Kelley Sane

Regisseur, Scenarist, Componist

Kelley Sane is regisseur, scenarist en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Rendition

2007 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 2007. Drama van Gavin Hood. Met o.a. Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon, Omar Metwally, Meryl Streep en Peter Sarsgaard.

Een van geboorte Egyptische ingenieur (Metwally) wordt, verdacht van contacten met terroristen, ontvoerd door de CIA, naar 'een Noord-Afrikaans' land gebracht en gemarteld. Zijn Amerikaanse vrouw (Witherspoon) heeft geen idee waar hij is. Een betrokken CIA-agent (Gyllenhaal) komt ondertussen in gewetensproblemen. Regisseur Hood (Tsotsi) neemt deze dubieuze praktijk onder de loep in zijn verontwaardigde, goed gemaakte thriller, die linkjes legt tussen uiteenlopende mensen op de wereld, zoals een CIA-topvrouw (een lekker barse Meryl Streep) en een gevangenischef met eigen sores.

Franchesca Page - A Musical

1997 | Komedie, Musical

Verenigde Staten 1997. Komedie van Kelley Sane. Met o.a. Varla Jean Merman, Rossy de Palma, Franchesca Leon, Mark Dandy en Linda Smith.

Na de geheimzinnige dood van de hoofdrolspeelster in de discomusical [KL]The Lady Does It All[KLE] manoeuvreert ex- zangeres Rita Page (gespeeld door drag queen Merman) haar dochter Franchesca (Leon) door de audities. Ondanks desastreuze try-out wordt die toch aangeworven op aandringen van bazige producente Veronica (de Palma). Als de assistent-regisseur ook onder verdachte omstandigheden om het leven komt en de ster van de show haar enkel verzwikt nadat zij van een trap werd geduwd komt Rita erachter dat haar dochter de pion is in sinister sabotage-plan. Zij besluit Veronica te dwarsbomen en maakt van haar dochter een [KA1]echte ster. Op de avond van de premi[KA2]ere is Franchesca z[KA2]o nerveus dat Rita besluit dan maar zelf in het kostuum te kruipen. De show wordt een nooit geziene verrassingshit. Merman (ook bekend als Jeff Robertson) heeft de lichamelijke uitstraling van een Russ Meyer-starlet, gekoppeld aan de charme van een Doris Day. De Palma, bekend van Pedro Almodovar-films, zorgt met haar zware Engelse tongval ook voor leuke momenten. Allemaal niet bijzonder stijlvol maar verdienstelijk voor regie- en scenariodebuut van Sane, die ook meewerkte aan muziekscore.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kelley Sane op televisie komt.

Reageer