar W.H. van Eemlandts boek Schatgravers aan de Amstel over een ex-gevangene die nu na zoveel jaar ongezien zijn buit van toen probeert op te graven.

Kleren maken de man

1957 | Komedie

Nederland 1957. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Johan Kaart, Kees Brusse, Rijk de Gooyer, Andrea Domburg en Annet Nieuwenhuijzen.

Een geflopte film van de Duitse regisseur Jacoby, de tweede film van het in 1956 opgerichte Productiefonds en aanleiding voor enkele critici om een open brief te plaatsen met de vraag 'Moet uitgerekend een Nederlandse film de smaak van de bioscoopganger bederven?'. Nu weer aardig om alle bekende gezichten te zien.

Ciske de Rat

1955 | Komedie, Drama, Familiefilm

Nederland 1955. Komedie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Kees Brusse, Lies Franken, Dick van der Velde, Jenny van Maerlant en Bob de Vries.

Piet Bakker`s populaire gelijknamige boek, een volksdrama over het straatjongetje Ciske (Van der Velde) wiens vader zeeman (De Vries) is, en wiens losbollige moeder (Van Maerlant) niet bepaald het toonbeeld van burgerlijk fatsoen is, werd door Staudte dramatisch zwaar aangezet. Kees Brusse als begrijpende onderwijzer Bruis is met al z`n goede acteerwerk echter niet in staat de show te stelen van de jeugdige Van der Velde. Staudte kreeg in Veneti[KA3]e voor deze versie de Zilveren Beer voor de Beste Regie. Zie ook CISKE - EIN KIND BRAUCHT LIEBE (1955), die Staudte tegelijkertijd draaide met gedeeltelijk dezelfde rolverdeling. Van der velde werd in die versie vervangen door Johan Valk. In 1984 is er een nieuwe versie gemaakt door Guido Pieters met het zangertje van het levenslied Danny de Munk in de hoofdrol. Het scenario is van regisseur Staudte. Het camerawerk is van Prosper Dekeukelaire. Mono.

Sterren Stralen Overal

1953 | Drama

Nederland 1953. Drama van Gerard Rutten en Piet Muyselaar. Met o.a. Willy Walden, Kitty Janssen, Johan Kaart, Guus Oster en Edwin Rutten.

Een alleraardigst, maar ozo braaf dramaatje over een gezin dat emigratie-plannen verwezenlijkt. Brave ensceneringen en brave regie doen het knappe, soms verrassende acteerwerk opvallen. Een huzarenstukje voor die tijd in Nederland, ook al omdat de spruitjesgeur afwezig bleef. Ruttens film zorgde ongewild door het onderwerp voor een 'doorbraak' in christelijke kring in culturele zin: de discussies over 'het verderfelijke bioscoopbezoek' laaiden hoog op.

Een Koninkrijk voor een Huis

1949 | Komedie

Nederland​/​​Duitsland 1949. Komedie van Jaap Speyer. Met o.a. Annie van Duyn, Rob de Vries, Heintje Davids, Tilly Perin-Bouwmeester en Johan Kaart.

Rob de Vries in een sympathiek speelfilmdebuut toont in deze nogal platvloerse klucht over de naoorlogse woningnood een uitstekende filmpersoonlijkheid te zijn.

Kermisgasten

1936 | Komedie

Nederland 1936. Komedie van Jaap Speyer. Met o.a. Henriëtte Davids, Johan Kaart, Fientje Berghegge, Matthieu van Eysden en Harry Boda.

Een klucht in de traditie van de Jordaanfilms. Interessant doordat Corrie Vonk en Wim Kan er als jonge artiesten in te zien zijn. Davids, Kaart en Berghegge komen als kermisartiesten op straat te staan, nadat hun baas Van Eysden failliet raakte, waarna Poons en Elsensohn als detectives het drietal als inbrekers proberen te ontmaskeren.

