Maria Frau

Acteur

Maria Frau is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Vous pigez

1955 | Actiefilm, Thriller

Frankrijk/Italië 1955. Actiefilm van Pierre Chevalier. Met o.a. Eddie Constantine, Maria Frau, François Perrot, Yorick Royan en Michel Etcheverry.

Lemmy Caution komt in Italië een professor te hulp op wiens uitvinding een gangsterbende het heeft voorzien. Behalve dat hij de zaak tot klaarheid weet te brengen, adopteert hij ook nog een klein weesmeisje. Het scenario is beter en met meer humor uitgewerkt dan veel latere Constantine-avonturen, maar de regie blijft matig.

Stella di Rio

1955 | Avonturenfilm

Duitsland/Italië 1955. Avonturenfilm van Kurt Neumann. Met o.a. Maria Frau, Franco Andrei en Folco Lulli.

Vincente (Andrei) is een non-conformist en goudzoeker, die een enorme diamant vindt op het land van de machtige en slechte Don Felipe (Lulli). De twee worden met elkaar geconfronteerd vanwege de diamant en ook door hun liefde voor de beeldschone Chiquita (Frau). Deze film, opgenomen in Zuid-Amerika, is zwak geregisseerd en het spel is niet veel beter.

La porta dei sogni

1955 | Drama, Familiefilm

Italië 1955. Drama van Angelo D'Alessandro. Met o.a. Maria Frau, Eloisa Cianni en Luciano Tajoli.

In een Italiaanse provinciestad wil een aantal jonge mensen uit hun gewone, eentonige bestaan ontsnappen. Interessant verhaal over de rusteloze jeugd die op zoek is naar opwinding en vermaak. Totdat sommigen van hen ook daar weer dodelijk door verveeld raken. Plichtmatig acteerwerk. De regie kan ermee door, maar daarmee is ook alles gezegd.

Totò all'inferno

1954 | Komedie, Fantasy

Italië 1954. Komedie van Camillo Mastrocinque. Met o.a. Totò, Franca Faldini, Maria Frau en Nerio Bernardi.

Antonio Marchi (Tot[KA2]o) probeert op allerlei manieren zelfmoord te plegen, maar alles mislukt. Tot hij per ongeluk in de rivier valt en verdrinkt. Hij belandt in de hel, waar hij Cleopatra (Maria Frau) terug ziet, op wie hij in een vorig leven, Als Marcus Antonius, verliefd was. Hun hartstocht laait weer op, zeer tot ongenoegen van de jaloerse Duivel (Bernardi), die geen concurrentie duldt. De arme Antonio weet aan de wraak van de Duivel te ontkomen en vlucht terug naar de aarde, maar de Duivel weet hem te vangen en sleept hem voor het gerecht. Om zichzelf te verdedigen vertelt Antonio daar zijn onfortuinlijke laatste leven op aarde. Bijzonder aardig en onderhoudend.

J'avais sept filles

1954 | Komedie

Italië/Frankrijk 1954. Komedie van Jean Boyer. Met o.a. Maurice Chevalier, Delia Scala, Colette Ripert, Maria Frau en Paolo Stoppa.

Een werkloos balletgroepje aan de Côte d'Azur dringt bij een rijke, bejaarde bon vivant binnen en geeft zich voor zijn onwettige dochters uit. Hij trapt er even in, maar bezorgt ze toch een engagement bij een door hem zelf gefinancierde revue. De matte regie en het onvoldoende acteren van de 'dochters' worden maar net gecompenseerd door het spel van Chevalier als de oude schuinsmarcheerder.

Sul ponte dei sospiri

1952 | Drama

Italië 1952. Drama van Antonio Leonviola. Met o.a. Frank Latimore, Maria Frau, Massimo Girotti, Françoise Rosay en Luciana Vedovella.

Een 17e-eeuwse legerofficier is onschuldig tot levenslang veroordeeld, terwijl de dader met zí[KA1]jn naam is opgeklommen tot inquisiteur van Venetië. Na jaren komt de dochter achter het bedrog en de identiteit van haar echte vader en weet samen met haar geliefde zijn eerherstel te bewerkstelligen. Dit historisch melodrama wordt in de gepaste stijl geacteerd, maar is nogal slordig vorm gegeven en steunt voor uitleg van alle intriges overmatig op de dialoog.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Frau op televisie komt.

Reageer