Sergio Martino is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 51 films gevonden.

Padre papa

1996 | Drama

Duitsland/Italië 1996. Drama van Sergio Martino. Met o.a. Sonja Kirchberger, Grazia Cucinotta, Antonio Sabato jr, Maria Grazia Cucinotta en Sonja Kirchenberger.

The Maharaja's Daughter

1994 | Drama, Avonturenfilm

Italië/India/Verenigde Staten 1994. Drama van Burt Brinckerhoff en Sergio Martino. Met o.a. Bruce Boxleitner, Hunter Tylo, Kabir Bedi, Gerson Da Cunha en David Brandon.

De Italiaanse producenten die twintig jaar eerder al beroep deden op Boxleitner voor de succesrijke tv-serie HOW THE WEST WAS WON hebben hem gestrikt voor deze avontuurlijke soap, geschreven door het Italiaanse trio Luciano Donati, Luigi Montefiori en Marco Tocchi. Hij is een jonge (nou, ja) Canadese politie- inspecteur en zijn liefje is het titelpersonage, gespeeld door de Amerikaanse soapserie-diva Tylo. Zij is een vrouwelijke chirurg en de dochter van een zeer rijke Indiase maharadja (Da Cunha). Een andere maharadja (Bedi, ook al een veteraan van soapseries, eerder een tieneridool dankzij de Italiaanse serie SANDOKAN) laat zijn lodderoog vallen op de mooie dochter. Dan zitten we midden in de soap-opera. De mooie loot wil bij haar smeris in Canada blijven, maar zij wordt ontvoerd door de rechterhand (Brandon) van de verliefde maharadja. De politieman haast zich uiteraard naar India, samen met een vriend (Young) om zijn geliefde terug te vinden en uit de handen van de vorst te redden. Dat gebeurt natuurlijk, maar niet zonder de obligate obstakels en de nodige pech die herinneringen oproepen aan dergelijke maharadja-films uit de jaren 1930-1950. De locaties mogen er zijn, de kostuums ook, pogingen werden ondernomen om het ongeloofwaardige verteerbaar te maken met vleugjes humor, maar hierin wordt steevast gefaald. Wordt meestal in drie delen uitgezonden, maar soms ook bekort met anderhalf uur.

I Delitti privati

1993 | Mysterie, Misdaad

Italië 1993. Mysterie van Sergio Martino. Met o.a. Edwige Fenech, Ray Lovelock, Cinzia De Ponti, Manuel Bandera en Victoria Vera.

Nicole Venturi (Fenech) is een journaliste uit Frankrijk, die in het Italiaanse Lucca werkt en daar met haar dochter Sandra (Belvedere) woont. Op een dag wordt het vredige leven in Lucca door een tragisch gebeuren opgeschrikt. Een bekende confectie- ondernemer, behorende tot een zeer hoogstaande Toscaanse familie, wordt vermoord. Nicole, die tot de moord uitsluitend kleine berichten deed, Avanzano (Lovelock) en landsadvocaat Angela Castelli (Cinzia De Ponti) gaan zich ermee bezighouden. Nicole krijgt van een grote Romeinse krant de opdracht het onderzoek te volgen. Een prima produktie, wisselvallige acteerprestaties en een cast met vele welbekende Europese acteurs. Maar het ontbreekt de film aan suspense en het tempo is wat traag.

Graffiante desiderio

1993 | Thriller

Italië 1993. Thriller van Sergio Martino. Met o.a. Vittoria Belvedere, Ron Nummi, Serena Grandi, Andrea Roncato en Serena Benato.

De film speelt in de badplaats Rimini. Luigi (Nummi) is een rechtschapen jongeman, werkzaam bij een bouwonderneming. Hij ontmoet zijn lieftallige nicht Sonia (Belvedere) bij de crematie van hun grootmoeder. Zes maanden later komt Sonia zijn leven binnen en geleidelijk aan slaagt zij erin hem te verleiden. Luigi verkeert helemaal in haar ban en komt in een soort nachtmerrie terecht, net wanneer het beter gaat in zijn werk. Zij is de oorzaak van het verbreken van de verloving tussen Luigi en zijn verloofde, laat hem deelnemen aan triootjes en partnerruil, verleidt eveneens zijn baas en ruïneert zijn carrière. Luigi ontdekt dat zij schizofreen is en moordzuchtige neigingen heeft, en brengt zelfs zijn leven in gevaar. Maar door haar bezorgdheid redt de vrouw van zijn baas hem toch nog. Psycho- erotiek met slecht spel.

