Nora Miao

1952 Acteur

Nora Miao (1952) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Bruce's Fingers

1975 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1975. Actiefilm van Chiang Hung. Met o.a. Lu Hsiao-Lung, Chan Wai-Man, Lo Lieh, Nora Miao en Rose.

Daverende gevechten rond een door Bruce Lee nagelaten manuscript met vuist- en vingertechnieken. Sublieme kung fu-film, een must voor de liefhebber. Chiang Hung regisseerde onder pseudoniem Joseph Kong.

Way of the Dragon

1972 | Misdaad, Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Misdaad van Bruce Lee. Met o.a. Bruce Lee, Chuck Norris, Nora Miao, Huang Chung-Hsin en Jon T. Benn.

Tang Lung (Lee) komt uit Hong Kong naar Rome om bevriende landgenoten te helpen, die lastig worden gevallen door de maffia. Met zijn razendsnelle vechtkunsten hakt hij de zware jongens vrij gemakkelijk in de pan, totdat hij het moet opnemen tegen de beste vechter van de gangsters, de indrukwekkende Colt (Norris). Norris was al jarenlang ongeslagen karatekampioen toen hij door Lee werd gevraagd voor diens regiedebuut. Hun spetterend gefotografeerde en gemonteerde gevecht in het Colosseum is grappig en flitsend tegelijk. Hoogtepunt uit de kungfu-filmgeschiedenis.

The Big Boss

1972 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Actiefilm van Lo Wei. Met o.a. Bruce Lee, Maria Yi Yi, Nora Miao, Tien Feng en Li Kuan.

Chen Huang-Sa komt te werken in een ijsfabriek, en wordt door koeionerende Japanse opzichters als een façade voor heroïnesmokkel gebruikt. Eersteling van Bruce Lee is een naïef werkje, maar Lee's gevechten zijn prachtig gestileerd en inmiddels klassiek.

Fist of Fury

1972 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1972. Actiefilm van Lo Wei. Met o.a. Bruce Lee, Nora Miao, Yi Yi, Tien Feng en Huang Chung-Hsin.

Vijandelijkheden tussen een Chinese en een Japanse sportschool worden door kung fu-expert Chen Chen in het voordeel van de Chinezen beslecht. Klassieke Bruce Lee-film met sublieme gevechtsfragmenten. Verregaand anti-Japans getint. In het Midden- Oosten uitgebracht als THE SCHOOL FOR CHIVALRY, in Engeland als THE IRON HAND, in Amerika als THE CHINESE CONNECTION. Miao Ker- Shiu acteert onder pseudoniem Nora Miao, Yi Yi onder pseudoniem Maria Yi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nora Miao op televisie komt.

Reageer