Farid Schawki

Acteur

Farid Schawki is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Wa sakatat fe bahr el-asal

1977 | Drama

Egypte 1977. Drama van Salah Aboe Seif. Met o.a. Farid Schawki, Izzat al Alayli, Amina Rizq, Tahia Carioca en Schewikar.

Caïro 1921. In een volkswijk leidt een waterdrager met zijn zoon en zijn schoonmoeder een eenvoudig bestaan, dat evenwel wordt beheerst door de vroegtijdige dood van zijn vrouw. Met zijn vijfendertigste film is Aboe Seif erin geslaagd een geëngageerd beeld te geven van een teruggetrokken man die het waarom van de dood van zijn geliefde maar niet kan begrijpen. Het verhaal is vormgegeven door een onwerkelijk mooie fotografie. Door Egyptische critici werd deze film beschouwd als de beste van 1977.

El Fetauwa

1957 | Drama, Misdaad

Egypte 1957. Drama van Salah Aboe Seif. Met o.a. Farid Schawki, Saki Rostom, Tahia Carioca, Mimi Schakib en Taufik el Dekn.

Een arme boer komt naar Caïro en vindt daar werk op de groentemarkt. Door listen weet hij het monopolie van de marktkoning te breken en al snel neemt hij diens positie in. Met gebruikmaking van elementen uit het melodrama, de slapstick en de gangsterfilm is deze inmiddels klassiek geworden film een analyse van het kapitalistische marktmechanisme dat kan leiden tot een strijd op leven en dood. Aboe Seif behoort met Youssif Chahine tot de beste vertegenwoordigers van de Egyptische realistische traditie. USA/GB-titel: THE BOLDONE.

Sira fil wadi

1954 | Drama

Egypte 1954. Drama van Youssef Chahine. Met o.a. Omar el Sharif, Faten Hamama en Farid Schawki.

In het feodale Egypte van v[KA1]o[KA1]or Nassers revolutie helpt een landbouwdeskundige (het debuut van de piepjonge Sharif) de boeren de suikerrietoogst te verbeteren, waardoor hij in conflict komt met de grootgrondbezitter. Hierdoor wordt een opeenvolging van gewelddadige gebeurtenissen in gang gezet. Dit is de eerste film waarin de problematiek van de boeren gestalte kreeg. Chahiene's analyse van de machtsstructuren wordt verluchtigd door de liefdesgeschiedenis van de landbouwdeskundige en de dochter van de grootgrondbezitter.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Farid Schawki op televisie komt.

Reageer