Settar Tanriögen: cast.
Er zijn 2 films en 1 serie gevonden.

The Festival of Troubadours

2022 | Drama

Turkije 2022. Drama van Özcan Alper. Met o.a. Kivanç Tatlitug, Settar Tanriögen, Erkan Can, Uğur Uzunel en Nihayet Şahin.

Op een dag staat plots de vader van Yusuf voor de deur. Hij is een muzikant die op doorreis is naar een muziekfestival in Oost-Turkije. Ze hebben elkaar al 25 jaar niet gezien, maar omdat vader ernstig ziek is, besluit Yusuf mee te gaan op reis. De plot van deze muzikale Turkse roadmovie is nogal voorspelbaar en de twee hoofdpersonages zijn ietwat oppervlakkig geschreven, maar daar tegenover staan mooie shots van het Turkse landschap en de levendige soundtrack, die geïnspireerd is op traditionele Turkse volksmuziek.

Bir Başkadır

2020 | Drama, Thriller

Turkije 2020. Drama van Berkun Oya. Met o.a. Öyku Karayel, Fatih Artman, Funda Eryigit, Defne Halman en Settar Tanriögen.

Bir Başkadır begint met een jonge plattelandsvrouw met hoofddoek die forenst naar de glimmende woontorens in Istanbul waar ze werkt als schoonmaakster. De reis duurt dik vijf minuten en er is geen dialoog. Een gewaagde opener voor een Netflix Original, die alles zegt over de intelligente serie. Bir Başkadır (een soort mix tussen Crash en In Therapie) toont knap hoeveel onbegrip er is tussen de religieus conservatieven en de seculiere minderheid in Turkije. Maar ook hoezeer deze groepen met elkaar zijn verweven.

Die Fremde

2010 | Drama

Duitsland 2010. Drama van Feo Aladag. Met o.a. Sibel Kekilli, Derya Alabora, Settar Tanriögen, Tamer Yigit en Florian Lukas.

In de ogen van Turkse vader Kader (Tanriögen) heeft dochter Umay (Kekilli, Gegen die Wand) de familie-eer geschonden door met haar zoontje haar gewelddadige man te ontvluchten, van Turkije naar Berlijn. Wat volgt is een adembenemend schouwspel - met af en toe jankend vals sentiment - over de worsteling van de vader met diens gevoel voor traditionele plicht, en de drang van de dochter naar vrijheid. Glansdebuut van Feo Aladag, bekroond op festivals van Berlijn tot Marrakesh vanwege de geslaagde balans tussen het vertelperspectief van de vader en het potentiële slachtoffer van eerwraak. Geschoten in Berlijn.