Un orso chiamato Arturo

1992 | Komedie

Italië 1992. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. George Segal, Carol Alt, Doris von Thury, Mattia Sbragia en Stefano Masciarelli.

George Segal speelt een Amerikaans musicus, getrouwd met een Italiaanse. Als ze niet op vakantie zijn, hangen ze met elkaar aan de telefoon. Carol Alt is een spionne à la Mata Hari. Segal heeft filmmuziek gecomponeerd en reist af naar het Filmfestival in Venetië, omdat hij genomineerd is voor een prijs. Zonder dat hij het weet raakt hij betrokken bij een spionagezaak. Hij wordt verliefd op Alt, die hem inspireert tot het schrijven van de heerlijkste muziek. George Segal ziet eruit of hij aan het eind van zijn Latijn is en zo speelt hij ook, Alt daarentegen ziet er voortreffelijk uit, maar is totaal ongeloofwaardig. Het draaiboek is van Martino en Nino Marino.

Casablanca Express

1990 | Oorlogsfilm

Italië 1990. Oorlogsfilm van Sergio Martino. Met o.a. Jason Connery, Francesco Quinn, Jinny Steffan, Manfred Lehmann en Glenn Ford.

Actie genoeg en spanning ook, al loopt het 't laatste half uur een beetje uit de hand. Connery en Quinn zijn respectievelijk Brits geheim agent en generaal in het Franse leger. Zij moeten Churchill beschermen tegen de Duitsers die hem willen kidnappen als hij in 1943 een tussenstop maakt in Marokko, op weg naar de conferentie met Roosevelt en Stalin. Wat onze helden niet weten is dat de Britse eerste minister in de Casablanca-express niet Churchill is, maar een dubbelganger. De echte Churchill neemt een andere route.

Rally

1989 | Sportfilm

Duitsland/Italië/Frankrijk/Zwitserland/Oostenrijk/Verenigd Koninkrijk 1989. Sportfilm van Sergio Martino. Met o.a. Giuliano Gemma, Eleonora Brigliadori, Lorraine De Selle, Robert Hoffmann en Hivan Desny.

Een niet meer zo jonge coureur krijgt een inzinking als zijn bijrijder sterft. Hij wil stoppen met racen, maar dankzij zijn vrienden en de liefde van een vrouw komt hij er weer bovenop en stapt hij toch weer in zijn wagen. Gemma is perfect in de hoofdrol, maar de andere spelers zijn niet allemaal even goed. Een miniserie, geproduceerd door de European Coproduction Association.

American Rickshaw

1989 | Actiefilm

Italië/Verenigde Staten 1989. Actiefilm van Sergio Martino. Met o.a. Daniel Greene, Mitch Gaylord en Donald Pleasence.

Een niet meer zo jonge coureur krijgt een inzinking als zijn bijrijder sterft. Hij wil stoppen met racen, maar dankzij zijn vrienden en de liefde van een vrouw komt hij er weer bovenop en stapt hij toch weer in zijn wagen. Gemma is perfect in de hoofdrol, maar de andere spelers zijn niet allemaal even goed. Een miniserie, geproduceerd door de European Coproduction Association.

Une Australienne à Rome

1988 | Drama, Romantiek

Italië/Frankrijk 1988. Drama van Sergio Martino. Met o.a. Nicole Kidman, Massimo Ciavarro, Lorenzo Grabau, Lara Wendel en Victoria Zinny.

Na een uitgebreide zwerftocht door Europa strijkt een Australische (Kidman) neer in Rome, waar ze de man van haar dromen meent ontmoet te hebben. Helaas slaat het noodlot toe als haar nieuwe liefde zeer zwaar gewond raakt bij een auto-ongeluk. Als hij opgenomen is voor herstel, mag zij in de ouderlijke villa logeren, waar ze de broer ontmoet. Zij wordt hopeloos verliefd op hem, terwijl hij juist op het punt staat te kiezen voor het priesterschap. Haar gelonk blijft tenslotte niet onbeantwoord en leidt tot een pijnlijke en hartverscheurende situatie als de patiënt, die permanent aan een rolstoel gekluisterd is, het ziekenhuis mag verlaten. Handig gemaakt door Martino die Kidman mede bevestigt als femme-fatale. Een smartlap van de bovenste plank.

The Opponent

1988 | Sportfilm, Actiefilm

Italië 1988. Sportfilm van Sergio Martino. Met o.a. Daniel Greene, Ernest Borgnine, Giuliano Gemma, Mary Stavin en Kelly Shaye Smith.

