Jean-Michel Noiret

Acteur

Jean-Michel Noiret is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Picture Perfect

1991 | Thriller

Canada/Frankrijk 1991. Thriller van Jean-Claude Missiaen. Met o.a. Catherine Wilkening, Mark Hamill, Jean-Pierre Malo, Michael Goldman en Jesse Joe Walsh.

Fotograaf Hamill legt in Parijs een schietpartij op de gevoelige plaat vast en raakt met mannequin Wilkening verwikkeld in een spionage-affaire. Onderhoudende, maar behoorlijke voorspelbare achtervolgings-suspense. Gary Freedman en David Preston penden het scenario in elkaar, terwijl Jean-Claude Vicquery de plaatjes schoot.

Le vagabond des mers: L'île aux perles

1990 | Thriller, Avonturenfilm

Frankrijk 1990. Thriller van José Varéla. Met o.a. Bruno Wolkowitch, Beppe Chierici, Jean-Michel Noiret en Norbert Letheule.

Een tv-film uit de serie [KL]Le vagabond des mers[KLE] waarin alleen de naam van de boot, genoemd naar de kapitein, L[KA1]eo (Wolkowitch), in elke aflevering terugkomt. Deze keer zijn schurken op zoek naar een schat. De come-back van deze voormalige cineast, onverwachts opgedoken uit het nietszeggende wereldje van de pornofilm, waar hij vele jaren onder het pseudoniem Billy Friedmaker verspilde, is niet opzienbarend. Een afgezaagd en matig plot, zowel wat betreft de regie als het spel, en met de dialogen is het nog erger gesteld.

Rouget le braconnier

1989 | Biografie, Drama

Frankrijk 1989. Biografie van Gilles Cousin. Met o.a. Jean-Michel Noiret, Olivia Brunaux, Nicolas Silberg, Pierre Marzin en Ginette Garin.

Louis Rouget is, in 1850, een zwervende stroper. Hij wordt op heterdaad betrapt en krijgt een zware boete opgelegd. Om deze af te lossen moet hij doorgaan met stropen: de bekende vicieuze cirkel. Opnieuw wordt hij betrapt, maar nu opent hij het vuur op twee politieagenten. Hij wordt bij verstek ter dood veroordeeld, aangezien hij zich verborgen houdt. Maar helaas voor hem verraadt een jaloerse jonge vrouw hem. Inmiddels is dit duistere type wel, ondanks zichzelf, een symbool van het verzet tegen Napoleon II geworden. Deze debuutfilm is met bescheiden middelen opgenomen maar slaagt erin zowel de sfeer, de zeden als de geest van de tijd waarin het speelt tot leven te brengen. Bovendien is het een verdienste dat jonge en onbekende acteurs voor het voetlicht zijn gehaald.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jean-Michel Noiret op televisie komt.

Reageer