't Was Eén April

1936 | Komedie

Nederland 1936. Komedie van Jacques van Tol en Douglas Sirk. Met o.a. Johan Kaart, Jopie Koopman, Tilly Perin-Bouwmeester, Cissy van Bennekom en Herman Tholen.

Het bekende spel van vergissingen in het verhaal van de rijkgeworden bakker die een 'baron' met alle mogelijke strijkages ontvangt. Een in Duitsland opgenomen Nederlandse film, waarvan de Duitse versie heet APRIL-APRIL, scène voor scène opgenomen, met Duitse spelers die telkens de Nederlandse voor de camera aflosten.

De Vier Mullers

1935 | Komedie

Nederland 1935. Komedie van Rudolph Meinert en Rudolf Meinert. Met o.a. Johan Kaart, Johan Heesters, Cissy van Bennekom, Tilly Perin-Bouwmeester en Adolf Bouwmeester.

Een in de Weense studio's opgenomen klucht naar een toneelstuk dat met Cor Ruys, Louis de Bree, Lili Bouwmeester en Wim Kan groot succes had als jiddische volksklucht, maar het als film in de Nederlandse bioscopen minder goed deed. De oorspronkelijke Oostenrijkse versie heette ALLES FŸR DIE FIRMA.

De Familie van mijn Vrouw

1935 | Komedie

Nederland 1935. Komedie van Jaap Speyer. Met o.a. Loesje Bouwmeester, Tilly Perin-Bouwmeester, Johan Kaart, Cruys Voorbergh en Cissy van Bennekom.

Verfilming van het boulevardstuk 'Een huis vol herrie' met de welbekende reeks vergissingen die de ene echtelijke verwikkeling na de andere uitlokken.

De Big van het Regiment

1935 | Komedie, Muziek

Nederland 1935. Komedie van Max Nosseck en Jan Teunissen. Met o.a. Fien de la Mar, Jopie Koopman, Johan Kaart, Frits van Dongen en Henriëtte Davids.

Verfilming van het boek van Mr. A. Roothaert [KL]Spionage in het Veldleger[KLE] met de bekende grollen en het rammelende scenario, waardoor dit genre films bij de critici in zulke slechte aarde viel, met veel liedjes van Hans May en Max Tak. Debuut voor acteur Frits van Dongen die later in Amerikaanse films als Philip Dorn (o.a. in TARZAN'S SECRET TREASURE) een 'heavy' speelde. Soldaten aan de Belgische grens ontfermen zich over een weeskind dat vervolgens door een spion wordt ontvoerd terwijl de compagnie een schaatsrevue bijwoont.

De Jantjes

1934 | Komedie, Drama, Musical

Nederland 1934. Komedie van Jaap Speyer. Met o.a. Fien de la Mar, Willy Castello, Johan Kaart, Jan van Ees en Louis Davids.

Deze musical van Nederlandse bodem naar een populair volksstuk van Herman Bouber had als een van de eerste Nederlandse geluidsfilms een ongekend succes in de bioscopen en er werden maar liefst twaalf kopieën uitgebracht. Het was de tweede Jantjes-verfilming: Nederlandse filmpionier Maurits Binger had in 1922 al een zwijgende versie verfilmd. Het liedje 'Omdat ik zoveel van je hou' van Poons en Heintje Davids werd een hit. De critici waren destijds niet erg onder de indruk, maar De Jantjes is natuurlijk wel een mooi stuk vaderlandse filmhistorie.

Malle gevallen

1934 | Komedie, Musical, Romantiek

Nederland 1934. Komedie van Jaap Speyer. Met o.a. Johan Kaart, Louis Borel, Annie van Duyn, Enny Meunier en Roland Varno.

Kluchtwerk met zang onder regie van de Duits-Nederlandse Jaap Speyer. Een mager scenario van Hans Martin naar zijn eigen boek, maar het grote publiek amuseerde zich kostelijk. Borel en Kaart hadden leuke rollen.