Slechte boksfilm, in 1987 in het Engels opgenomen in Miami en Rome. Greene, een uitdrukkingsloze stijve hark, speelt een arbeider die ervan droomt kampioen zwaargewicht te worden. Trainer Wohrman kan geen eerlijk gevecht voor hem organiseren, omdat de corrupte promotor Gemma vals wil spelen. Gemma biedt hem een eerlijk gevecht aan als Greene iets moois krijgt met de vriendin van de promotor, maar als puntje bij paaltje komt wordt hij gedwongen te verliezen. Borgnine is de nieuwe trainer. Zijn talent is aan deze film verspild.

Qualcuno pagharà

1988 | Actiefilm, Misdaad

Italië 1988. Actiefilm van Sergio Martino. Met o.a. Daniel Greene, Ernest Borgnine, Giuliano Gemma, Mary Stavin en Keely Shaye Smith.

Drie mannen in de agressieve en misdadige bokswereld van Miami vechten om aan de top te komen. Zelfs in deze onderwereld is romantiek te vinden. De magere plot is meer iets voor een misdaadserie op tv, maar de actiescènes zijn niet slecht.

Provare per credere

1987 | Komedie

Italië 1987. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Gianni Ciardo, Tini Cansino en Silvio Spaccesi.

Een jong echtpaar is niet erg gelukkig. De vrouw wil haar man verlaten, omdat ze denkt dat hij ontrouw is. Hij raakt gedeprimeerd. Een vriend wil hem opbeuren en laat hem een knappe danseres ophalen van het vliegveld. Ze wordt verliefd op hem. Drie van haar collega's mogen in zijn huis logeren. Om aan zijn schoonvader te ontsnappen, die hem de schuld geeft van het mislukte huwelijk van zijn dochter, vermomt hij zich als vrouw en wordt een van de danseressen. Hij ontdekt dat zijn vrouw een relatie heeft met zijn vriend. Een redelijk origineel verhaal, maar slecht verfilmd.

Hands of Steel

1986 | Sciencefiction, Actiefilm

Italië 1986. Sciencefiction van Martin Dolman. Met o.a. Sergio Martino, Daniel Greene, George Eastman, Janet Agren en Amy Werba.

Eeen bionische man, die de opdracht heeft een politieke moord te begaan, voert zijn opdracht niet uit met als gevolg dat zijn wrede meesters hem opjagen in een woestijn uit de toekomst. Een sf-B-film met goede actiescènes, waar de spanning ontbreekt, omdat de held eigenlijk onoverwinnelijk is. Veteraan-acteur Cassinelli stierf tijdens de produktie.

Ferragosto O.K.

1986 | Komedie

Italië 1986. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Gianni Ciaardo en Mauro Di Francesco.

Een dwaze en banale komedie met enkele hilarische momenten. Plaats van handeling is een comfortabel hotel met uitzicht op zee en een privé-strand. Elke gast heeft zijn of haar verhaal. Het doen en laten van de personages in verschillende situaties, van playboys tot een oudere dame en van een jonge tennisser tot een studiehoofd, passeert de revue. Al deze figuren en de schaars geklede en voluptueuze vrouwen kunnen dit rommelige geheel niet redden. Wordt verondersteld een komedie over de zomervakantie te zijn maar echte humor, die de film wat op had kunnen warmen, ontbreekt. Ook bekend als LOVE IN THE SUN en DES BELLES VACANCES D'AOÛT.

Mezzo destro e mezzo sinistro

1985 | Sportfilm, Komedie

Italië 1985. Sportfilm van Sergio Martino. Met o.a. Gigi Sanmarchi en Andrea Roncato.

Een film om te mijden. In de hoofdrollen treffen we het vulgaire Italiaanse komiekenpaar van de tachtiger jaren aan, dat ondersteund wordt door een stel waardeloze acteurs, die niet kunnen acteren en het vermelden niet waard zijn. Het verhaal gaat over een provinciaal voetbalteam met bescheiden ambities, dat onverwachts in een belangrijke bekercompetitie moet meedoen, maar er niet in slaagt voorbij de laatste in de classificatie te komen. Tegen alle verwachtingen lukt het de coach het team meer voldoening te bezorgen. Totaal absurde film met maar weinig grappige momenten.

Mani di Pietra

1985 | Actiefilm

Italië 1985. Actiefilm van Sergio Martino. Met o.a. Daniel Greene, John Saxon, Janet Agren en George Hilton.

