Alonso Echanove

Acteur

Alonso Echanove is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Death and the Compass

1992 | Misdaad

Mexico/Verenigd Koninkrijk/Spanje/Frankrijk 1992. Misdaad van Alex Cox. Met o.a. Peter Boyle, Chris Ecclestone, Miguel Sandoval, Alonso Echanove en Mario Ivan Martinez.

In een Zuidamerikaans stadje zit politie-inspecteur Boyle met de handen in het haar omdat er rituele moorden worden gepleegd en hij niet het minste spoor vindt. Hij roept de hulp in van een jonge theoloog (Ecclestone, die drie verschillende rollen speelt), en samen zoeken en vinden zij een antwoord op een raadsel. Magisch realisme, overgoten met een sausje film noir. Deze eerste tv-film van de excentrieke regisseur Cox is surrealistisch en vaak onverklaarbaar. Beslist beter te begrijpen na lezing van het originele verhaal van Jorge Luis Borges. Leuke, soms spitsvondige visuele details. Opvallend spel van Boyle als een Einzelgänger van een smeris in driedelig maatpak.

Pueblo de Madera

1990 | Drama

Mexico/Spanje 1990. Drama van Juan Antonio De La Riva. Met o.a. Alonso Echanove, Gabriela Roel, Ignacio Gusdalupe, Ernesto Jesus en Jahir De Rubin.

Portret van documentaire-achtige precisie van de bewoners van een bergdorp in Noord-Mexico, die afhankelijk zijn van de bosbouw en een zagerij, die het hout opkoopt. De film, inclusief liefdesgeschiedenissen, hartstochten, streken en intriges, wordt gezien door de ogen van twee dertien-jarige jeugdvriendjes tijdens de zomervakantie; een van hen zal met zijn familie naar de grote stad gaan, zodat hij een verdere opleiding kan volgen, en de ander zal in de leer gaan op de houtzagerij. Derde rolprent De La Riva, die bestempeld mag worden als een 'Heimatfilm op z'n Mexicaans'. De acteurs zijn v.n.l. amateurs en dat is soms net even te duidelijk. Het scenario is van Francisco Sanchez en de regisseur. Camerawerk van Leoncio Villarias.

Mentiras piadosas

1988 | Drama

Mexico 1988. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Alonso Echanove, Delia Casanova, Ernesto Yañez, Luisa Huertas en Frenando Palavicini.

Een ploeterende huisvader (Echanova) - kruidenhandelaar, magnetiseur en koffiedikkijker uit het oude centrum van Mexico City - en zijn jeugdvriend (Ya[KA6]nez) - een homoseksuele arbeider met de bijnaam `Matilde` - willen zich zich losmaken uit hun ellendige bestaan. Samen werken ze al jaren aan een bizarre sculptuur van een een mytholgische voorstelling uit de Aztekencultuur over twee koningskinderen en hun onbeantwoorde liefde. Ze hopen hun werk aan een museum in de V.S. te verkopen om zo uit de zorgen te raken. Als ze een jonge - ongelukkig getrouwde - inspectrice (Casanova) van de volksgezondheid op de proppenkomt, meent Echanove de juiste bemiddelaarster te hebben gevonden voor de verkoop van hun werk. Hij versiert haar om haar in te palmen, maar zij worden op elkaar verliefd en ze besluiten allebei hun families te verlaten en samen te gaan wonen. Dan slaat het geluk om in schuldgevoel, wantrouwen en jaloezie, dat 'Matlilde' als derde wiel aan de wagen van nabij meemaakt. Een goede film met typisch Mexicaanse trekjes van een van de meest vooraanstaande hedendaagse regisseurs van dat land. Het scenario is van Paz Alicia Garciadiego en het camearwerk is van Angel Goded.

El costo de la vida

1988 | Drama

Mexico 1988. Drama van Rafael Montero. Met o.a. Rafael Sánchez Navarro, Alma Delfina, Alonso Echanove en Luisa Huertas.

Film over het leven van een stel uit de middenklasse dat getroffen wordt door de economische crisis. De enige keus die hen overblijft om aan hun problemen te ontsnappen, is gaan stelen. Hard beeld van de ellende die er in Mexico heerst.

Amor a la vuelta de la esquina

1986 | Drama

Mexico 1986. Drama van Alberto Cortés Calderón. Met o.a. Gabriela Roel en Alonso Echanove.

Het leven van een prostituée die verplicht is om allerlei relaties te onderhouden met allerlei mensen. Vreemde fotografie van Guillermo Navarro.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alonso Echanove op televisie komt.

Reageer