Mahmud Shalaby

Acteur

Mahmud Shalaby is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Bar Bahar

2016 | Drama, Romantische komedie

Israël/Frankrijk 2016. Drama van Maysaloun Hamoud. Met o.a. Mouna Hawa, Sana Jammelieh, Shaden Kanboura en Mahmud Shalaby.

Twee jonge, vrijgevochten Palestijnse vriendinnen - zeg maar gerust feestbeesten - die een appartement delen in Tel Aviv krijgen een braaf studerend conservatief nichtje te logeren. Alle drie blijken ze min of meer klem te zitten tussen twee culturen, en tussen traditionele en modernere normen. De toon van deze chickflick pendelt tussen romcom en drama, met drank, drugs, homoseksualiteit en valse vroomheid als subthema's. Een speelfilmdebuut dat in opzet wat didactisch is, maar de temperamentvolle meidenrollen redden de film.

Les hommes libres

2011 | Drama, Oorlogsfilm

Frankrijk 2011. Drama van Ismaël Ferroukhi. Met o.a. Tahar Rahim, Michael Lonsdale, Lubna Azabal, Mahmud Shalaby en Christopher Buchholz.

Coming of age-verhaal van de Marokkaans-Franse regisseur Ferroukhi gaat over de jonge Algerijnse immigrant Younes (Tahar Rahim, de hoofdrolspeler uit Un prophète), die zich in Parijs ten tijde van de Tweede Wereldoorlog ontwikkelt van opportunist via verklikker tot verzetsman. Gebaseerd op waargebeurde verhalen rond de Parijse moskee, die een bolwerk van verzetsactiviteiten was. De fictieve dramatische lijn van de film heeft af en toe te lijden onder Ferroukhi's streven naar historische accuratesse. Zo had Younes' love interest, de Algerijnse communiste Leila, meer scènes verdiend.

Jaffa

2009 |

Israël/Frankrijk/Duitsland 2009. Keren Yedaya. Met o.a. Dana Ivgy, Mahmud Shalaby en Ronit Elkabetz.

Niets is zo enerverend voor een wankel intercultureel collectief als een interculturele zwangerschap. Regisseur Yedaya ging aan de slag met dit aloude motief met de talentvolle Dana Ivgy als een jonge Joodse vrouw uit een arbeidersmilieu in Jaffa (stadsdeel van Tel Aviv) die een kind verwacht van haar Arabische vriend (Shalaby). Hardvochtige familieleden dwingen tot geheimhouding maar een tragisch voorval zet de deur open voor verzoening. Yedaya ging voor de esthetiek van een zoet melodrama waardoor het venijn mooi contrasteert. Alleen al de moeite waard vanwege de complexe moeder-dochterscènes van actrices Elkabetz en Ivgy.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mahmud Shalaby op televisie komt.

Reageer