Het verhaal speelt zich af in 1997 op een niet nader genoemde plaats. Een moordenaar heeft opdracht gekregen om een pacifist te doden, die vecht tegen de vervuiling en de vernietiging van de natuur en de wereld. De moordenaar doodt de pacifist uiteindelijk niet, maar redt zijn leven. Samen zoeken ze hun toevlucht in een motel dat geleid wordt door een vrouw. De moordenaar en de vrouw worden verliefd op elkaar en ze moeten het hoofd bieden aan diverse moordenaars, dieven en maniakken met de meest exotische dodelijke wapens. De film bevat veel actie met weinig inhoud.

L' Allenatore nel pallone

1985 | Komedie

Italië 1985. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Lino Banfi, Licinia Lentini, Giuliana Calandra, Camillio Milli en Gigi Sammarchi.

Een heel vreselijke film over een trainer van een stel tweederangs voetbalteams die ten koste van alles in de hoogste divisie wil komen via enkele onnozele, infantiele en stomvervelende situaties. De slechte regie, de afschuwwekkende acteerprestaties en het slechte verhaal maken deze film tot een van de slechtste uit de geschiedenis.

Due calciatori senza pallone

1985 | Komedie, Sportfilm

Italië 1985. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Gigi Sammarchi, Andrea Roncato, Paolo Rossi en Isabel Russinova.

Een flauwe film over Italiaans voetbal met een aantal voetbalsterren en sportverslaggevers in gastrollen. Het onbeduidende verhaal gaat over een waardeloos team dat constant verliest en over hun inspannigen om aan de top te komen. Door de slechte regie en het armzalige acteerwerk kan de film alleen nog dienst doen als een voorbeeld van hoe je niet moet regisseren.

Doppio misto

1985 | Erotiek, Komedie

Italië 1985. Erotiek van Sergio Martino. Met o.a. Andrea Roncato, Gigi Sammarchi, Moana Pozzi en Tini Cansino.

Twee getrouwde stellen, Carla en Emilio (Roncato en Pozzi) en Marina en Renato (Sammarchi en Cansino), zoeken onafhankelijk van elkaar een woning. Als Carla een appartement gaat bekijken ontmoet ze Renato, haar vroegere verloofde, en hun liefde krijgt een nieuwe impuls. Als Marina Emilio ontmoet, voelen ook deze twee zich tot elkaar aangetrokken. Een seks-komedie met veel naakt. Aardig om Pozzi eens in iets anders te zien dan in een pornofilm. Jammer dat het zo'n slechte film is.

Se tutto va bene siamo rovinati

1983 | Komedie

Italië 1983. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Andrea Roncato, Gigi Sammarchi, Patrizia Pellegrino en Nanda Primavera.

Gigi, een ex-psychiatrisch patiënt, ontmoet in Rome een andere voormalige patiënt, Andrea, die hem vraagt om met hem samen te wonen omdat zij iets gemeen hebben. In het huis woont ook Andrea's gespannen en strenge tante. De twee inviteren ook een jonge vrouw bij hen te wonen, die verborgen moet blijven voor de tante, waarop een situatie vol problemen ontstaat. Een absurde, waanzinnige en bepaald stupide komedie. Er wordt slecht in geacteerd, het script is verschrikkelijk en de regie erg povertjes.

Occhio malocchio prezzemolo e finocchio

1983 | Mysterie, Komedie

Italië 1983. Mysterie van Sergio Martino. Met o.a. Johnny Dorelli, Lino Banfi, Dagmar Lassander, Paola Borboni en Janet Agren.

Twee verhalen over magie en bijgeloof. Het eerste gaat over een man die ervan overtuigd is dat zijn buurman ongeluk brengt. Hij vraagt hulp aan een tovenaar. In het tweede verhaal krijgt een goochelaar bovennatuurlijke macht van een echte tovenaar dankzij de tussenkomst van een oude edelvrouwe. Een komedie vol magische gags die tamelijk grappig zijn.

Acapulco, prima spiaggia... a sinistra

1983 | Komedie, Erotiek

Italië 1983. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Gigi Sammarchi, Andrea Roncato, Simona Marchini en Serena Grandi.

Twee werkloze jongeren uit Bologna dromen van een zomer op een exotisch strand en mooie vrouwen. Door geldgebrek komen ze niet verder dan het plaatselijke strand. Een waardeloze film die slechts in en uit de kleren schietende mooie vrouwen te bieden heeft.

Ricchi, ricchissimi... praticamente in mutande

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Renato Pozzetto, Edwige Fenech, Pippo Franco en Lino Banfi.

In deze erg zwakke film vertellen drie beschuldigden over hun ellende. Weer zo'n slechte Italiaanse komedie zoals ze bij bosjes van de lopende band rollen.

Spaghetti a mezzanotta

1981 | Komedie

Italië 1981. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Lino Banfi, Barbara Bouchet en Teo Teocoli.

De protserige villa van een bekend advocaat wordt ingewijd met een feest, waarvoor de speciaal uitgenodigde gasten allen behoren tot de jetset. Geheel onverwachts verschijnt en verdwijnt er gedurende de hele avond een gewapende man die lijken voortsleept. Veel grappige en een paar ondeugende sc[KA2]enes in deze simpele en dwaze komedie. De welgevormde, fraai uitziende Bouchet is eigenlijk de enige (vleselijke) attractie van de hele film.

Cornetti alla crema

1981 | Komedie, Erotiek

Italië 1981. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Lino Banfi, Edwige Fenech en Gianni Gavina.

Een kale, dikke, ouderende kleermaker met een keurig gezinnetje ontmoet een jonge, ambitieuze zangeres en stelt zichzelf aan haar voor alsof hij vrijgezel is. Na deze eerste leugen volgen nog andere onwaarheden en uiteindelijk moet hij het toch op een akkoordje gooien met zijn vrouw en de verloofde van het meisje. Banale, platvloerse sekskomedie, waarin de Franse schoonheid Edwige Fenech niet zuinig is met haar bloot.

Zucchero, miele e peperoncino

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Lino Banfi, Edwige Fenech, Renato Pozzetto, Pippo Franco en Dagmar Lassander.

Komedie in drie episoden. De eerste gaat over een onschuldige man die wordt aangezien voor iemand die de wet ontduikt. Een aantrekkelijke journaliste ruikt een primeur en komt hem te hulp. In de tweede sketch vindt een man een baantje als serveerster door zich als vrouw te verkleden. In de laatste episode krijgt een taxichauffeur die buitengewoon gehecht is aan zijn auto, te maken met een overval en een aanstaand bruidje uit Sicilië. Tussen de overwegend flauwe scènes zitten een aantal heel aardige. De regie is zwak.

La Moglie in vacanza

1980 | Komedie, Erotiek

Italië 1980. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Edwige Fenech, Barbara Bouchet, Renzo Montagnani, Lino Banfi en Tuilio Solenghi.

Een boertige seksklucht met Montagnani als een groothandelaar in vleeswaren die zijn tijd moet verdelen tussen zijn trouwe vrouw en zijn jaloerse maîtresse. Veel heen en weer gedraaf dus, blote billen en borsten maar niets méér. Opdweilen graag. Ook bekend als L'AMANTE IN CITTA.

The island of the fishmen

1979 | Actiefilm

1979. Actiefilm van Sergio Martino.

Een boertige seksklucht met Montagnani als een groothandelaar in vleeswaren die zijn tijd moet verdelen tussen zijn trouwe vrouw en zijn jaloerse maîtresse. Veel heen en weer gedraaf dus, blote billen en borsten maar niets méér. Opdweilen graag. Ook bekend als L'AMANTE IN CITTA.

Sabato Domenica e Venerdi

1979 | Komedie

Italië 1979. Komedie van Sergio Martino, Pasquale Festa Campanile en Castellano Pipolo. Met o.a. Adriano Celentano, Lino Banfi, Edwige Fenech, Barbara Bouchet en Milena Vukotic.

Een gefilmde drieluik: op zaterdag wordt een manager verliefd op een Japanse en zondag grijpt een vrachtwagenchauffeur een mooie Siciliaanse. Op vrijdag dreigt een impresario een ballerina te verliezen. Drie verhalen over de relaties tussen mannen en vrouwen, hun dwaasheid en liefde. Zoveel regisseurs maken deze film echter ongeloofwaardig. Goede momenten, maar verder niets bijzonders.

L'isola degli uomini pesci

1979 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Italië 1979. Sciencefiction van Sergio Martino. Met o.a. Barbara Bach, Claudio Cassinelli, Richard Johnson, Joseph Cotten en Beryl Cunningham.

Een kapitein Nemo-achtige schurk aast op de schatten van Atlantis en wil ze laten opduiken door vismensen, die onder invloed van een toverdrank willoze slaven zijn geworden. Typisch Italiaanse onzin. Ook bekend als THE ISLAND OF THE FISHMEN, ISLAND OF MUTATIONS, SCREAMERS en THE FISHMEN.

Il Fiume del grande caimano

1979 | Thriller, Horror

Italië 1979. Thriller van Sergio Martino. Met o.a. Barbara Bach, Claudio Cassinelli, Richard Johnson en Mel Ferrer.

Een pas geopend exotisch vakantieoord wordt geteisterd door een reusachtige krokodil, die door de plaatselijke inboorlingen als een godheid wordt vereerd. Een traag en incompetent JAWS- plagiaat van hetzelfde team dat THE FISHMEN maakte. Ook bekend als THE GREAT ALLIGATOR.

Slave Of The Cannibal God

1978 |

1978. Sergio Martino. Met o.a. Antonio Marsina, Claudio Cassinelli, Stacy Keach en Ursula Andress.

Een pas geopend exotisch vakantieoord wordt geteisterd door een reusachtige krokodil, die door de plaatselijke inboorlingen als een godheid wordt vereerd. Een traag en incompetent JAWS- plagiaat van hetzelfde team dat THE FISHMEN maakte. Ook bekend als THE GREAT ALLIGATOR.

La Montagna del dio cannibale

1978 | Horror

Italië 1978. Horror van Sergio Martino. Met o.a. Ursula Andress, Stacy Keach, Claudio Cassinelli, Antonio Marsina en Franco Fantasia.

Een vrouw zoekt haar vermiste echtgenoot in de jungle van Nieuw-Guinea en wordt belaagd door wilde dieren en in het bijzonder door een stam kannibalen die haar al tot weduwe hebben gemaakt. De locatie-opnamen in Maleisië zijn de enige kwaliteit van deze griezelige avonturenfilm die kinderachtig zou zijn zonder de doorzichtige, maar bloederige kannibalentaferelen. Andress verliest geregeld kledingstukken, maar haar gezicht blijft in de plooi, zelfs als ze door de inboorlingen gekruisigd wordt.

Il Montagna Del Dio Cannibali

1978 | Actiefilm

Italië 1978. Actiefilm van Sergio Martino.

Een vrouw zoekt haar vermiste echtgenoot in de jungle van Nieuw-Guinea en wordt belaagd door wilde dieren en in het bijzonder door een stam kannibalen die haar al tot weduwe hebben gemaakt. De locatie-opnamen in Maleisië zijn de enige kwaliteit van deze griezelige avonturenfilm die kinderachtig zou zijn zonder de doorzichtige, maar bloederige kannibalentaferelen. Andress verliest geregeld kledingstukken, maar haar gezicht blijft in de plooi, zelfs als ze door de inboorlingen gekruisigd wordt.

Mannaja

1977 | Actiefilm, Misdaad, Western

Italië 1977. Actiefilm van Sergio Martino. Met o.a. Maurizio Merli, John Steiner, Philippe Leroy, Donald O'Brien en Martine Brochard.

Een avonturier laat zich door een mijneigenaar in het zuiden van de Verenigde Staten inhuren om diens ontvoerde dochter op te sporen. Ze blijkt echter vrijwillig in het komplot te zitten met de rechterhand van haar vader, om diens macht over te nemen. Een slachtpartij maakt een einde aan het leven van vrijwel de hele rolbezetting. De film is opmerkelijk door een volstrekt onsympathieke voorstelling van alle personages die uitsluitend door winstbejag gedreven worden. Drijfveer van de hoofdpersoon, een boven de wet staande wreker, is de uitbuiting en dood van zijn vader. Doet onecht aan.

Spogliamoci così senza pudore

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Ursula Andress, Barbara Bouchet, Johnny Dorelli, Enrico Montesano en Alberto Lionello.

Scarcastische, boertige vierluik. Er wordt de draak gestoken met seksuele taboes in Italië. De vier verhalen zijn getiteld IL DETECTIVE, LA SQUADRA DI CALCIO, L'ARMADIO DI TROIA en LA VISITA. De film zelf is onder de maat en de regie is zwak. Het beste is het tweede deel, waarin Montesano zich als vrouw verkleedt en zich aansluit bij een voetbalteam dat uitsluitend uit vrouwen bestaat. De andere verhalen zijn banaal.

Quaranta gradi all' ombra del lenzuolo

1975 | Komedie, Erotiek

Italië 1975. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Marty Feldman, Barbara Bouchet, Edwige Fenech, Dayle Haddon en Alberto Lionello.

Vijf episodes, waarin mooie vrouwen een perverse voorkeur voor onooglijke of gedegenereerde mannen hebben. Verbazingwekkend dat prominente acteurs zich lenen voor een reeks van platvloerse flauwiteiten. Feldman zorgt voor de enige humor als lijfwacht van een miljonairsdochter. Op de tv wordt de vijfde episode weleens weggelaten. Te zien zijn o.a. Il SOLDI IN BOCCA (Motesano en Bouchet), UN POSTO TRANQUILO (Maccione en Rome), LA GUARDIA DEL CORPO (Feldman en Haddon) en LA CAVALLONA (Fenech).

La Polizia accusa: il servizio segreto uccide

1975 | Actiefilm, Misdaad

Italië 1975. Actiefilm van Sergio Martino. Met o.a. Luc Merenda, Tomas Milian, Delia Boccardo en Mel Ferrer.

Niet echt originele, maar goedgemaakte en boeiende actiefilm met Merenda als een ambitieuze, eerlijke politieman die een politieke moordzaak wil ontwarren en daarbij op het spoor komt van een internationaal vertakte organisatie van wapensmokkelaars.

La bellissima estate

1974 | Drama

Italië 1974. Drama van Sergio Martino. Met o.a. Alessandro Cocco, John Richardson en Senta Berger.

Niet echt originele, maar goedgemaakte en boeiende actiefilm met Merenda als een ambitieuze, eerlijke politieman die een politieke moordzaak wil ontwarren en daarbij op het spoor komt van een internationaal vertakte organisatie van wapensmokkelaars.

La bellissima eatate

1974 | Drama

Italië 1974. Drama van Sergio Martino. Met o.a. Senta Berger, John Richardson en Alessandro Cocco.

Sentimenteel drama over Gianluca, een jongetje uit een rijk gezin, dat de hele zomer doorbrengt in een villa in Versailles, samen met zijn mooie moeder. Zijn liefhebbende vader is dikwijls op zakenreis, maar in het geheim doet hij mee aan formule I races. Het wordt September, en tegen de gewoonte in gaan ze niet terug naar huis. Een crisis is het gevolg en vader loopt weg naar Milaan. Door het incident wordt de gezinsband hechter.

The Violent Professionals

1973 |

1973. Sergio Martino. Met o.a. Silvano Tranquilli, Luc Merenda en Richard Conte.

Sentimenteel drama over Gianluca, een jongetje uit een rijk gezin, dat de hele zomer doorbrengt in een villa in Versailles, samen met zijn mooie moeder. Zijn liefhebbende vader is dikwijls op zakenreis, maar in het geheim doet hij mee aan formule I races. Het wordt September, en tegen de gewoonte in gaan ze niet terug naar huis. Een crisis is het gevolg en vader loopt weg naar Milaan. Door het incident wordt de gezinsband hechter.

Milano trema: la polizia vuole giustizia

1973 | Misdaad

Italië 1973. Misdaad van Sergio Martino. Met o.a. Luc Merenda, Silvano Tranquilli, Richard Conte, Martine Brochard en Carlo Alighiero.

Politieman Merenda ziet ontvluchte gevangenen hun cipiers en een onschuldige man en zijn dochtertje vermoorden. In een confrontatie met die bandieten schiet hij enkele van hen dood en dat wordt hem door zijn superieuren kwalijk genomen. Merenda is een wezenloos acteur en maakt niets van zijn rol als inspecteur; gelukkig is er nog Conte als de bandietenleider. US/GB-titel: THE VIOLENT PROFESSIONALS.

I Corpi Presentano Tracce di Violenza Carnale

1973 | Horror

Italië 1973. Horror van Sergio Martino. Met o.a. Suzy Kendall, Tina Aumont, Roberto Risacco, John Richardson en Angela Covello.

Een jonge vrouw (Kendall) wordt in een afgelegen villa geterroriseerd door een gemaskerde vrouwenmoordenaar die de neiging heeft zijn slachtoffers te ontleden. Prima materiaal voor een horror-thriller, maar dit werkje trakteert ons op lezingen over Italiaanse beeldhouwkunst, deprimerende hoeveelheden ontkleedpartijen, lesbische sc[KA2]enes en zoveel personages die zich verdacht gedragen dat men de killer bij zijn ontmaskering niet eens herkent (een constructie waarop de Italianen wel het patent lijken te bezitten). Ook bekend als TORSO.

Giovannona cosialunga disonorata con onore

1973 | Komedie, Erotiek

Italië 1973. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Edwige Fenech, Anita Strindberg, Luigi Pistelli, Angela LaVorgna en Carla Mancini.

Hoewel de titel iets intrigerends heeft kan dat van de film beslist niet gezegd worden. Op Sicilië beleeft la Fenech allerlei erotisch getinte avonturen, alleen zijn die door de ongeïnteresseerde regie van Martino en de al even afwezige 'vertolking' van de overjarige diva net zo opwindend als het langzaam zien bevriezen van water.

Cugini carnali

1973 | Komedie, Erotiek

Italië 1973. Komedie van Sergio Martino. Met o.a. Susan Player, Riccardo Cucciola, Alfredo Pea, Hugh Griffith en Claudio Nicastro.

Vrijgevochten jonge dame gaat bij de burgelijke familie in de provincie logeren en zaait verwarring, vooral bij haar neef in de puberteit. Oude suikeroom die zijn kapitaal op een langdurig sterfbed, tot wanhoop van de toekomstige erfgenamen, opmaakt aan prostitu[KA1]ees vraagt haar de jongen man te maken. Doorzichtig plagiaat van MALIZIA (en in losse scènes van reeksen andere succesfilms) verliest door déjà vu de werking van zowel erotische als satirische momenten, heeft alleen enkele geslaagde en welkome gags.

Tutti colori del buio

1972 | Horror, Erotiek

Italië 1972. Horror van Sergio Martino. Met o.a. Edwige Fenech, George Hilton en Julian Ugarte.

Een satanische sekte beraamt een diabolische plot om de geestelijke gezondheid van een mooie vrouw te ondermijnen. Zij heeft al een trauma beleefd in haar jeugd, toen zij getuige was van de moord op haar moeder. Er is goede suspense, hoewel in een aantal naaktscènes overdreven wordt geacteerd. Tot genoegen van de kijkers laat Fenech haar prachtige lichaam ruimschoots zien. Een absurd scenario.

La Perversa señora Ward

1971 | Misdaad, Erotiek

Spanje/Italië 1971. Misdaad van Sergio Martino. Met o.a. Edwige Fenech, George Hilton, Alberto de Mendoza, Ivan Rassimov en Manuel Gil.

Een knappe vrouw heeft wrede nachtmerries waarin zij doodsangsten uitstaat. Deze film is minstens zo slecht als de thrillers van Dario Argento, waarvan hij een van de vele imitaties is. Ook bekend als LO STRANO VIZIO DELLA SIGNORA WARD.

Arizona Colt si scateno e li fece fuori tutti

1970 | Western

Italië/Spanje 1970. Western van Sergio Martino. Met o.a. Anthony Steffen, Erika Blanc, Aldo Sambrell, Roberto Camardiel en Rosalba Neri.

Twee premiejagers zoeken rust. Maar zoals het in een spaghetti-western hoort, wordt die rust verstoord door een voormalig slachtoffer.

Mille peccati...nessuna virtù

1969 | Documentaire

Italië 1969. Documentaire van Sergio Martino.

Dit nakomertje in de MONDO CANE-reeks is een onduidelijk allegaartje van merkwaardige en bizarre fenomenen, van Amerikaanse callgirl-organisaties tot een `naakt-in`(?) ergens in Amsterdam. Zelfs verslingerde liefhebbers van dit pseudo- sociologische nep-documentairegenre zullen aan deze bijdrage geen plezier beleven. Ook bekend als MONDO SEX.

Le spie uccidono a Beirut

1966 | Actiefilm

Frankrijk/Italië 1966. Actiefilm van Mino Loy. Met o.a. Wandisa Guida, Dominique Boschero en Richard Harrison.

Dit nakomertje in de MONDO CANE-reeks is een onduidelijk allegaartje van merkwaardige en bizarre fenomenen, van Amerikaanse callgirl-organisaties tot een `naakt-in`(?) ergens in Amsterdam. Zelfs verslingerde liefhebbers van dit pseudo- sociologische nep-documentairegenre zullen aan deze bijdrage geen plezier beleven. Ook bekend als MONDO SEX.

Mamma per caso

-1 |

Italië. Sergio Martino. Met o.a. Jean Sorel en Leo Gullotta.

Dit nakomertje in de MONDO CANE-reeks is een onduidelijk allegaartje van merkwaardige en bizarre fenomenen, van Amerikaanse callgirl-organisaties tot een `naakt-in`(?) ergens in Amsterdam. Zelfs verslingerde liefhebbers van dit pseudo- sociologische nep-documentairegenre zullen aan deze bijdrage geen plezier beleven. Ook bekend als MONDO SEX.